حجت الاسلام ریاضت: نوحه و گریه کنید برای امام حسین (ع) ما را به درجات عالی می رساند
وارث: جلسه هفتگی هیئت عبدالله بن الحسن علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام ریاضت و مداحی کربلایی حنیف طاهری و محسن جعفری فرد برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام ریاضت را می خوانید:
زیارت ناحیه دارای سه بخش است. بخش سلام و عرض ارادت به ابی عبدالله با عباراتی که به حسب و نسب و صفات ویژه ابی عبدالله علیه السلام بر می گردد. بخش دوم سلام به حضرت بود در غالب مصائب و فاجعه ای که در کربلا اتفاق افتاده است. که یک مقتل مکشوف از مصائب کربلا است که در غالب مصیبت مورد خطاب قرار می گیرد. بخش سوم زیارت ناحیه، دعا بود. که حضرت بعد از دو بخش دعا می کند. که به تعبیر بسیاری بزرگان این دعا نتیجه آن دو بخش است. یعنی کسی که محرمی شده است و توفیق عزای ابی عبدالله علیه السلام را پیدا کرده است، عصر عاشورا بعد از یک دهه عزاداری مفصل زیارت ناحیه را می خواند؛ و در بخش دوم به اوج مصیبت می رسد و ابراز محبت را در حد توانش انجام می دهد، باید به کجا برسد؟ اینکه حضرت در دعا درخواست می کند خدایا اینها را به من بده، یعنی من باید به اینجا برسم و به این معانی دست پیدا کنم.
خدایا به من یقینی همه جانبه بده که در همه چیز یقین داشته باشم. گاهی شخصی در توحید یقین دارد ولی در نبوت این چنین نیست. یقین شافی یعنی چه؟ فرمودند: من در همه ابعاد اعتقادی و در همه موارد دین، چون دین یک مسئله یک بعدی نیست، ذو ابعاد است. باید عصر عاشورا در مورد همه مواردی که مربوط به دین می شود عصر عاشورا به باور رسید. یقین یعنی باور قلبی . خدایا به من یقینی بده که من بدانم هیچم.
امام سجاد علیه السلام می فرماید: خدایا من کوچکترین کوچکترها هستم. من یک ذره و کمتر از یک ذره هستم. کربلا عظمتی دارد که باید انسان حتی اگر تمام دهه را به عزاداری پرداخت باید بداند که هیچ کاری نکرده است.
امام حسین علیه السلام این همه مصائب را دیده است، و زمانی که نوبت خودش می شود و تیری به او اصابت کرد، حضرت سر بلند کردند و گفتند: خدایا این خیلی کم است من کاری نکردم. من باور کنم کاری نکردم!
حضرت علیه السلام ، وقتی به بالین علی اکبر علیه السلام رسید، اول دستش را زیر بدن علی اکبر علیه السلام قرار دادند و سر آن حضرت را بلند کردند و فرمودند: خداا این قربانی را قبول کن! اوج احساس در کربلا، احساس زینب کبری سلام الله علیها است. که هم از لحاظ احساسی در اوج است و هم از لحاظ منطقی.
در زیارت عاشورا می آید که کارهای خالصانه ای بر کار حضرت ابی عبدالله علیه السلام تا به حال بوجود نیامده است و بزرگترین کار و مصیبت، مصیبت آقا ابی عبدالله است.
زمانی که حضرت زینب علیه السلام به بدن برادرش نزدیک شد، دست به زیر پیکر مطهر برد و فرمود: خدایا این قربانی کم را که از نسل حضرت ابراهیم علیه السلام است قبول کن.
انسان زمانی به یقین شافی می رسد که کاری که انجام می دهد به چشم خودش نیاید و این دلیل نمی شود که مورد تایید و اجابت خدا نرسد. نجم الدین رازی می گوید:
تا کم نشوی و کمتر از کم نشوی
اندر صف عاشقان تو محرم نشوی
چرا عاشورا در دنیا می درخشد؟ چون از خود ابی عبدالله که قافله سالار این قضیه است تا خود شش ماهه و همه اینها خود را در مقابل خدا چیزی نمی دانستند و به این باور رسیده بودند.
در روایات آمده است: اگر به این باور برسیم که چیزی نیستیم، دنیا و آخرت برایمان فرقی نمی کند.
امام سجاد علیه السلام می فرماید: خدایا نعمت من تو هستی، بهشت من هم تو هستی، دنیا و آخرت من هم تو هستی. اگر انسان به این باور برسد عاشق می شود. عصر عاشورا عصر عاشقی است. و هر کس به اینجا برسد مکتون می ماند. امام علی علیه السلام می فرماید: کسی که عاشق شد عفیف می شود. یعنی عصر عاشورا باید به این باور برسم که باید سکوت کنم خیلی جاها. سکوت کلید بهشت است.
روایتی است از پیامبر اکرم صلی الله علیه به امیر المومنین علیه السلام: خدا 99 اسم دارد. و ما این را می دانیم که خداوند 1001 اسم دارد که در جوشن کبیر و شبهای قدر می خوانیم! اما در بین 1000صفات خداوند 99 اسم دارد که به آن صفات جمالیه می گویند. قبل از بیان این روایت سوالی از پیامبر صلی الله علیه و آله شده است که: خداوند زمانی که می فرماید" وادخلی جنتی " منظورش کدام بهشت است؟ پیغمبر اینجا جواب سوال را به امیر المومنین علیه السلام می دهد. چرا؟ برای اینکه این بهشتی است که خود خداست. یعنی اینکه هیچ کس قابلیت این معنا را ندارد جز خود امیر المومنین علیه السلام. هر کس این 99 صفت را داشته باشد و باور کند و به یقین شافی برسد، وارد بهشت می شود.خدایا از این به بعد باید عمل من عمل زاکیه باشد. یعنی عمل من لقبی پیدا می کند که این لقب از آن فاطمه الزهرا سلام الله علیهاست.
در روایات داریم که نوحه و گریه کنید برای امام حسین علیه السلام، و این برای این است که به این مدارج برسیم. امام زمان علیه السلام در این دعا نیز مفصلا نوحه کرده است. خدایا عمل ملقب به صفت زکیه، یعنی عمل حضرت زهرایی به من بده. حسینی شدن انسان را فاطمی می کند. خود حضرت زهرا سلام الله علیها روز قیامت حسینی ها را جدا می کند. یکی از اتفاق هایی که عصر عاشورا باید برای حسینی ها بیفتد این است که اهل صبر باشند. صابر باشند. متصل به صفت امام باشد. اگر من به این مراحل رسیدم قطعا اجری جزیل برای من اتفاق خواهد افتاد. اجر جزیل یعنی اجری که اینقدر وفور دارد که هیچ اجری به پای آن نمی رسد. خدایا رزق من شکر نعمتت را قرار بده.
طاعت ظاهر انسان را نورانی می کند و باطن انسان با عشق به خدا نورانی می شود و قلبم را با دیدنت نورانی کن و روحم با معرفت به تو نورانی شود. درون من متصل بشود به حضرت خدا. درجه شهید اتصال به خود خداست. حقیقت وجودی متصل به خدا شود. خدایا این اتصال قطع نشود و همیشگی باشد. دیگر اگر حرف بزنم همه گوش میدهند. مانند اینکه حضرت زینب سلام الله علیها زمانی که لب به سخن گوشندند همه گوش می دادند و دیگر حتی صدای زنگوله شتران به گوش نمی رسید. اعمالم نزد تو بالا رود. خدایا مردم در هر کاری من را الگو قرار دهند. این نتیجه یک دهه عزاداری واقعی است. ابی عبدالله علیه السلام خودش الگوی همه است.
امام صادق علیه السلام فرمودند: همه مردم را به سمت ما بکشید و جذب کنید. پرسیدند: چگونه؟ من باید به جایی برسم که هر کس در انجام کارهایش من را الگوی خودش قرار دهد. فرمود شما با عملتان کاری کنید که همه حسینی شوند. و کسی که با ابی عبدالله علیه السلام دشمن است تنها بماند و کسی طرفش نرود. خدایا بر پیامبر و آل برگزیده اش درود بفرست. خدایا شر اشرار را از ما دور کن. خدایا ما را از گناهان پاک کن. کسی که به این مرحله می رسد گناه نمی کند و این استغفار برای این است که اهل بیت علیهم السلام استغفارشان به دلیل قصوری است که در خود می بینند که نمی توانند حق خدا را به جال بیاورند. خدایا ما را در دار قرار قرار بده. در اینجا انسان یقین می کند که دعایش مستجاب است. خداا من را بیامرز و همه آنهایی که با من در راه تو برادرند، در مسیر الهی شدن.
امام صادق علیه السلام می فرماید: خدایا باطن من به محبت تو نورانی بشود. من را به راهی هدایت کن که من را به بهشت و جنت برساند. که این راه راهی است که مانع می شود که من بگویم ، من عقل دارم و می فهمم. نوکر نمی گوید من می می گوید من ارباب دارم و او به من دستور العمل میدهد.
در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام کربلایی حنیف طاهری و محسن جعفری فرد به مداحی پرداختند.