حجت الاسلام باقی ادامه داد: فرج فردی به این معناست که هر کس به هر مقدار که از امام آشنایی دارد، هر قدر که در جهت رضایت امام قدم برداشته و به خواسته امام عمل کند. میزان دریافت فیض ظهور برای او مشخص است و به فرج فردی می رسد.
این پژوهشگر مهدوی بااشاره به انتظار سازنده و پویا و عزت اهل حق در فراز پایانی دعای افتتاح، اظهارداشت: این فراز در حقیقت آموزش چطور منتظر بودن را می دهد، در این فراز از خدا می خواهیم که از رهبران راه تو باشم و کرامت دنیا و آخرت نصیبم شود تا در دولت مهدی مردم را به سمت امام بکشانم، این دعا باید محقق شود تا من به عزت برسم و عزت من در گروی دعوت مردم به امام است.
وی بااشاره به سوره والعصر که در آن قسم به دوران ظهور داده می شود، تصریح کرد: از مضمون این سوره متوجه می شویم که در عصر غیبت همه بیچاره هستند مگر کسانی که دعوت به حق و صبر در راه امام کردند. این افراد به عزت دنیا و آخرت می رسند و عزیز می شوند.
حجت الاسلام باقی با بیان اینکه در این دو فراز از خدا می خواهیم که اسلام و اهل اسلام به عزت برسند، ادامه داد: در این راستا در قرآن آمده است که عزت برای خدا، پیامبر و مومنان است که شامل ولایت امام علی(ع) می شود.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه ما تاکنون عزت را در حوزه اجتماعی ندیده ایم و در زمان ظهور عزت اجتماعی محقق می شود، گفت: البته در برهه هایی از تاریخ است که به عزت نسبی رسیده ایم. مانند پیروزی انقلاب اسلامی اما عزت جهانی و کلی عزتی است که هیچ نفوذی در هیچ بعدی از طرف دشمن نداشته باشد.
وی بااشاره به اینکه در حال حاضر به لحاظ نفوذ فرهنگی، اقتصادی و غیره دشمن، عزت نداریم، خاطرنشان کرد: در دعای افتتاح از خدا می خواهیم که عزت واقعی را نصیب اسلام و اهل اسلام کند که اهل اسلام طبق آیه غدیر شیعیان هستند و در زمان ظهور اگر بقیه مردم شیعه شوند، به عزت خواهند رسید.
حجت الاسلام باقی ادامه داد: در صورت رسیدن به عزت، خواری و ذلالت کفر و نفاق را نیز خواهیم دید زیرا هر جا که نور بیاید ظلم از بین می رود. همانطور که نور اسلام و ظلمت کفر و نفاق است.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه در این فراز رسیدن به دوران ظهور امام عصر(ع) و وعده هایی که در طول تاریخ انبیا و اولیا برای رسیدن به این دوران داده شده، اشاره گردیده است. افزود: این مساله اشاره به سه حالت دارد اول اینکه ما به عصر ظهور خواهیم رسید یا اینکه رجعت خواهیم کرد و یا اینکه تحمل عصر ظهور را پیدا خواهیم کرد، مبادا جزو کسانی باشیم که در مقابل امام عصر(ع) صف بکشیم. همانطور که در مقابل امام حسین(ع) صف آرایی کردند. ما باید تابیعت محض را داشته باشیم.
وی با اشاره به فراز بعدی دعای افتتاح، اظهارداشت: در این فراز از خدا می خواهیم که کمی ما را در عصر ظهور زیاد کند، جمع پریشان ما در عصر ظهور به اتحاد و یکپارچگی خواهد رسید، شکاف و تفرقه ما از بین می رود، به برکت ظهور امام، اسلام و مسلمین عزیز می شوند و نیاز ما به بی نیازی تبدیل می شود، فقر ما به غنا و ثروت جبران می شود و سختی ما به آسانی مبدل خواهد شد.
حجت الاسلام باقی به دیگر برکات عصر ظهور اشاره کرد و گفت: چهره ما که در دوری از امام سیاه شده و در ندیدن نور خدا به تیرگی گراییده، به امام که نور خداست، سفید می شود. اسرای ما آزاد می شوند، دعاهای ما مستجاب خواهد شد و به چیزهایی که تصورش را هم نمی کردیم، خواهیم رسید.
این پژوهشگر مهدوی بااشاره به معنای غیض و بغض در فراز پایانی دعای افتتاح، تصریح کرد: بغض مقدس در جهت خدا و اولیای خداست ولی اگر بغض به خاطر هوای نفس باشد، غیرمقدس است. اینکه اهل حق در طول تاریخ اذیت شده و به شهادت رسیدند، کینه ای شده که بر دل ما نشسته است که البته مقدس است.
وی با بیان اینکه در عصر ظهور تمام کینه ها از بین خواهد رفت و هدایت به سمت حق صورت خواهد گرفت، تصریح کرد: در عصر غیبت تعبیر یتیم به شیعیان اطلاق شده است یعنی ما یتیمان آل پیامبر نامیده شده ایم چون پدر واقعی ما در غیبت به سر می برد و وقتی نباشد ما یتیم او می شویم.
حجت الاسلام باقی با بیان اینکه ما در این دعا از یتیمی خود شکایت می کنیم، گفت: از اینکه امام ما در غیبت است، دشمنان ما زیاد است، تعداد ما کم است، فتنه ها بر ما وارد شده و روزگار بر ما غلبه کرده. از خدا می خواهیم که یتیمی ما با ظهور امام عصر(ع) رفع شود.
این پژوهشگر مهدوی این شکوه را مثبت دانست و بیان داشت: در شکوه منفی تقصیر را از طرف مقابل می دانیم اما خدا که به احدی ظلم نکرده، پس علت یتیمی من خودم هستم و من باعث دوری امامم شده ام و این شکوه در این دعا نشان می دهد که من تربیت شده ام و از خدا می خواهم که پدرم را به خانه برگرداند.
وی افزود: مسئلت من به برگشت پدر واقعی به خانه را انتظار سازنده می گویند. اینکه دلیل غیبت امام را از خود بدانیم خود نیز سازنده و راهگشاست.