یک روحانی نقش مهمی در حل اختلافات و ایجاد صلح در جامعه دارد
حجتالاسلام میری با روایت داستانی از زندگی خود، به اهمیت نقش روحانی در حل اختلافات و ایجاد صلح در جامعه اشاره کرد و گفت: شیرینترین خاطره او نجات یک اعدامی با پرچم امام حسین(ع) است.وارث: حجتالاسلام عبدالله میری فارغالتحصیل زبان انگلیسی و تحصیلات خارج فقه در حوزه علمیه است. او متولد ۶۹ است، سه فرزند دارد و در حال حاضر در محله انزاب علیا استان اردبیل ساکن است. فعالیت تبلیغی را از سال ۹۲ در محله میراشرف اردبیل آغاز کرد و با تاکید بر کادرسازی و تربیت نیروهای جوان، موفق شد گروهی از نوجوانان را به فعالیتهای دینی و فرهنگی جذب کند.
برگزاری کلاسهای قرآن، نهج البلاغه و ادبیات عرب، از از سرفصل او در این کلاسهاست. «من برای نوجوانان کار میکنم چرا که کار روی آنها نتیجه بهتری دارد.» این را میری میگوید و ادامه میدهد: »توانمندسازی نوجوانها باعث میشود تا در گفتوگوها روزمره آنها توانایی پاسخگویی و تسلط بر شبهات ایجاد شده را داشته باشند.»
جذب ۷۰ نوجوان به هیأت محله
او در محله میر اشرف با استفاده از کلاسهای تربیتی حدود ده نفر از نوجوانها را تربیت کرد و ثمره تربیت این ده نفر جذب حدود ۷۰ نفر نوجوان به هیأت محل بود. او پس از پنج سال حضور در محله میراشرف به محله دروازه نشین اردبیل میرود. یکی از دلایل خروج خود از میر اشرف را عدم همکاری اهالی مسجد و دیگر طلبههای محله میداند و معتقد است مساجد میخواستند با همدیگر در رقابت باشند و برای هم فکری و همکاری با یکدیگر هیچ تمایلی از خود نشان نمیدادند؛ درحالیکه اگر همه باهم همکاری میکردند میتوانستند خدمات بهتری ارائه دهند.
پس از حضورش در محله دروازهنشین با استفاده تجربه و مهارتی که از دانشگاه و در رشته زبان انگلیسی کسب کرده بود؛ نوجوانان را به شرکت در کلاسهای حفظ موضوعی قرآن با ترجمه انگلیسی تشویق کرد. او هدف از خود از این کار را این میداند که زبان مطالعه نوجوانها زبان قرآن باشد.
میری سپس در روستای انزاب علیا ساکن شد. روستایی که با معضلات مختلفی دست و پنجه نرم میکرد. آنجا یک مسجد بیشتر نداشت و بهترین زمینه برای فعالیتهای تبلیغی او بود. نگاه اهالی روستا به روحانیت صرفاً امام جماعت بوده اما میری توانست با کمک خود مردم، در ابتدای ورودش یک شورای فرهنگی متشکل از هیأت امنای مسجد، رئیس شورای روستا، فرمانده پایگاه بسیج، دهیاری و امام محله روستا تشکیل دهد. کاربرد این شورا از این جهت بود که تصمیمات مهم فرهنگی روستا در این شورا به مشورت گذاشته میشد و با تشکیل این دو شورا مشارکت مردم برای تصمیمگیریهای مهم را جلب میکرد.
میری معتقد است که برای ایجاد تغییر پایدار در یک جامعه، باید همه افراد را درگیر کرد. به همین دلیل، او شورای محله محور را تشکیل داد که در آن افراد مورد اعتماد روستا، حتی اگر اهل مسجد و نماز نباشند، میتوانستند شرکت کنند. او با این اقدام نشان داد که برای ایجاد تحول، باید به همه افراد جامعه فرصت مشارکت داد.
میری در توضیح چگونگی حل معضلات روستا میگوید:«مشکلات اصلی روستا را در شورای محله محور بررسی کردیم. یکی از بزرگترین چالشها، شیوع ربا و معاملات غیرشرعی بود که به شدت به اقتصاد روستا آسیب میزد. با شناسایی دقیق افرادی که درگیر این معضل بودند و برگزاری جلسات متعدد با آنها، توانستیم به طور کامل ریشه این مشکل را بخشکانیم.»
وی ادامه داد: مشکل دیگری که با آن روبرو بودیم، افزایش آمار سرقت بود. برای مقابله با این معضل، تصمیم گرفتیم به جوانان بیکار روستا فرصت دهیم تا با محافظت از زمینهای کشاورزی، هم درآمدی کسب کنند و هم به امنیت روستا کمک کنند. با توافق کشاورزان، مبلغی برای پرداخت به این جوانان در نظر گرفته شد.
شیرینترین خاطره زندگی
حجتالاسلام میری با روایت داستانی از زندگی خود، به اهمیت نقش روحانی در حل اختلافات و ایجاد صلح در جامعه اشاره میکند. او با تلاشهای بیوقفه خود، توانست در پروندهای که به نظر میرسید غیرقابل حل است یک زن جوان را به زندگی برگرداند.
او از این اتفاق به عنوان شیرینترین خاطره زندگیاش نقل میکند و توضیح میدهد: خانمی در یک درگیری با همسر خود منجر به فوت شوهرش شده بود. مادر شوهرش درخواست قصاص داشت. من چند بار برای مصالحه به خانه آنها رفتم اما مادرشوهر قبول نمیکرد و میگفت شما برای من عزیز هستید اما نمیتوانم از خون پسرم بگذرم. در روز تاسوعا با دسته عزاداری زنجیر زنان به منزل مادرشوهر رفتیم اما بازهم قبول نکرد. من بعد از خروج از منزل خانم، جلوی همه با صدای بلند گفتم که مردم این خانم پرچم امام حسین را قبول نکرد و همه برگردیم. خانم با گریه من را صدا کرد و گفت حاج آقا برگردید و گفت به والله که من شب گذشته پسرم را در خواب دیدم که گفت پرچم امام حسین را رد نکن. این قضیه شیرینترین خاطره من از فعالیتهای تبلیغی است.
حجتالاسلام میری مهمان یکی از قسمتهای مجموعه مستند «یکی از ما» شد؛ این برنامه به بررسی فعالیتهای روحانیون تاثیرگذار در جامعه میپردازد. این مجموعه هر شب پس از اذان مغرب و عشا از شبکه مستند پخش میشود.
منبع: فارس
افزودن دیدگاه جدید