حجت الاسلام هاشمی نژاد: اعمالی را انجام دهید که، حسن عاقبت بیاورد
وارث: مراسم شب بیست و پنجم ماه مبارک رمضان با سخنرانی و مناجات خوانی حجت الاسلام هاشمی نژاد در هیئت بیت الرقیه السلام الله علیها برگزار شد.
در ادامه گزیده ای از سخنان حجت الاسلام هاشمی نژاد را می خوانید:
زمانی که حضرت محمد صل الله علیه و آله و سلم در پیرامون فضایل ضیافت الله صحبت می فرمودند، امیر المومنین علی علیه السلام عرض کردند: یا رسول الله صل الله علیه و آله و سلم افضل اعمال در این ماه چیست؟ حضرت فرمودند: افضل اعمال در این ماه اجتناب کامل از محرمات الهی است. بکوشید به حق تقوا برسید، اگر نمی توانید تقوا پیشه کنید به اندازه ای که توان دارید، تا می توانید گناه نکنید. فرمودند: اگر برای شما هیچ واعظی نباشد، برای دوری شما از گناه و معصیت خدا خود مرگ کفایت می کند. انسان تدبر کند که پایانش ورود به عالم برزخ است. ابوذر وقتی فرزندش از دنیا رفت، بالای سر فرزندش نشست و گریه کرد و گفت: پسرم برای مرگ تو گریه نمی کنم، مرگ حق است و همه میمیرند، گریه می کنم برای عقبه های سختی که در عالم برزخ داری، باید وارد آن عقبه های سخت شوی و پاسخ گو باشی، گریه من برای گرفتاری های تو در عالم بعد از مرگ است. زمانی که حضرت محمد صل الله علیه و آله و سلم مبعوث به رسالت می شوند و آیات وحی را می گیرند، چون قرآن قول عظیم است، قول ثقیل است، قرآن آنقدر عظیم است، که می فرماید: اگر ما آیات آن را بر کوه ها نازل کنیم، کوه ها منهدم میشوند، ببینیم روح نبوی چه عظمتی دارد، این آیات را تحویل می گیرند. وقتی آیات را برای اولین بار گرفتند، لرزه بر اندام حضرت افتاده بود. به منزل آمدند و به حضرت خدیجه سلام الله علیها گفتند: چیزی روی من بیانداز که بدن من آرام گیرد. ایشان پلاسی آوردند و روی بدن مبارک حضرت انداختند، برای دومین بار جبرئیل نازل شد و این آیه را آورد: يَا أَيُّهَا الْمُزَّمِّلُ ... ای گلیم به خود پیچیده، به پا خیز و مردم را از عذاب الهی بشارت ده. پیغمبر صل الله علیه و آله و سلم هم
نذیر است و هم بشیر است. اما نذیر بودن حضرت غالب است بر بشیر بودن. اگر پیغمبر صل الله علیه و آله و سلم بشیر و مبشر بود و منذز نبود، مردم می گفتند: ما بهشت را نمی خواهیم بهشت ما همین دنیا است، میخواهیم هر چه می خواهیم انجام دهیم و آزاد باشیم بهشت هم نمی خواهیم. آنچه سبب می شود ما گناه نکنیم و به سوی خدا حرکت کنیم، ترس از عذاب ها و عقاب ها است که ما در پیش روی خود هم در عالم برزخ و هم در عالم قیامت داریم. در روایتی یکی از اصحاب نقل می کند به همراه امیر المومنین علی علیه السلام می رفتیم تا به یک دیر نصارا بر خورد کردیم از آن دیر کلیسا صدای ناقوس بلند شد، حضرت فرمودند: آیا می دانی که ناقوس چه می گوید؟ عرض کردم خدا و رسولش و امیرالمونین علیه السلام بهتر می دانند، فرمودند: ناقوس خرابی آن را می سراید، سپس حضرت از زبان ناقوس اشعاری را خواندند: لااله الا الله، حقا حقا، صدقا صدقا عند الدنیا ...
دنیا ما را فریب داد، دنیا ما را گول زد، ای دنیا آرام باش، آرام باش، ای فرزند دنیا در کار خود دقیق باش، ای فرزند دنیا کردار نیک برای خود جمع کن، گردآوری دنیا در سپری می شود و از بین می رود. هیچ روزی از عمر ما نمی گذرد، مگر اینکه پایه و رکنی از ما را سست می کند، ما سرایی که باقی است، آخرت را ضایع کردیم و سرای فانی را وطن خود قرار دادیم، ما الان متوجه آنچه که در آن کوتاهی کردیم، نمی شویم تا زمانی که بمیریم و به برزخ برویم، و آن روزر را درک کنیم.
به حضرت گفتم: آیا خود نصارا تفسیر ناقوس را اینگونه که شما فرمودید، می دانند؟ فرمودند: اگر می دانستند مسیح رابه عنوان خدا نمی پذیرفتند. من فردای آن روز نزد راهب آن دیر رفتم و گفتم: به حق حضرت مسیح همانگونه که آن روز ناقوس می نواختی امروز هم بنواز، من هم تفسیر آن را گفتم، تعجب کرد گفت قسمت میدهم به پیامبرت بگو چه کسی این تفسیر را به تو گفته است؟ گفتم آن آقایی که دیروز همراه من بود. گفت: بین او و پیغمبرتان نسبتی وجود دارد؟ گفتم: بله او پسر عموی پیغمبر ما است. گفت سوگند می خورم این معنا را از پیغمبرتان شنیده است و آن راهب اسلام آورد، گفت: در تورات خوانده ام که پیامبر آخر الزمان صدای ناقوس را تفسیر میکند. دنیا پایانش هیچ و پوچ است. انسان باید عاقبت از این دنیا برود پس خوشا به حال آن کسی که بیدار باشد و حواسش را جمع کند و گناه نکند برای شب اول قبر خود در عالم برزخ توشه ای ذخیره کند، ما پایانی در پیش داریم که آغاز دنیای دیگری است.
امیر المونین علی علیه السلام می فرماید:هر نفسی که انسان می کشد یک گام به قبر نزدیک تر می شود.
قرآن می فرماید: گیجی ها و مستی های مرگ به حق آمد، چیزی که از آن فرار می کردیم، فکر می کردیم مرگ برای دیگران است، دیگران میمیرند و ما میمانیم.
یکی از بزرگان فرمودند: اگر خدا نامه ای برای من از آسمان بفرستد و در آن مهر و امضا کرده باشد که ای بنده من، من خدا تضمین می کنم یک حاجت تو را بر آورده کنم. می فرماید بدون شک من در آن نامه مینویسم: خدایا! عاقبت امر مرا ختم به خیر کن.
امیر المونین علی علیه السلام در نامه 31 نهج البلاغه به امام حسن علیه السلام فرمودند: پسرم هیچ وقت گناه کاری را از رحمت خدا مایوس نکن. چه بسیار انسان هایی که گناه مانند لباس به تن آن ها چسبیده بود، پایان خوب پیدا کردند و عاقبت به خیر شدند و چه بسیار انسان هایی که عمری در عبادت و بندگی بودند و پایان بد پیدا کردند. بخش عمده این امر بستگی به خود شما دارد فکر نکنید، فقط دعا کنیم؟ باید اعمالی را انجام دهید که حسن عاقبت برای شما بیاورد. اعمال ما در پایان کار تاثیر گذار است، از مکافات کار غافل نشو.
حضرت محمد صل الله علیه و آله و سلم می فرمایند: اگر این سه چیز گردن آدم نبود، نمی شد اول: مرض، دوم: فقر و سوم: هم مرگ. لذا این مرض هایی که سراغتان می آید را جدی بگیرید، مرض می تواند مقدمه مرگ باشد.
در ادامه این مراسم؛ حجت الاسلام هاشمی نژاد به روضه خوانی مصائب حضرت زهرا(س) پردداختند.
/د115