حجت الاسلام غروی: علی(ع) را نه دوست می تواند معرفی کند، نه دشمن!/ حاج محمد نوروزی: کز این غم سوخت جان در پیکر من
وارث: جلسه ماهانه محفل سائلین الزهرا(سلام الله علیها) در ایام شهادت حضرت زینب(سلام الله علیها) با سخنرانی حجت الاسلام غروی و مداحی حاج محمد نوروزی و حاج سعید قربانی برگزار شد.
در ادامه گزیده ای از سخنان حجت الاسلام غروی را می خوانید:
"یا ایها الذین آمنوا ستجیب لله ولرسول اذا دعکم لما یحیکیم"
ماه رجب یک امتیاز ویژه ای دارد. ماه رجب ماه آماده شدن است. ماهی است که باید خودمان را برای ورود به ماه رمضان آماده کنیم. ایام البیض برای همین است. رجب ماهی برای خودسازی و توجه و تهذیب نفس است.که برای ورود به ماه رمضان آماده شوند و در این دنیا ی وانفسا یک مقدار خودشان را بسازند و قلبها را صیقلی بدهند.
وقتی قلب صیقلی داده شد، کارها درست می شود. آنچه که ما را بیچاره می کند، نفس است. "ان النفس لامارة بسوء الا ما رحم ربی" باید خدا به ما رحم کند. این ایام، ایامی است که باید خودمان را آماده کنیم. جاهز فردی سنی بوده که می گوید: علی علیه السلام را نه دوست می تواند معرفی کند، نه دشمن! پس علی علیه السلام مظلوم است.
دوست علی علیه السلام را نمی تواند معرفی کند. چون اگر بخواهد فضائل علی علیه السلام را معرفی کند، یا می ترسد یا می گویند غلو کرده است. از ترس یا از اینکه برایش حرفی درست نکنند، شیعه ، علی علیه السلام را به معنای واقعی معرفی نکرده است.
از آن طرف سنی ، حسادتش اجازه نمی دهد که علی علیه السلام معرفی شود. بنابراین امیرالمؤمنین(علیه السلام) در هر عصر و زمانی مظلوم است. نه دوست او را معرفی کرده است، نه دشمن.
دانشمندان می گویند امیرالمومنین علی علیه السلام را از بُعدِ دگر اندیشی بشناسید. بعضی ها نماز را ادا می کنند و روزه می گیرند. کنار مزار امام رضا علیه السلام نماز مستحبی هم می خواند. اما اگر بگوییم فلانی کارش لَنگ است، می گوید به من چه! اصلا به فکر جامعه نیست. اگر می خواهید شخصیتی را بشناسید، ببینید دگر اندیش هست؟ بعد خدمتی دارد؟ گره زندگی مردم را باز می کند یا نه؟ این را فقط باید در چهره ی علی علیه السلام پیدا کرد. مظهر صفا و خدمت و باز کردن گره های مردم علی بود.
تاریخ می گوید در اوج گرما امیرالمؤمنین تنهایی و بدون محافظ می آمدند کوفه و در دارالاماره می نشستند و می فرمودند الان همه استراحت می کنند، شاید یک گرفتار و دردمند نیاز به کمک منِ علی داشته باشد. من اینجا می نشینم که گره زندگی مردم را باز کنم!
در ادامه مداحان اهل بیت(علیهم السلام) به عزاداری پرداختند:
گواهی می دهد چشم تر من
که گردون ریخت خون در ساغر من
سنین کودکی را طی نکرده
زدنیا رفت جدّ اطهر من
فلک با بودن داغ پیمبر
بدل بنهاد داغ دیگر من
زپا افتاد زیر تازیانه
در ایّام جوانی مادر من
به طفلی شد نصیبم خانه داری
به جای مادر غم پرور من
پس از چندی پدر را دادم از دست
کز این غم سوخت جان در پیکر من
چو دید خون زحلق مجتبی ریخت
دو دریا شد زخون، چشم تر من
فلک دیدم به یک روز از دم تیغ
به خون غلطید، هجده یاور من
همه بار سفر بستند و رفتند
دریغا اکبر من اصغر من
الا ای طایران، با هم بنالید
به یاد لاله های پرپر من
گلستان مرا در خون کشیدند
مرا در دامن هامون کشیدند