دومین شماره مجله «العتبه» ویژه زینبیه دمشق منتشر شد

کد خبر: 13446
دومین شماره مجله "العتبه" ویژه آستان مقدس حضرت زینب کبری(س) به صورت فصلنامه توسط پژوهشگاه معارف حکیمیه در بیروت منتشر شد. این مجله به مطالعه و بررسی ویژگی‌های مختلف زیارتگاه‌ها و مکان‌های مقدس اسلامی می‌پردازد.
وارث: رویکرد این نشریه بررسی اماکن مذهبی از زوایای متفاوت جغرافیایی، تاریخی، معماری، اجتماعی و معرفتی و جایگاه و نقش مناسک و آیین‌های عبادی و زیارتی در باورهای اعتقادی است و می‌کوشد تا علاوه بر ارائه اطلاعات مفید به مسلمانان و پیروان مذهب اهل بیت پرسش‌ها و ابهامات موجود در ذهن غیر مسلمان را نیز پاسخ دهد و سوء تفاهم‌های احتمالی را برطرف سازد.

شماره نخست این مجله به "کعبه مشرفه" اختصاص داشت و به موضوعات متفاوتی درباره خانه خدا پرداخته بود و در شماره دوم به دلیل حوادث سوریه و توجه جهانی به مرقد منور حضرت زینب کبری سلام الله علیها این مکان مقدس مورد مطالعه و معرفی قرار گرفته است.

توجه عمومی در میان نخبگان جهان مخصوصا خاورمیانه به مناسک دینی و آیین‌های عبادی مسلمانان و به طور خاص شعائر مذهبی شیعیان باعث شد تا پژوهشگاه معارف حکمیه که پیش از این عمدتا بر موضوعات کلامی، فلسفی و اندیشه دینی متمرکز بود انتشار مجله "العتبه" را در دستور کار خود قرار دهد و بکوشد تا بدین وسیله تا اندازه‌ای به پرسش‌های موجود درباره زیارتگاه‌ها و آیین‌نامه‌های مذهبی مسلمانان و مخصوصا شیعیان پاسخ دهد.

موضوعاتی که در دومین شماره فصلنامه "العتبه" بدان‌ها پرداخته شده عبارتند از: شخصیت و تاریخ زندگی حضرت زینب سلام الله علیها، ابعاد روحی و جایگاهی معنوی آن حضرت، بارخوانی مسیر اسارت از کربلا تا شام، فرزندان حضرت زینب، خطبه آن حضرت در کوفه، مرقد عقیله بنی‌هاشم و جایگاه نمادین آن در باورهای مذهبی مردم، مراحل تاریخی ساخت و معماری مرقد و نیز آداب زیارت و نیز مرقد عبدالله بن جعفر همسر حضرت زینب کبری.

در پایان نیز به تناسب حوادث اخیر سوریه و حملات تروریست‌های تکفیری به مراقد و عتبات مقدسه مقالاتی با موضوع جامعه ‌شناسی خشونت و ریشه‌های فردی و اجتماعی و سیر تاریخی آن قرار دارد. همچنین مقالاتی با موضوع مطالعات جامعه شناختی عزادرای محرم در این شماره نشریه دیده می‌شود و صفحات مجله با عکس‌های دیدنی مانند تصاویر امام موسی صدر و علمای سوریه در این زیارتگاه و تصاویر قدیمی مرقد شریف و مراحل بازسازی آن تزیین یافته است.

مدیریت این نشریه با رئیس پژوهشگاه معارف حکمیه "شیخ شفیق جرادی" است، مدیر مسئول آن دکتر احمد ماجد و سردبیری نشریه را طارق ادریس برعهده دارد. شورای مشاوران نشریه را هم افرادی چون شیخ علی خارم از لبنان، سید عبدالله نظام از سوریه، شیخ محمدرضا زائری از ایران و سید صباح طالقانی از عراق تشکیل می‌دهند.

شماره بعد این فصلنامه، به مرقد شریف حضرت رقیه اختصاص دارد و شماره‌های پس از آن به مراقد منور رسول خدا در مدینه‌النبی، حضرت امام رضا علیه‌السلام در مشهد، حضرت معصومه سلام الله علیها در قم، حضرت عبدالعظیم در ری، مراقد ائمه بقیع و ... خواهد پرداخت.

این مجله به زبان عربی و تمام رنگی با کاغذ گلاسه در 112 صفحه منتشر شده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای اطلاعات بیشتر به سایت این موسسه مراجعه یا با نشانی اینترنتی آن مکاتبه کنند.http://www.shurouk.org  , almaaref@shurouk.org

/م118