حجت الاسلام سیدرضا عمادی: از خدا می خواهیم این ذکر مصیبت ها را باعث رقت قلب ما قرار دهد

کد خبر: 19856
مراسم عزاداری شهادت امام جواد علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام سیدرضا عمادی و مداحی کربلایی محمدحسین پویانفر در هیئت ریحانه النبی سلام الله علیها برگزار شد.

وارث: مراسم عزاداری شهادت امام جواد علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام سیدرضا عمادی و مداحی کربلایی محمدحسین پویانفر در هیئت ریحانه النبی سلام الله علیها برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام سید رضا عمادی را می خوانید:

از خدا می خواهیم که این اذکار و ذکر مصیبت ها را باعث رقت قلب ما قرار دهد، زیرا مهم همین است که چه اثری در ما بگذارد، و الا اگر محفوضاتی هم داشته باشند چه بسا زیاد هم باشند اما اثری در ما نکند، فایده ای ندارد. خیلی مهم است که ما از فضایل اهل بیت علیهم السلام بگوییم و بشنویم، اما کافی نیست. یعنی اگر فهمیدیم که خلقت اهل بیت علیهم السلام خلقت نوریه است، چون در روایات داریم که قبل از اینکه کسی خلق بشود اینها آفریده شده اند، این هم از فضایل است و قلب را رقیق می کند اما کافی نیست.

ائمه علیهم السلام می فرمایند: که حرفهای ما را برای دیگران بگویید تا قلب هایشان زنده بشود. حرفهایشان چه بود؟ کلمه به کلمۀ روایاتی که ذکر کرده اند درس زندگی است. همۀ صحبت هایشان هم فحوای کلامشان یکی است.  اینکه می گویند کلهم نور الواحد همین است.

در قرآن کریم هم داریم که خداوند مثال می زند الله النور السماوات و الارض مثل نوره کمشکات ، خداوند نور آسمان ها و زمین است و مثال نور خداوند یک چراغدان است. خیلی حیف است که ما سراغ قرآن نمی رویم، قرآن می گوید این نور خداوند همان است که مثال میزنند یعنی مانند یک چراغدان است. در روایت داریم که این چراغدان وجود نازنین پیغمبر صل الله علیه و آله است. در روایت دیگری داریم ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه، پس مصباح هم همان وجود مبارک امام حسین علیه السلام است و این زجاجه و یا شیشه ای که دور آن را گرفته است امیرالمؤمنین علیه السلام است که نور را در فضای عالم پراکنده می کند. هرکدام از آنها یک وظیفه دارند یعنی فرقی ندارد همۀ اینها مشغول انجام یک کار هستند. نورُ علی النور هرکدام یکی از ائمه علیه السلام هستند. همه در راه هدایت افراد هستند. در آخر آیه خدا می فرماید یضرب الامثال، که یعنی برای شما مثالی می زنم تا متوجه بشوید مفهوم این حرف چیست.

مرحوم سید فرمودند: چرا به پیغمبر صل الله علیه و آله مشکات می گویند؟ با مثالی فرمودند: وقتی از پشت پنجره ای نور می خورد در اتاق، بازتاب آن همه اش نور نیست، قسمتی نور است و قسمتی سایه، مرحوم سید می فرمودند که وجود پیغمبر صل الله علیه و آله وظیفه اش این بود که اینگونه باشد، همیشه در کنار سایه نور هم هست، ابوبکر هست، سلمان هم هست، عمر هساپت، علی علیه السلام هم هست. تاریکی هست، نور هم هست. پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله همه را تحمل می کند، وظیفۀ نوریۀ پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله و السلم همین است. اگر همۀ نور بتابد منجر به کوری می شود، باید آستانۀ صبر خودمان را بالا ببریم، باید همدیگر را تحمل بکنیم، اینها درسهای پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله و السلم است.

پیغمبر منافقین را می شناخت و می دانست از کفاری هستند که لجوج هستند و می خواهند سر به تن مسلمانان نباشد، ولی بنا بر موقعیت آن زمانشان اشهد ان لا اله الا الله را گفته است، پیامبر صل الله علیه و آله می داند اینها در دلشان چه می گذرد ولی نوازششان هم می کند. وظیفۀ نوریۀ پیغمبر صل الله علیه و آله این گونه است.

اما وظیفۀ امیرالمؤمنین علیه السلام چیز دیگری است، زمان امام علی علیه السلام دیگر ریشۀ اسلام محکم شده است، امام این وظیفه را دیگر ندارد.

یک حدیث از امام جواد علیه السلام ذکر می کنیم که فرمودند در مسیر عبادت چهار چیز به شما کمک می کند اول بدن سالم، بدن سالم در مسیر عبادت به شما کمک می کند.

در روایتی هم از امیرالمؤمنین علیه السلام داریم که دو نعمت مجهول است ، سلامتی و امنیت.

در ادامه امام جواد علیه السلام می فرمایند: که دومین چیز که در مسیر عبادت به ما کمک می کند علم است. سومین چیز غنی است. غنی پولدار بودن نیست، بلکه بی نیازی غنی است. و آخرین چیز هم توفیق من الله است، یعنی اگر علم و بدن سالم و غنی باشد اما توفیق خداوند نباشد فایده ای ندارد. یعنی خداوند باید بخواهد.

پیامبر اکرم صل الله علیه و آله به امام علی علیه السلام فرمودند: یا علی مراقب باش نماز شب تو قضا نشود و در ادامه می گوید خدایا علی علیه السلام را موفق کن تا بتواند، یعنی اگر خدا نخواهد علی علیه السلام هم نمی تواند.

در ادامه این مراسم ذاکر اهل بیت علیه السلام کربلایی محمد حسین پویانفر به مداحی و روضه خوانی پرداختند.

کلیک کنید

کلیک کنید

/م.ق106