دکتر حشمت اله قنبری: زینب(س) ناشر درس علی(ع) شناسی بود! / روضه خوانی تلفنی حاج محمدرضا طاهری از حرم حضرت زینب + گزارش تصویری
وارث: مراسم عزاداری در شب شهادت بی بی دوعالم جناب زینب کبری سلام الله علیها با سخنرانی دکتر حشمت اله قنبری و مداحی کربلایی حسین طاهری و کربلایی امیر طلا جوران و دیگر ذاکرین اهل بیت(ع) در هیئت مکتب زهرا(س) برگزار شد.
در ادامه بخشی از سخنان دکتر قنبری را می خوانید:
حضرت زینب(س) بدون تردید بعد از امام حسن(ع) و امام حسین(ع) سومین محصول توحیدی خانه امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) است. مانند دیگر اقوال در تاریخ ولادت ایشان نظرات مختلفی وجود دارد اما صحیح ترین قول مربوط به سال پنج، شش یا هفت هجری می باشد. ولادت ایشان خانه و زندگی علی(ع) و زهرا(س) را رنگ و بوی دیگری بخشید. اولین بار بود که یه دختری بعد از حضرت زهرا(س) به دنیا می امد که تمام خاندان نبوت و توحید هم دچار انبساط شدند و هم شگفتی. نام او را حضرت محمد(ص) از عالم غیب دریافت کرده بود.
حضرت زینب(س) یک اسلام شناس طراز اول است. یعنی هرآنچه که علم در ظرف وجود او یافت می شد، حضرت علی(ع) مضایقه نکرد و از روح الهی و از جان حضرت زهرا(س) دریافت کردند.
همراهی مستمر با حضرات حسنین(ع) از او یک شخصیت برجسته ای ساخت و مواد اولیه این برجستگی و فرزانگی در او بود.
لذا شما وقتیکه خطبه فدکیه را ملاحظه می کنید یکی از سنگین ترین متون اسلامی است که برخی ها که اهل ذوق هستند گفتند: هر آنچه که امیر المومنین(ع) در تمام دوران زندگیشان بیان و مکتوب فرمودند بخش هایی از آن را مرحوم سید رضی در غالب کتاب شریف نهج البلاغه ثبت کرده است همه اینها شرح خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) است.
عبدالله بن عباس می گوید: ما خطبه فدکیه را از عقیله بنی هاشم(س) داریم. یعنی راوی مستقیم خبر و انتقال دهنده آن به سینه تاریخ، حضرت زینب(س) است که باید در حدود پنج سال از عمر مبارکش سپری شده باشد. همین یک مورد کفایت می کند که افق زینب کبری(س) را بالاتر از همه مخلوقات به استثناء عترت طاهره و پیغمبر(ص) قرار بدهد.
اگر شما قرار باشد غیر پیغمبر اکرم(ص)، حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) و حضرات حسنین(ع) تا وجود مبارک امام زمان(ع) یک نفر را معرفی کنیم به عنوان چهره استثنائی خلقت، بی تردید آن فرد حضرت زینب کبری(س) خواهد بود. بقیه در رده های بعدی هستند حتی قمر بنی هاشم(ع).
تلالوء زینب(س) یک تلالوء استثنائی است. دوران کودکی او یک بخش ابتدایی اش بر سینه و دستان حضرت محمد(ص) سپری شد و در کانون محبت پیغمبر(ص) بود. و این خیلی طول نکشید و با درگذشت پیغبر(ص) و شهادت آن بزرگوار، مصائب به شکل دیگری به زینب رو آورد و زینب(س) دختری نبود که عضو یک خانواده باشد و به سهم خودش به عنوان یک دختر چهار و نیم ساله مصیبت دیده باشد. او شاهد اندوه های سهمناک زهرا(س) بود. مصائبی که به حضرت زهرا(س) وارد شد بدون تردید به لحاظ تاثیری که گذاشت نه تنها از کربلا کمتر نبود بلکه محیط بود!
حضرت زینب کبری(س) در هیچ مصیبتی بی تابی و بی قراری نداشته است. در تمام حادثه کربلا از ابتدا تا فرجام که برگشت شما هیچ جای تاریخ سندی پیدا نمی کنید که ایشان مثلا زمین خورده باشد. یا خودش را به زمین کوفته باشد اما وقتی خبر حضرت زهرا(س) به امام علی(ع) رساندند. فاصله کوتاه مسجد تا خانه را که امیرالمومنین(ع) به خانه امدند سه مرتبه زمین خورد البته این زمین خوردن علی(ع) قیمتش خیلی فرق می کند چه قبل و چه بعد از آن قضیه هیچ کس زمین خوردن ایشان را ندید. وقتی وارد خانه شد اسماء می گوید: علی(ع) آنچنان سهمناک با صورت به زمین خورده بود که آثار خاک و جراحتی که به صورت ایشان وارد شده بود را ما میدیدم.
زهرا(س) از دنیا رفت و بانوی خانه توحیدی حضرت علی(ع) زینب(س) شد. ایشان دختری نبود که بخواهد مصائب معمول یک زندگی را بگذراند بلکه ناشر درس علی شناسی، زینب(س) بود و دردهای بزرگ قلب حضرت علی(ع) را زینب(س) تسکین می داد.
در ادامه این مراسم؛ کربلایی حسین طاهری و دیگر ذاکرین اهل بیت(ع) به مداحی در رثای حضرت زینب(س) پرداختند. در میان عزاداری، حاج محمدرضا طاهری که به حرم حضرت زینب کبری سلام الله علیها مشرف شده اند، با تماس تلفنی و پخش صدای وی از بلندگوهای مجلس و خواندن روضه، حال و هوای خاصی به مجلس داد.