غذاي عمرهگزاران ايراني كجا پخته مي شود؟ + تصاوير
وارث: ابوجدائل نام يكي از آشپزخانههاي مركزي ايران در مكه مكرمه است كه در سال ۱۳۸۴ با زيربناي ۷۵۰۰ متر مربع در منطقه كدي مكه مكرمه با ظرفيت ۶۰ هزار پخت در هر وعده احداث شده است.اين آشپزخانه داراي ۱۱ سردخانه، ۲ سالن پخت خورش و سوپ، ۲ سالن آمادهسازي، يك سالن بزرگ طبخ برنج، يك سالن آمادهسازي سبزيجات، يك سالن پخت كباب، ۳ سالن توزيع جهت استقرار هيترها، يك سالن شستوشوي ظروف، يك انبار بزرگ مواد خشك، سالن غذاخوري، نمازخانه و ساختمان اداري ميباشد.در ايام عمره، آشپزخانه ابوالجدائل در مكه مكرمه همه روزه بيش از ۲۶ هزار غذا براي دو وعده ناهار و شام زائران ايراني بيت الله الحرام به صورت كاملا مكانيزه پخت ميكند.تمام دستگاههاي اين آشپزخانه صنعتي از ايران وارد شده و اغلب مراحل آماده سازي و پخت غذا به ويژه انواع كباب و مرغ بدون دخالت مستقيم دست انجام ميشود.شايان ذكر است، اين آشپزخانه يكي از دو آشپزخانه مركزي در مكه مكرمه است كه بيش از ۲۶ هزار پرس غذا در روز پخت ميكند. ديگر آشپزخانه مكه مكرمه كه قحطاني نام دارد، نيز آمار پخت روزانهاش بيش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ پرس است.گذري بر تصاوير ما را در چگونگي فعاليت اين مركز بيشتر آشنا خواهد كرد./م118