حجت الاسلام صمدی: خواندن قرآن، مقدمه ای برای عمل کردن است

کد خبر: 15539
مراسم مناجات شب نوزدهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام صمدی و مداحی حاج عبدالرضا هلالی در هیئت الرضا علیه السلام برگزار شد .

وارث: مراسم احیاء شب نوزدهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام صمدی و مداحی حاج عبدالرضا هلالی در هیئت الرضا علیه السلام برگزار شد .

درادامه گزیده ای از سخنان حجت الاسلام صمدی را می خوانید:

در نامه 31 نهج البلاغه آمده است که امام علی علیه السلام وقتی از جنگ صفین بر میگشتند؛ نامه ای رابه فرزند گرامیشان امام مجتبی علیه السلام نوشتند. در این نامه حضرت اول خودشان را معرفی کردند که من پدری هستم با این خصوصیات: از پدر سالخورده ای که فانی است، معترف است به فراز و نشیب زمان؛ کسی که عمری را پشت سر گذاشته است؛ کسی که حوادث روزگار بر او غلبه می کند؛ کسی که دنیا را دیده است و این دنیا را مزمت می کند ؛ صباحی دیگر من هم در جایگاه کسانی که از این دنیا رفتند قرار می گیرم؛ کسی که فردا از این دنیا کوچ خواهد کرد، اینها صفاتی است که امیر المومنین علیه السلام برای خودشان ذکر میکنند. بعد صفاتی را برای امام حسن علیه السلام ذکر می کنند. این نامه از پدری با این خصوصیات، به فرزندی که آرزومند آرزو هایی است که به آنها نخواهد رسید. حضرت علی علیه السلام اولین صفتی که برای یک جوان ذکر می کند این است که ذهنش پر از آرزوهای دست نیافتنی است و حضرت می خواهند بگویند: آرزو های دست نیافتنی را تعدیل کنید.

جوانی که راهی را می رود که دیگران رفتند و هلاک شدند. این جوان نشانه تیر ناخوشی ها است، تو گروگان روز های خودت می باشی، از این روزهای زندگیت استفاده کن.

در روایتی از امام صادق علیه السلام داریم که فرمودند:جوانی تا 30 سالگی است، لذا در همین ایام عبادت کنیم نمازشب بخوانیم.

در ادامه امام علی علیه السلام در نامه نوشتند: ای جوانی که مورد هدف تیر های مصیبت قرار میگیری، جوان غالبا عبودیت به دنیا دارد و تاجر فریب است، جوانیش را میدهد و به دنبال مادیات دنیا نه به اندازه و به طور افراطی است. طلبکارش مرگ است و اسیر مرگ، به یک باره فرشته مرگ انسان را در آغوش میگیرد. ما کم نداشتیم جوانانی را که در سن جوانی از دنیا رفته اند. مرگ دنبال انسان است، انسان نباید از مرگ غفلت کند.

جوانی که هم پیمان اندوه است، حزن و غم و اندوه قرین اوست، این ها صفات جوان است، کسی که نشانه آفت ها است. مثل یک مزرعه پرطراوتی که ممکن است آفت بزند. زمین خورده شهوات است، چون دوران جوانی غلیان شهوات است. شهوت و غضب دو نیرویی است که جوان را به کشاکش می کشند. نه اینکه همه جوان ها اینگونه باشند زمینه و قابلیت این فراوان است که یک جوان زمین بخورد. اقتضای جوانی این زمین خوردن ها است و جانشین پیشینیان است.

این مقدمه ای بود که حضرت خودشان را و جوان را معرفی کردند. خصوصیات جوانی را فرمودند و وارد بحث شدند. ایشان فرمودند: من بعد از گذراندن عمر به تجربیاتی رسیدم و این تجربیات من را از یاد دیگران و پوشش برای مسائل دیگر باز داشته است. اما ضرورت تربیت تو فرزند جوانم، من را بر آن داشت که تو را از یاد نبرم و این فکر تربیت تو خواب راحت را از من ربوده است و به این فکر افتاده ام که آنچه را که لازم است برای زندگی یک جوان ترسیم کنم و پیش روی تو بگذارم.

امام علی علیه السلام می فرمایند: من تو را پاره تن خودم و تمام وجود خودم یافتم. من عزمم را جزم کردم و در مسیر سفر برگشت از صفین این نامه را نوشتم.

اولین توصیه کلمه تقوا است. حضرت علیه السلام می فرمایند: فرزندم من تو را به تقوا توصیه میکنم. قلبت را با ذکر خدا، آباد کن. افضل اذکار هم ذکر شریف " لا اله الا الله " است. قرآن بخوان که بالاترین ذکر ها قرآن است. اگر کسی با قرآن دوست شود خدا می داند چه برکاتی از قرآن نصیب او خواهد شد.

امام علی علیه السلام فرمودند: مبادا در عمل به قرآن دیگران از شما پیشی بگیرند.

مهم عمل است، خواندن و حفظ قرآن مقدمه برای عمل کردن است. آن چیزی که در قیامت دست گیر ما می شود عمل به قرآن است. هر آیه قرآن نوری است برای تاریکی زندگی ما. بسیاری از مشکلات خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی به این دلیل است که ما از قرآن دور شدیم. توجه و انس به قرآن داشته باشیم.

پس دل انسان با ذکر خدا و اعتصام به حبل خدا، به قرآن کریم آباد میشود.

در ادامه این مراسم؛ حاج عبدالرضا هلالی به مرثیه خوانی در رثای امام علی(ع) پرداختند.

کلیک کنید

کلیک کنید

/د115