توصیه های امام جواد (ع) به شیعیان
وی با اشاره به اینکه حضرت صدیقه کبری (س)، امام جواد (ع) و امام حسن عسگری (ع) سه تن از معصومانی هستند که در جوانی به شهادت رسیده اند، گفت: از سفارشات امام محمد تقی (ع) به مردم این است که با همدیگر مدارا داشته باشند چه در میان خانواده و چه در میان آثار مردم.
استاد حوزه تهران ادامه داد: مدارا کردن با مردم یکی از سنت های نبوی است لذا تا می توانیم باید مراعات حال مردم خاصه مستمندان را رعایت کنیم. وی در همین ارتباط افزود: مبادا مداوم در پی افشای آسیب ها، اشتباهات و خطاهای دیگران باشیم زیرا این برخلاف سنت اهل بیت (ع) است.
امام جماعت مسجد الزهرا در ادامه روایتی را از امام جواد (ع) قرائت کردند: کسی که از مدارا کردن با مردم روی بگرداند آنچه را که دوست ندارد به او می رسد. وی در تفسیر این روایت خاطرنشان کرد: گاهی در نتیجه مدارا نکردن با مردم به آدمی توهین می شود یا آسیبی وارد می آید که این از مضرات عدم مراعات حال مردم است.
تولیت حوزه علمیه حضرت آیت الله علم الهدی افزود: امام در حدیث دیگری فرموده اند آدمی پیش از انجام هر کاری باید در مورد آن تحقیق و تفکر کند و اگر بیگدار به آب بزند گرفتار مشکلات می شود. وی در ادامه به تشریح این روایت پرداخت و گفت: چرا برخی از انسان ها مانند عقلا عمل نکرده و از آغاز به عاقبت کار نمی اندیشند.
استاد حوزه تهران با بیان اینکه یکی از دلایل بروز مشکلات برای آدمی همین عدم دقت، تفکر و تحقیق در امور است لذا انسان باید در همه امور خاصه در انتخاب همسر و دوست دقت وافری داشته باشد. حجت الاسلام والمسلمین علم الهدی تصریح کرد: یکی از مهمترین انتخاب های انسان، انتخاب دوست است لذا آدمی باید کسی را به عنوان رفیق خود برگزیند که موجب ترقی و تعالی او شود نه اینکه او را بر زمین بزند.
وی یکی از مهمترین مصادیق تفکر و تحقیق قبل از عمل را هنگامه گفتار خواند و اظهار داشت: باید در هنگام گفتن یک جمله نهایت دقت را داشت زیرا متعدد مشاهده شده است که بعضی در نتیجه عدم بررسی کلامش دچار مشکلات فراوانی شده اند.
امام جماعت مسجد الزهرا (س) جنوب تهران در ادامه روایت دیگری را از حضرت جواد الائمه (ع) قرائت کرد: آن کسانی که دچار شکم و شهوت هستند دچار لغزش هایی می شوند که اصلا قابل جبران نیست. وی در تبیین این سخن نورانی امام معصوم گفت: متاسفانه برخی از انسان ها مدام به شکم و شهوت و امور دنیوی هستند که خداوند تا مدتی از زمان پرده بر گناهان آنها می گذارد اما اگر خداوند این پرده را کنار بزند آبرویی از انسان باقی نمی ماند.
حجت الاسلام والمسلمین علم الهدی با بیان اینکه امام محمد تقی فرموده اند همیشه برای شروع هر کاری باید دانش آن را به دست آورد، خاطرنشان کرد: اگر انسان کار را بدون دانش و تعلیم انجام دهد مطمئنا دچار آسیب و مشکلات فراوانی خواهد شد. وی در پایان گفت: مبتنی بر این فرمایش امام معصوم (ع) باید در آغاز هر کاری دانش و معلومات آن را به دست آورد تا دچار مفسده ها نشویم.
/م118