برآورده شدن حاجات در گرو خوشبینی به خدا
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه اسلام برای لحظه به لحظه زندگی افراد برنامه قرار داده است، بیان داشت: حرکت در برنامههای شرع سبب رسیدن فرد به خواستههای دنیوی و اخروی میشود.
وی یادآور شد: البته باید توجه داشت که در این دنیا فرد به آسودگی مطلق نخواهد رسید بلکه آسودگی نسبی را میتواند برای خود فراهم کند، آسودگی مطلق تنها در بهشت بوده و فرد در آنجا بدون استرس و اضطراب زندگی میکند. بدون شک این دنیا دارای تزاحم و تضادها است، از اینرو افراد به آسودگی مطلق نخواهند رسید، خدا میفرماید «عمر سبب فرسودگی فرد میشود».
وی تصریح کرد: این دنیا مشکلات خود را دارد و تنها در بهشت فرد به جاودانگی و پیر نبودن میرسد، امام علی(علیه السلام) میفرمایند «دنیا خانهای است که آن را در بلاها و سختیها پیچیدهاند».
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امام رضا(علیه السلام) به بیان رهنمودهایی برای نداشتن مشکلات در زندگی پرداخت و گفت: امام (علیه السلام) میفرمایند «در زندگی به خدا گمان خوب داشته باشید»، متأسفانه افراد وقتی به مشکلی بر میخورند نخست به خدا بدگمان شده و سو ظن پیدا میکنند. باید توجه داشت که هیچ چیزی در دنیا بدون علت و دلیل نیست؛ اعتقاد و ایمان به ناظر عالم قادر فیاض و توانمند بودن علی الاطلاق خدا، سبب خوش بینی فرد به خالق متعال میشود؛ خداوند متعال صدای تمام موجودات عالم در دریاها، خشکیها و آسمانها را میشنوند.
حجتالاسلام والمسلمین نظری منفرد با بیان اینکه علم خدا نامحدود است، بیان داشت: قرآن میفرماید «خدا از خود انسان به انسان نزدیکتر است».
وی تأکید کرد: خدا نسبت به بندگان خود محبت داشته و از هیچ تلاشی برای حل مشکلات آنها دریغ نکرده و بخل نمیورزد؛ خدا حتی کفار را دوست دارد؛ چرا که اگر دوست نداشت برای آنها پیامبری نمیفرستاد. خدا ارحم الراحمین بوده و دوست ندارد بندگان خود را گرفتار عذاب و آتش کند؛ حتی گناهکاران نیز نباید از رحمت الهی ناامید شوند.
/م118