هیئت، نخستین رسانه است! + گزارش تصویری
وارث: ارزیابی شما از دومین نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی چه بود؟
رسولی: رسانه های انقلاب اسلامی حرکت خوبی است که زخ داده!... محفلی است که همه، دور هم جمع شوند و محصولات خود را عرضه کنند. منتها چون تازه شروع به کار کرده است یک مقدار در حوزۀ ارائۀ محتوا ضعف احساس می شود. یک سری از غرفه ها را که مشاهده می کنیم جز اینکه یک لپ تاپی گذاشته اند و کلیپی پخش می کنند محتوایی ندارند و به همین اندازه، بسنده کرده اند!... مثلاً می توان از حضور افراد شاخصی که بتوان از آنها استفاده کرد بهره مند شد، یک ضعف دیگر هم در بحث اطلاع رسانی، نمایشگاه بسیار ضعیف عمل کرده است. انشاء الله که در سال های آینده این ضعف ها برطرف شوند.
وارث: شما به عنوان کسی که رسانه را می شناسید، نقش رسانه را در هیأت ها چگونه ارزیابی می کنید؟
رسولی: به نظر من خود هیئت قدیمی ترین رسانه در کشور ما است، هیئت اعم از منبر و مداحی. هنوز هم با وجود تمام رسانه هایی که در دهکدۀ مجازی حضور دارند به نظر من پر مخاطب ترین رسانه هیأت است. رسانه ای هم که هیأت را پوشش می دهد با توجه به اینکه خود هیأت رسانه است باید یک مقدار مطالعاتی روی آن صورت بگیرد که نوع پوشش دادن یک رسانه توسط یک رسانه دیگر باید به چه صورت باشد. علاوه بر اینکه نوع کار کرد هیأت ها را پوشش بدهیم باید به خود ذات هیأت، منبر و مداح به صورت ریشه ای و جدا از صرف پوشش دادن هیأت ها پرداخته شود. و کاری که تا به حال روی آن کار نشده است همین ظرفیت هیأت و ظرفیت رسانه بودن هیأت را خود رسانه ها هنوز به آن نپرداخته اند.
وارث: شما به عنوان یک فرد هیأتی، شاعر و البته رسانه ای ارزیابی خودتان از عملکرد سایت وارث چه گونه است؟
رسولی: جای خالی رسانه ای که اختصاصی به اخبار هیأت بپردازد احساس می شد و جائی نبود که اگر کسی میخواست چیزی راجع به هیأت ها بداند، پیدا کند. خب الحمدالله این اتفاق که افتاد و این سایت هایی که دربارۀ هیأت ها مطلب می گذارند به وجود آمد، همانطور که خلآ شان احساس می شد، خیلی زود هم جای خود را بین قشر مذهبی و هیأتی پر کردند و تبدیل به یک رسانۀ مرجع شدند. منتها چون تازه کار خود را شروع کرده است، قطعاً یک سری خلأهایی هم دارد که هنوز به آن پرداخته نشده است. این خلأ ها هم این است که من به عنوان پیشنهاد به شما عرض می کنم که در ادامۀ مسیر علاوه بر پوشش دادن جلسات و چهره های هیأتی و تعامل با اینها که خب یک کار روتین در رسانه برای جذب مخاطب است، در کنار این چهره ها می توان محتواهای تولیدی را هم افزایش داد. مثلاً مطالبی در خصوص شعر هیأت که خیلی حرف هم در آن است، که چقدر ادبیات و روضه در آن نقش دارد . شعر هیأت تنها ابزار مداح غیر از صدا است. تا به حال به صورت تخصصی به شعر هیأت پرداخته نشده است اما حالا که یک پایگاه مرجع برای این کار تولید شده است جای این را دارد که در این باره کار بیشتری شود. وارث می تواند تبدیل به یک پایگاه اندیشکده در کنار همین پوشش جلسات سخنرانی و مداحی شود.
وارث:با توجه به اینکه به محرم نزدیک می شویم آیا شما موضوعات خاصی را محور اشعارتان قرار داده اید؟
رسولی: خب تمام شاعران از یکی دوماه قبل دغدغه شان برای محرم شروع می شود، همینطور ارتباط با جلسات و هیأت های مختلف. چیزی که من شخصا خودم همیشه در نظر داشته ام تلاشم این بوده است که در اشعاری که می گویم یک سری چیزها را رعایت کنیم. حضرت آقا بارها فرموده اند که شعر شما علاوه بر هنرمندانه بودنش باید هنگامی که مخاطب از جلسه خارج می شود یک چیزی به او اضافه کرده باشد هرچند که صرف همان گریه برای سیدالشهداء هم خودش فضیلتی است. هنگامی که چنین بستری فراهم است آدم می تواند کاری کند که علاوه بر گریه یک چیزی هم به مخاطبش اضافه کند. من شخصاً همیشه تلاشم همین بوده است که غیر از بحث مرثیه چیزی که همیشه تلاش کرده ام در شعرهایم باشد بحث حماسه است، مخصوصاً کربلا که سرتاسر حماسه است. این حماسه علاوه بر اینکه کمک به روحیۀ حماسی مخاطب می کند در همان جلسه هم حال خاصی به مخاطب می دهد، حالا چه مقدار در این امر موفق بوده ام باید دوستان قضاوت کنند.
وارث: ممنون از این که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید.