داوری 218 اثر در نهمین جشنواره چاوشی‌خوانی رضوی/ شرکت ۲۰۰ نگارگر در جشنواره هنرهای تجسمی رضوی

کد خبر: 17856
نهمین دوره جشنواره فرهنگی امام رضا در قالب جشنواره ملی مدیحه‌سرایی، چاوشی‌خوانی، ابتهال و تواشیح‌خوانی رضوی در استان اردبیل برگزار می‌شود. 218 اثر به دبیرخانه این جشنواره رسیده است.
وارث: مدیر اداره‌کل فرهنگ و ارشاد استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار بنیاد امام رضا(ع) گفت: سال‌های گذشته این موضوعات اندکی متفاوت بود مثلا ابتدا از چاوشی‌خوانی و مدیحه‌سرایی آغاز کردیم تا اینکه موضوعات بعدی به آن اضافه شدند. مقالات پژوهشی نیز جزو رشته‌های جشنواره است.

سیدناصر اسحاقی بر ارزشی بودن آثار ارسالی به جشنواره تأکید کرد و گفت: در فراخوان جشنواره معیارهای هر یک از رشته‌ها مشخص شد‌ه‌‌اند و داوران نیز بر اساس همان معیارها به آثار امتیاز می‌دهند. این امر سبب می‌شود آثار بی‌مایه کمتر برای جشنواره ارسال شوند.

وی با اشاره به دریافت آثار به صورت فایل‌های صوتی و تصویری گفت: تا سال قبل علاوه بر ارسال آثار، شرکت‌کنندگان منتخب باید به صورت حضوری نیز نزد داوران اجرا می‌کردند تا نفرات برگزیده انتخاب می‌شدند اما از امسال داوری تنها از روی فایل‌های صوتی یا تصویری صورت می‌گیرد زیرا شاید عده‌ای نتوانند به هر دلیل در روز اجرا حاضر شوند و حقی از آنان زایل شود.

اسحاقی یادآوری کرد: ما برای تمام شرکت‌کنندگان دوره‌های قبل را از طریق ارسال فراخوان و پیامک از جشنواره امسال مطلع کرده‌ایم. مواردی داشتیم که هر 9 دوره در جشنواره شرکت کرده‌اند. یزد، هرمزگان، اصفهان و اردبیل بیشترین شرکت کننده را در جشنواره داشتند.

این مدیر کل افزود: در جشنواره امسال 218 اثر به دستمان رسیده است که بیشترشان در رشته مداحی بوده‌اند. در بین این آثار 40 نقاله نیز به دست‌مان رسیده است. استقبال از جشنواره نسبت به سال‌های گذشته افزایش کمی و کیفی قابل قبولی داشته به طوریکه امسال شاهد شرکت حرفه‌ای‌ها نیز بودیم.

اسحاقی با اشاره به آخرین دوره برگزار جشنواره امام رضا(ع) با این موضوع در استان اردبیل گفت: جشنواره اکنون به اوج و اشباع خود رسیده است و از سال آینده موضوع دیگری را برای جشنواره ارایه خواهیم کرد. چهار موضوع را برای دوره آینده پیشنهاد داده‌ایم که باید دید کدام یک تصویب می‌شود.

وی درباره برگزیده‌های رشته‌های مختلف توضیح داد: در رشته‌های مدیحه‌سرایی، ابتهال و تواشیح سه برگزیده و در رشته مقاله چهار برگزیده خواهیم داشت. در رشته چاوشی‌خوانی نیز سه برگزیده در بخش گروهی و سه برگزیده در بخش انفرادی خواهیم داشت.

اسحاقی در پایان گفت: اختامییه جشنواره روز دهم شهریور برگزار خواهد شد و تمامی برگزیده‌های اول نیز در تمامی رشته‌ها در آن روز اجرا خواهند داشت.

 

* برپایی نمایشگاه تجسمی رضوی از آثار منتخب

اصفهان نهمین دوره جشنواره جلوه های رضوی در هنرهای سنتی را برگزار می کند. تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه این جشنواره 200 اثر است که نسبت به سال گذشته دوبرابر شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان ضمن بیان این مطلب گفت: این جشنواره در دوره های گذشته در سه رشته مینیاتور، طراحی نقوش سنتی و گل و مرغ برگزار می شد که امسال دو رشته تذهیب و تشعیر را نیز به آن افزودیم.

محمد قطبی با اشاره به دریافت 200 اثر در دبیرخانه جشنواره، گفت: این تعداد نسبت به سال گذشته حدود دوبرابر شده است که شاید یکی از دلایل آن افزوده شدن دو رشته دیگر به جشنواره باشد. رشته های این جشنواره بسیار تخصصی اند علاوه بر اینکه تمامی آثار باید الزاما با فرهنگ رضوی مرتبط باشند، به همین دلیل در بیشتر موارد شاهد آثار ابتکاری هنرمندان هستیم.

وی یادآوری کرد: معمولا هنرمندان اصفهانی هر سال بیشترین شرکت را در جشنواره دارند شاید به این دلیل که این استان به نوعی پایگاه نگارگری و هنر سنتی اسلامی در ایران محسوب می شود.

قطبی با بیان اینکه اکنون در مرحله انتخاب آثار هستیم و تا پایان مردادماه داوری نهایی انجام و اسامی برگزیدگان اعلام می شود، گفت: ما در هر یک از پنج رشته جشنواره سه برگزیده خواهیم داشت که نفرات اول تا سوم علاوه بر لوح تقدیر و تندیس جشنواره به ترتیب 15 میلیون ریال، 12 میلیون ریال و 10 میلیون ریال دریافت خواهند کرد. علاوه براین سه نفر را نیز به عنوان برگزیده های ویژه خواهیم داشت که آثارشان علاوه بر ارزش بالای هنری دقیقا منطبق با موضوعات مدنظر جشنواره است، هر یک از برگزیده ها نیز مبلغ 20 میلیون ریال اهدا می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان ششم شهریور ماه مصادف با نخستین روز دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه(س) را تاریخ اختتامیه جشنواره جلوه های رضوی در هنرهای سنتی ذکر کرد و گفت: نمایشگاه آثار برگزیده در حاشیه اختتامیه این جشنواره برپا خواهد بود و بازدید از آن برای عموم آزاد است.

/م118