حجت الاسلام هاشمی نژاد: اگر دنیا و آخرت را می خواهی در ترک گناه است

کد خبر: 15019
مراسم شب یازدهم رمضان المبارک با سخنرانی و روضه خوانی حجت الاسلام هاشمی نژاد در بیت الرقیه سلام الله علیها برگزار شد.

وارث: مراسم شب یازدهم رمضان المبارک با سخنرانی و روضه خوانی حجت الاسلام هاشمی نژاد در بیت الرقیه سلام الله علیها برگزار شد.

درادامه گزیده ای از سخنرانی حجت الاسلام هاشمی نژاد را می خوانید:

حضرت محمد صل الله علیه و آله و سلم فرمودند: بهترین کار در این ضیافت الله، اجتناب کامل از محرمات است. اجتناب کنید از گناه و به حد تقوا برسید. و عرض شد اگر نتوانستید به حد تقوا برسید، تا جایی که می توانید گناه نکنید؛ در مقابل گناه صبوری کنید و تابع نفس نشوید.

در روایتی از امام سجاد علیه السلام آمده است: هنگامی که قیامت می شود اولین و آخرین را خدا جمع می کند، منادی ندا می دهد صابرون کجایند تا بدون حساب وارد بهشت شوند. حضرت فرمودند: گروهی از مردم به پا می خیزند. این ها در دنیا صابرون بودند ملائکه این گروه را ملاقات میکنند، آن ها می گویند کجا می روید ای بنی آدم؟

جواب می دهند: به سوی بهشت می رویم. به آن ها گفته می شود: شما قبل از اینکه محاسبه شوید به سوی بهشت حرکت می کنید ؟ جواب می دهند: بله. می گویند: شما کیستید؟ جواب می دهند: ما صابرون هستیم. ملائکه می گویند: صبر شما در دنیا در مورد چه بود؟ می گویند: ما در دنیا درباره اطاعت خدا صبر می کردیم و از معصیت خدا هم صبر کردیم. ملائکه می گویند: شما همین گونه بودید که گفتید، داخل بهشت شوید که بهشت پاداش خوبی است برای آنان که در دنیا عمل کردند.

یکی از مسائلی که امروز در جامعه می بینیم این است که قبح گناه شکسته شده است، در روایت داریم که مومن وقتی گناهی را مرتکب می شود آن گناه به قدری در نزد او سنگین است، تصور می کند قله هیمالیا، قله دماوند، قله اورست، از زمین جدا شده و به روی او می افتد.

آنقدر مضطرب است برای اینکه یک گناه از او سر زده است. اما غیر مومن وقتی گناهی می کند مثل این است که پشه ای از مقابل صورت او عبور کرده باشد. انقدر برای او گناه سهل است. ما خیلی راحت غیبت می کنم، راحت در مقابل ما غیبت می شود و گوش می دهیم.

در رابطه با غیبت اگر کسی مشهور است که فلان گناه را انجام می دهد، و همه می دانند شما بگویید غیبت به حساب نمی آید. همان عیبی که همه میدانند نه عیب پنهانش را. مثلا اگر کسی نماز نمی خواند و این را همه میدانند اگر از نماز نخواندنش گفتید غیبت نیست.

مومن نباید در مجلس گناه برود مگر اینکه تشخیص دهد برود و مجلس را از گناه نجات دهد، ما مجاز نیستیم هر جایی برویم. مجاز نیستیم هر حرفی را بشنویم. در تفسیر روایت "دنیا زندان مومن است" محدثین می فرمایند: همان گونه که زندانی در زندان محدود است، نگاهش محدود است، هر جایی نمی تواند برود؛ مومن در دنیا همه چیزش محدود است. تمام اعضا و جوارح انسان در دنیا حدو حدودی دارد و اگر از حدش خارج شود، تعدّی می شود، ظلم و تجاوز و گناه می شود.

متاسفانه قبح گناه شکسته شده است. مردم خیلی راحت گناه می کنند، و خیلی چیز ها را مردم گناه نمی دانند. حضرت محمد صل الله علیه و آله وسلم حدیثی را نقل می کنند که خدا در این حدیث چند قسم محکم خورده است برای اینکه اهمیت مطلب را بیان کند. خداوند در قرآن کریم قسم زیاد می خورد، در روایات حدیث قدسی هم قسم زیاد است. یا معصومین گاهی بیاناتشان را با قسم شروع می کنند، به این خاطر که اهمیت موضوع را برای ما مشخص کنند.

شما وقتی میخواهید اهمیت بیان خودتان را برسانید می گویید: والله این طور است و... البته ما رد قسم هایمان دروغ هم زیاد می گوییم. یکی از چیزهایی که عمر انسان را کم می کند قسم دروغ است. در حدیث شریفی داریم که اگر کسی خدا را شاهد دروغ بگیرد، دروغ میگوید ولی می گوید خدا شاهد است؛

حضرت حق این را به پست ترین شکل قیامت در محشر می آورد. او را روی خاک های محشر می کشانند و خدا می گوید تو از من خالق آسمان ها و زمین کسی را کوچکتر پیدا نکردی شاهد دروغ گرفتی؟

حضرت محمد صل الله علیه و آله وسلم می فرمایند: خداوند عزوجل می فرماید به عزتم قسم، به جلالم قسم، به عظمتم قسم به کبریایی ام قسم، به نورم قسم، به علو مقامم قسم، به بلندی جایگاهم قسم، اگر بنده ای هوای نفسش را بر خواسته من اختیار کرد، یعنی گوش به حرف من نداد، گوش به حرف نفسش داد. اگر کسی خواسته نفس را برگزید، من امورش را پراکنده میکنم.

به دنیا مشغولش میکنم. قلبش را مشغول به دنیا می کنم(در نماز هم به دنبال امور دنیوی است). از دنیا هم چیزی به او نمی دهم مگر آن چیزی که برایش تقدیر کردم(برکتی در زندگی اش نیست). باز همین سوگند ها را میخورد و می فرماید اگر بنده ای خواسته من را به هوای نفسش اختیار کرد گوش به حرف نفسش تداد، هر آنچه من گفتم گوش کرد. اثرش این است که به ملائکه ام گفته ام نگهش دارند.

آسمان ها و زمین را کفیل روزی او قرار می دهم، از پشت سر هر تاجر زرنگ من خدا برایش نجارت می کنم. دنیا را هم به او عطا میکنم، اگر کسی گناه نکرد هر چیزی را به او می دهم.

اگر گناه نکنی ملائکه را می فرستد شما را نگه دارد، اگر گناه نکنی روزی می دهد. اگر دنیا و آخرت را می خواهی در ترک گناه است. خداوند می فرماید: منم عزیز؛ هر کسی میخواهد عزیز شود اطاعت کند خدای عزیز را.