حجت الاسلام شریعت زاده: شش صورت زیبا که با انسان وارد قبر می شوند!/ کربلایی حنیف طاهری: هر سر موی مرا با تو هزاران کار است

کد خبر: 16075
مراسم شب بیست و هشتم ماه رمضان با سخنرانی حجت الاسلام شریعت زاده و مداحی مداحان اهل بیت علیهم السلام حاج مرتضی طاهری و کربلایی حنیف طاهری در هیئت فاطمیون برگزار شد.

وارث: مراسم  شب بیست و هشتم ماه رمضان با سخنرانی حجت الاسلام شریعت زاده و مداحی مداحان اهل بیت علیهم السلام حاج مرتضی طاهری و کربلایی حنیف طاهری در هیئت فاطمیون برگزار شد.

بنابر گزارش وارث این مراسم با پیش منبری مداح اهل بیت علیهم السلام، حاج مرتضی طاهری آغاز شد و در ادامه حجت الاسلام شریعت زاده به منبر رفته و به سخنرانی پرداختند و در پایان کربلایی حنیف طاهری به مداحی و عزاداری پرداخت.

در ادامه گزیده ای از سخنان حجت الاسلام شریعت زاده را می خوانید:


فرمایش امیر المؤمنین در نامه شماره 27 نهج البلاغه این است که مؤمن در این دنیا به قدر استطاعت و توان خود از خدا حساب می برد. بین خوف و رجاء زندگی می کند. خوف دارد از اینکه آیا پروردگار از او راضی است و رجاء دارد که امیدش به خداوند دائمی است.

قرآن هم اشاره دارد که خدا ترسیده می شود به واسطه ی عباد عالِمش.

عباد عالِم اشاره به عبا و امامه نیست چون بیشتر مردم عالِم هستند و می دانند که حجاب اصل دین خداست، روزه مورد اشاره قرآن است و لذا از این برنامه مراقبت می کنند.

مرحوم علامه در المیزان می فرماید یکی از وجوهی که برای معنای خشیت گفتند این است که خشیت همان خوفی است که با علم است و خدا را ناظر وحاضر می داند. پس عمل خود را خالص کن چون آن کسی که دارد می بیند نقد می کند.

در ادامه بیانات امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: مومن چون خود را در معرض امتحانات الهی می بیند، دائماً در خوف و رجاء زندگی می کند.

ابن ابی الحدید می گوید: یکی از دوستان امیرالمومنین وارد شام شد و مستقیما نزد معاویه رفت و گفت که فضائل امیر المومنین را می دانی معاویه گفت : آری.  دوباره پرسید خبر داری که پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم فرمودند ملاک و شاخص امیر المومنین است؟ گفت: بله. سپس گفت پس این کارهای خلاف چیست؟ گفت امید به رحمت خدا دارم. گفت خبر داری این از وسوسه ی ابلیس است که انسان را به ظلم می اندازد و معاویه می گوید که خدا می آمرزد! کدام آمرزش؟

این حالتی است که خدا در قرآن بیان کرده و بیانش توسط رسول خدا انجام شد، خوف و رجا است. معاویه گفت: می دانم و امید دارم که خداوند مرا مورد رحمت قرار دهد!

این حالت بیشتر در جوانان اتفاق می افتد که توبه نمی کنند و به فردا می اندازد تا اینکه چهل سالشان می شود و امیرالمومنان می فرمایند که صبح روز اول چهل سالگی، ابلیس به خانه اش می آید و به صورتش دست می کشد و می گوید فدای این پیکر شوم که امید به هدایتش نیست چون به مرز چهل سالگی رسیده است. مگر اینکه خدا دست تو را بگیرد وگرنه تو فعلاً مشتری ما هستی!

مومن دائماً در خوف و رجاست که خداوندا تو از من راضی هستی؟ سیدالشهدا در دعای روز عرفه می گویند چقدر ضرر کرد کسی که با تو پیوند برقرار نکرد.

در آخر دعای عرفه حضرت در آن گرما دستانش را بالا برده و می گوید: یا رب یارب یا رب...

پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم فرمودند که بنده آنقدر یا رب بگوید تا نفش بند بیاید و خطاب می آید که صدایت را شنیدم بگو.

امام حسین علیه السلام همانطور که یارب می گفتند اشک می ریختندو تا اینکه امام سجاد علیه السلام جلو آمدند صدا زدند که این همه خود را اذیت نکنید حضرت صورتش را بالا آوردند و گفتند ای علی جان می دانی تو چرا تعجب می کنی؟ چون عبادت مادرم زهرا سلام الله علیه را نمی دیدی و ما  قطره ای به حال او نرسیدیم.

این خوف و رجاست و لذا مومن سریع سراغ عیب مردم نمی رود وسریع غیبت نمی کند و مراقبت می کند.

روایتی در محاسن الاخلاق برقی است که در آن می فرمایند: هر چقدر می توانی از خدا بترس و حالتان اینگونه باشد که به خودتان مضنون باشید و بین خوف و رجاء زندگی کنید هر چقدر که از خدا بترسید همان قدر هم رجاء و امیدواری دارید. بهترین مردم کسی است که در این برنامه خوفش را نسبت به خدا به اوج برساند.

جناب برقی در محاسن الاخلاق خود از امام صادق علیه السلام روایتی نقل کرده که می فرمایند: وقتی انسان می میرد، شش صورت، وارد قبر ایشان می شود و میان این شش صورت، یک صورت از همه  زیبا تر است.

اولین صورت، نماز است. دومین صورت، روزه است، سومین صورت امور مالی و زکات و خمسش است، چهارمین صورت، حج و عمره است، پنجمین صورت، حال او را در کمک به فقراء است که خدا ضبط کرده است.

و اما از صورت ششم می پرسند: تو کیستی که از همه ما زیباتر و خوشبوتر هستی؟ او در پاسخ می گوید: أنا الوِلایةُ آل محمد صلی الله علیه و آله؛ من ولایت آل محمد صلی الله علیه و آله وسلم می باشم.


در ادامه این مراسم مداح اهل بیت علیهم السلام کربلایی حنیف طاهری به مداحی پرداخت:



هر که آمد به جهان نقش خرابی دارد

در خرابات بگویید که هشیار کجاست

آن کس است اهل بشارت که اشارت داند

نکته‌ها هست بسی، مَحرَم اسرار کجاست؟

هر سر موی مرا با تو هزاران کار است

ما کجاییم و ملامت‌گر بی‌کار کجاست!

بازپرسید ز گیسوی شکن در شکنش

کاین دلِ غمزدهْ سرگشتهْ گرفتارِ کجاست؟

عقل دیوانه شد، آن سلسله‌ی مشکین کو؟

دل ز ما گوشه گرفت، ابروی دلدار کجاست؟

ساقی و مطرب و مِی جمله مهیاست، ولی

عیش بی یار مهیا نشود، یار کجاست؟


/ش121