واکاوی زیارت مجازی در پروژه سند رسانه‌ای زیارت امام رضا(ع)

کد خبر: 15299
زائر مسیری کوتاه‌تر، سهل الوصول ‌تر و واقعی‌ تر و دم دستی‌تر را برای گذشتن از امر جسمانی و دستیابی به حیات معنوی می پیماید.
وارث:  "سند رسانه‌ای زیارت امام رضا(ع)" یکی از پروژه های انجام شده در طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) است که در سه بخش مطالعه‌ای در باب اعتبار و چگونگی تجربه زیارت آنلاین، بررسی وضعیت رسانه‌های کلیسای واتیکان و روم و دنیای رسانه اونجلیسم تدوین شده است.
در همین رابطه مهران رضوانی، مدیر پروژه سند رسانه‌ای زیارت امام رضا(ع) گفت: زیارت سایبری به خوبی می تواند حس هم جایگاهی را ایجاد کند، به این دلیل که این حس به شکلی مجازی بازنمایی تجربی پدیده ای است که معمولاً این‌گونه مورد توجه قرار می گیرد که به شکل فیزیکی نیز اجتماع را احاطه می کند.
وی افزود: از مهم‌ترین ویژگی های زیارت مجازی توسط سایت های مجازی این است که به صورت 24 ساعته برای افرادی که قادر نیستند به صورت فیزیکی به زیارت زمینی بپردازند، در دسترس هستند.
مدیر پروژه سند رسانه‌ای زیارت امام رضا(ع) با بیان اینکه زیارت سایبری هیچ محدودیت زمانی نداشته و به عنوان یک ارتباط مستمراً موجود برای اجتماعات دینی ارائه می‌شود، اظهار داشت: این امر در عین حال که در حوزه اجتماعی، امکان گسترش تجربه دینی را فراهم می سازد، اما ارتباط میان امر معنوی و فرد را بیش از پیش فردی و شخصی می سازد.
رضوانی خاطرنشان کرد: در حالی که زیارت زمینی دارای هزینه های مختلفی است، به جز خرید یک کابل کامپیوتری و کامپیوتر شخصی و هزینه اتصال به اینترنت، زیارت سایبری رایگان است.
وی در رابطه با دیگر ویژگی‌های زیارت مجازی گفت: زیارت مجازی می تواند زیارت را دریک مجاورت بصری بزرگ-تر، برای عبادت، کار هنری، مصنوعات مقدس و... قرار دهد.
مدیر پروژه سند رسانه‌ای زیارت امام رضا(ع) ادامه داد: در فرایند زیارت سایبری می‌توان به مطالعه پیرامون دایر شدن مقبره امام هشتم شیعیان، معماران آن، رخدادهای تاریخی حادث شده در آن، موزه و ... پرداخت که این موارد مجموعه فعالیت‌هایی است که می تواند به صورت آنلاین مکمل فرایند زیارت زائر باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زیارت،رضوانی با بیان اینکه زیارت سایبری نوعی از حقیقت مضاعف را ایجاب می‌کند، اظهار داشت: این بدان معنا است که زائر مسیری کوتاه‌تر، سهل الوصول تر و واقعی تر و دم دستی‌تر را برای گذشتن از امر جسمانی و دستیابی به حیات معنوی می‌پیماید.
وی خاطرنشان کرد: مسافرت به قصد زیارت سایبری را می توان به عنوان امری استعاری در رابطه اش با واقعیت فیزیکی و متکی به استعاره حرکت/ مکان در نظر گرفت.
مدیر پروژه سند رسانه‌ای زیارت امام رضا(ع) با اشاره به اهمیت فرهنگ زیارتی در میان فرهنگ ها و ملل گوناگون، تصریح کرد: در درون یک چارچوب فرهنگی مرتبط با زیارت می توانیم به الگویی جهت ترکیب زیارت زمینی و زیارت سایبری دست یابیم.
 /م118