وارث: مراسم وداع با ماه شعبان در هیئت شهدای گمنام با سخنرانی حجت الاسلام زندیه و مداحی اج میثم مطیعی برگزار شد.
در ادامه گزیده ای از سخنرانی حجت الاسلام زندیه را می خوانید:
انسان همین که تصمیم میگیرد گناه نکند آرام میشود، اما وقتی قیامت میرسد و میفهمد که دیگر تمام شده و فرصتی ندارد این خودش کشنده است.
انسان فرصت ها را از دست میدهد ما نیز دو ماه را از دست دادیم؛ خداوند وقتی رجب تمام میشود میگوید:یادت باشدشعبان را از دست نده؛شعبان که تمام میشود میگوید یادت باشد رمضان را از دست نده.
آقای حسن زاده میگویند: وقت کم است! یادتان باشد میخواهید ابد را بسازید. آقای بهجت میگفتند: من قبل از اینکه به سن بلوغ برسم وقتی نماز میخواندم یک سیری داشتم و فکر میکردم همه آن را دارند. این درست است ما باید تعجب کنیم که چنین سیری را نداریم. اگر ما قدر ماه رمضان را ندانیم و یک روز روزه گرفته و تمام میشود، مثل هرسال میاید و میگذرد.
باید دید راه استفاده درست چیست؟
باید قدر ماه رمضان را بشناسیم، مثلا با خواندن خطبه معروف شعبانیه، آقای فاطمی نیا می گویند: مردم برای به خدا رسیدن، دنبال چیزهای غیرطبیعی اند؛ اگر چیزی غیرطبیعی است یعنی بی ارزش است.
ما نمیدانیم که نماز چقدر ارزشمند است و ما را به چه جاهایی میرساند. پیامبر صلی الله علیه واله وسلم دو و سه روز مانده به شروع ماه مبارک مردم را جمع میکند و خطبه شعبانیه را میخواند، در این خطبه سفارش به نماز،خوبی به دیگران، رسیدن به دیگران و ... آمده است.
حضرت تا حدود بیست تا چهل مورد را شمردند و سفارش کردند. در این فاصله امیرالمومنین علیه السلام پرسیدند: یارسول الله این ها که گفتید بهترینشان کدام است؟ پیامبر گفتند: از آنجایی که خدا نهی کرده وارد نشوید.
آقای فاطمی تعریف میکنند: علامه طباطبایی وارد حجره ای شد که در آن قبل از ورود ایشان چند طلبه درباره یکی از اساتید غیبت کرده بودند؛علامه که این موضوع را نمیدانست. پرسید: اینجا غیبت شده؟ ما گفتیم بله و ایشان گفتند: حجره خود را عوض کنید اینجا جای درس خواندن هم دیگر نیست.
سید احمد آقا میگویند: حضرت امام را ما تنها چند بار خیلی ناراحت دیدیم. حضرت امام شنیده بود قبل از حضورشان در کلاس درس چند طلبه غیبت کردند. ایشان خیلی ناراحت شدند. از حضرت آیت الله بهجت هروقت میپرسیدند چه کار کنیم. میگفتند: به آنچه میدانید عمل کنید.
ما راه اصلی را پیدا نمیکنیم، میرویم سراغ فرعی.گناه میکنیم بعد مستحبات انجام میدهیم در حالی که ابتدا باید آن گناه را ترک کنیم. ماه رمضان ماه پرهیز است. یعنی ماه تمرینِ نکردن هاست. یعنی میخواهیم به شما بفهمانیم که نکردن گناه مهم تر است.
یازده ماه تو به بدن رسیدی حالا یک ماه میخواهیم بفهمی روحی هم است. خداوند ماه رمضان را به آنچه در آن نازل شده معرفی میکند(قرآن) آقای حسن زاده میگویند: من میخواستم شاگرد علامه بشوم اما ایشان قبولم نمیکردند که تا دفعه آخر دیگر گریه کرده و به پایشان افتادم که ایشون قبول کردند و اولین شرطی که گذاشتند این بود که حتما انس با قرآن داشته باشم.
حالا راهش چیست که قرآن با ما حرف بزند؟ شما گناه نکن تا قرآن با تو حرف بزند. خدا نمیخواهد سختی برای شما ایجاد کند میخواهد که شما عظمتش را درک کنید. خدا میگوید: کسی که آمد در این مهمانی برای من، من به او خیلی نزدیکم و جواب او را میدهم: اجابت میکنم دعوت کسی که مرا میخواهد همان زمانی که مرا خواست. آقای دولابی میگوید: خداوند اول جواب میدهد تا تو بتوانی او را بخوانی.
و برای همین است ما شب های قدر جوشن کبیر میخوانیم. میخواهیم خدا را بشناسیم. اگر در ماه رمضان به اینجا رسیدیم که دیدیم دارد خصلت های ما خدایی میشود یعنی ماه رمضان را خوب داریم پیش میرویم.خدا میگوید: من با بنده ام طوری رفتار میکنم که او رفتار میکند. بیایید قبل از شروع ماه مبارک کینه ها را از دلمان بیرون کنیم.
و در ادامه این مراسم حاج میثم مطیعی به مناجات خوانی و مداحی پرداختند.
/س113