تدوین آئین‌نامه داوری جشنواره ملی هنرهای تجسمی امام رضا(ع)

کد خبر: 15276
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از تدوین شاخص‌های قضاوت داوران در رشته‌های جشنواره ملی هنرهای تجسمی امام رضا(ع) خبر داد.
وارث: احمد همتی در جلسه هم‌اندیشی که با حضور داوران یازدهمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی امام رضا(ع) برگزار شد، گفت: ملاک‌های قضاوت داوران در هر رشته مشخص و برای تصویب نهایی در شورای سیاست‌گذاری جشنواره یازدهم تدوین شد.

وی افزود: در این آئین‌نامه، داوران هر رشته نسبت به معیار  قضاوت و اهمیت آن در داوری آثار نظرات خود را ابراز داشتند که پس از بحث و تبادل نظر، در سه جلسه کاری، موارد خود را نیز به صورت کتبی ارائه کردند.

همتی ادامه داد: آنچه بیش از  هر گزینه دیگر از اهمیت بسیار در داوری آثار ملاک قضاوت قرار می‌گیرد؛ ارتباط موضوعی و مفهومی اثر با عنوان جشنواره است که هنرمندان شرکت‌کننده باید به آن توجه بیشتری داشته باشند.

دبیر یازدهمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی امام رضا(ع) اضافه کرد: مواردی همچون خلاقیت و نوآوری، رعایت اصول زیباشناسانه، ارائه بیانی نو و جدید از مفاهیم مذهبی، بکارگیری مناسب عوامل بصری و تکنیک، استفاده مناسب از حروف و تیتر در متن اثر از دیگر ملاک‌های قضاوت در داوری آثار این دوره است.

این مسئول رشته‌های این جشنواره را نقاشی، پوستر و مجسمه‌سازی عنوان و خاطرنشان کرد: ارسال اثر تنها بر اساس ثبت‌نام در سایت به نشانی www.imamrezafestival.ir انجام خواهد شد و مهلت ارسال اثر نیز تا پایان وقت اداری دهم مرداد است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه هنرمندان در بخش «امین ولایت» باید بر اساس شخصیت حضرت احمد بن موسی (ع) آثار خود را خلق کنند، بهتر است قبل از خلق اثر از شناخت کافی نسبت به ایشان آگاهی یابند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با تاکید براینکه، اهداف برگزاری این جشنواره، اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی و گسترش فعالیت‌های فرهنگی هنری و مذهبی مرتبط با سیره ائمه معصومین به ویژه امام رضا(ع) است، اضافه کرد: گرامیداشت تولید‌ کنندگان و پدید‌آورندگان آثار برتر فرهنگی هنری در زمینه سیره، شخصیت و معارف امام رضا(ع) و کمک به انتشار گسترده‌تر این آثار نیز از دیگر نتایج برگزاری این جشنواره است.

این مسئول ابراز داشت: هنرمندان می‌توانند در فرصت باقی مانده آثار خود را با موضوعات یک تصویر از یک حدیث رضوی، فرهنگ رضوی،‌ امین ولایت «با محوریت زندگانی حضرت احمد بن موسی(ع)» به دبیرخانه جشنواره تجسمی رضوی ارسال کنند.

معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، نیز در  این زمینه گفت: شرکت ‌کنندگان بخش پوستر می‌توانند عنوان جشنواره (یازدهمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی امام رضا (ع) را نیز برای موضوع پوستر مد نظر قرار دهند.

محمدکاظم توانگر افزود: هنرمندان رشته‌های تذهیب و گل و مرغ هم باید موضوعات ارائه شده را در اثر خود مد نظر قرار دهند، در غیر این صورت اثر آنها به هیچ عنوان در داوری لحاظ نخواهد شد.

توانگرزمین در توضیح بخش‌های مختلف جشنواره نیز گفت: موضوعات مربوط به بخش یک تصویر از یک حدیث رضوی تنها بهره‌مندی از احادیث امام رضا(ع) را مد نظر دارد که خالق اثر باید از احادیث و کتب معتبر استفاده کرده و آدرس حدیث با ذکر منبع به اثر پیوست شود.

معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، با اشاره به اینکه در بخش فرهنگ رضوی نیز آثار باید با محوریت «مردم، زیارت و بقاع متبرکه»، «بیانات امام رضا (ع)»، «مهاجران توس – امام زادگان مرتبط با امام رضا(ع) باشد، گفت: این موضوعات شامل مواردی چون احمدبن موسی (ع)، حضرت معصومه (س) و...»، «لحظات تابناک زندگی امام رضا (ع) همچون ورود به نیشابور، نماز عید، مناظرات حضرت و ... »، «مردم و اعتقادات دینی مرتبط با ولایت» و «شهادت» است که در تولیدات هنرمندان باید مد نظر قرار داده شود.

کارشناس هنرهای تجسمی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این نشست، زمان مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی رضوی و برگزاری نمایشگاه را در دهه کرامت اعلام کرد و افزود: جشنواره یازدهم در چهار رشته نقاشی، پوستر، نشانه و مجسمه‌سازی از ششم تا دوازدهم شهریور ماه 93 در نگارخانه‌های سطح شهر شیراز، مرکز استان فارس به عنوان سومین حرم اهل البیت (ع)، برگزار خواهد شد.

مهدی امیدبخش با بیان اینکه تاکنون 437 اثر از 264 هنرمند سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده، اضافه کرد: هنرمندان نقاش بیشترین استقبال را از این جشنواره به عمل آورده‌اند که 97 نفر با 231 اثر در جشنواره شرکت کرده‌اند.

به گفته وی،  120 هنرمند گرافیست نیز با 102 پوستر و 51 نشانه در رده‌های بعدی حضور در جشنواره قرار داشته و  47 هنرمند نیز با 53 اثر در بخش حجم شرکت دارند.

 مهلت ارسال آثار به این جشنواره با توجه به استقبال گسترده هنرمندان تا دهم مرداد ماه تمدید شده است.

/م118