حجت الاسلام ملکی: مرگ واعظ انسان است!

کد خبر: 21163
جلسه هفتگی هیئت موج الحسن علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام ملکی و مداحی حاج محمدرضا نیکنام، کربلایی علی اصغر ژولیده و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام برگزار شد.

وارث: جلسه هفتگی هیئت موج الحسن علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام ملکی و مداحی حاج محمدرضا نیکنام، کربلایی علی اصغر ژولیده و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام ملکی را می خوانید: 

نذر یعنی کسی نیت کند که برای خاطر خدا یک کار و عمل خیری انجام دهد و یا کار زشتی را ترک کند. در نذر باید حتما صیغه خوانده بشود. و در صورت عدم خواندن صیغه، نظم منعقد نمیشود. و نیازی نیست بیان صیغه به زبان عربی باشد. همین کافیست که بگوید: خدایا به گردن من ان شاءالله من امسال روز تاسوعا مقداری نذر می کنم برای امام حسین علیه السلام خرج کنم. یا خدایا من نظر می کنم از فردا فلان کار زشت را انجام ندهم. وقتی صیغه را خواندیم نذر به ما واجب می شود.

در نذر چند شرط است. یکی اینکه شخصی که می خواهد نذر کند بالغ باشد. بچه 12 ساله نذرش منعقد نیست. دومین شرط آن است که عاقل باشد. شخصی سفیه نذرش باطل است. حتی اگر از تمکن مالی برخوردار باشد. سومین شرط داشتن قصد و اختیار است. با قصد و اختیار و دلخواهش این نذر را انجام دهد. مثلا در هنگام عصابانیت یا رودربایستی نذر باطل است. همچنین زنها که نذر می کنند اگر از اموال شخصی خودشان باشد، شوهر هیچ حقی ندارد. مثلا ارث پدری زن از آن خود اوست. ولی از اموال شوهرش، اگر شوهرش به او اجازه دهد که با اموال من هر کاری می خواهی بکن، موردی ندارد. ولی اگر اذن نداد و گفت من راضی نیستم، نذر این خانم باطل است. نذر یا مشروط است یا مطلق. مشروط یعنی من نذر می کنم، فلان مقدار پول را به فلان هیات بدهدم و نمی توانی به هیات دیگری ببخشی و خودت شرط کرده ای. گاهی نذر می کنیم که مثلا من برای امام حسین علیه السلام نذر می کنم صد هزار تومان خرج کنم، چون این مقدار را نذر کرده ای به هر جات ببخشی موردی ندارد.

اگر کسی نذری کرد و آن را انجام نداد، کفاره دارد. مثلا نذر روزه گرفتن در روز غدیر را کرد، ولی نگرفت و به مسافرت رفت، اشتباه کرده است. او حق ندارد به مسافرت برود و باید در وطن خودش باشد. اگر رفت به مسافرت که باید قضایش را بگیرد ولی اگر اانجام نداد و گفت: مهم نیست. نذر کردیم، گره کارمان هم که باز شد، قربان امام علی علیه السلام بشوم آنها آقا هستند. باید کفاره بدهد و اگر نداد و به عهد خودش وفا نکرد باید 60نفر فقیر را سیر کند و اطعام بدهد. یا 60 روز روزه بگیرد به شرطی که 31 روزش پشت سر هم باشد. یا اینکه بنده ای را آزاد کند که در زمان ما نیست.

تعدادی از یهودی ها و مسیحیان می گفتند: ما نور چشمی خدا هستیم و خدا فقط من را خواسته است. بهشت فقط ما است و غیر ما وارد بهشت نمی شود. در قرآن به پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید: به اینها بگو اگر راست می گویید و بهشت جاودان تا ابد از آن شماست، آرزوی مرگ کنید. دروغ می گویند اینها و اصلا آرزوی مرگ ندارند. یهودیان دوست دارند 1000سال عمر کنند.

خطبه 188 امیر المومنین علیه السلام سه بخش است. بخش اول آن در مورد نعماتی است که خداوند متعال به ما داده است. بخش دومش در مورد مرگ است. بخش سومش در مورد گذران عمر است. حضرت علیه السلام می فرماید: شما را وصیت می کنم به تقوای الهی .هر چه خدا گفت چشم بگویید. و نعمت هایی که خدا به شما داده است خیلی یاد کنید و حمد کنید و در سجده شکرانه

آنها را به جا آورید. بسیاری نعمتهای خدا را یاد کنید حتی نعمت محبت اهل بیت علیهم السلام را به ما دادی الحمد الله. یکی نعمتها را بشمارید و شکر کنید. وی آزمایشهایی که شما را کرده نام ببرید. خدا نعمتهایی خصوصی دارد که به من و شما داده است و به دیگران نداده است. مثلا شیعه علی بن ابی طالب بودن. خدا آبروی ما را حفظ کرده است و آبروی ما را نبرده است و مرگ را یاد آور شوید. یاد آوری مرگ، مانع گناه می شود. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: کسی که در روز یک بار یا بیست بار یاد مرگ کند. یاد مرگ کردن به این معنا نیست که در بهشت زهرا بنشیند ، بلکه باید مرگ را به خودش نزدیک بداند. اگر ما از مرگ غافل بشویم، مرگ از ما غافل نمی شود. مرگ واعظ است. وقتی انسان می میرد آنها را با تابوت حمل می کنند، میت اختیار سوار شدن و یا نشدن را ندارد. چه بخواهد و چه نخواهد در تابوت جایش می کنند و در قبر قرار داده می شود در حالی که خودش نمی خواهد و کسی که می خواهد تلقینش بدهد او را داخل قبر قرار می دهد. داخل قبر قرارشان می دهند انگار که اینها دنیا را آباد نکردند. انگار خانه همیشگی اش آخرت است. وقتی انسان در قبر قرار می گیرد از دنیا وحشت دارد، گویی تا قبل از اینکه بمیرند دنیا وطن آنها نبوده است. ولی در مرگ، وطن افراد زیر زمین است. این افراد در دنیا مشغول بوده اند و اکنون فارغ می شوند. در دنیا به کارهای خودش مشغول بوده و تصور می کند بعد از مرگ می تواند ترک گناه کند؟ نه! دیگر حرکتی وجود ندارد که گناهی انجام شود. افرادی که می میرند آرزو می کنند که کاش در دنیا بودیم و الله اکبر و ذکر هایی می گفتیم. میوه ای که از درخت چیده شود، می تواند به سر جایش برگرداند؟ خیر. وقت برای کارها به پایان می رسد.

در ادامه این مراسم؛  حاج محمدرضا نیکنام، کربلایی علی اصغر ژولیده و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام به مداحی و سینه زنی پرداختند.

کلیک کنید