حجت الاسلام ابوالقاسمی: مؤمن به حریم الهی لطمه نمی زند!
وارث: مراسم عزاداری شب سوم محرم با سخنرانی حجت الاسلام ابولقاسمی و مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه، کربلایی احسان ارضی و دیگر ذاکرین اهل بیت (ع)در هیئت ریحانه الحسین علیه السلام برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام ابوالقاسمی را می خوانید:
حضرت هابیل علیه السلام وقتی که صحبتش با قابیل مطرح می شود، قابیل می گوید که خداوند از اهل تقوا قبول میکند. هابیل مثل اینکه با تقوا آشنا است. هابیل با یک سری چیزها آشنا بوده است مثلاً می گوید که من از خدا واهمه دارم و خوف دارم، خوف داشتن از خدا یک رتبه است، هابیل می گوید اگر تو مرا بکشی از ظالمین می شوی پس معلوم است که با ظلم هم آشناست کسی که با ظالم آشنا باشد می گوید که تو از اصحاب آتش خواهی شد، کسی هم که با آتش آشنا باشد با نور هم آشناست، آتش کجاست؟ آتش در پائین است، در تاریکی است. هرچی بالاتر می روی نور بیشتر است و هرچه پائین تر می آیی تاریکی بیشتر می شود، هرچی تاریک تر باشد و ظلمات باشد به آتش نزدیک تر است. آتش جهنم تاریک است و نور ندارد. بهشت در ارتفاعات است. بهشت هفت طبقه دارد و هرچه بالاتر بروی بهشتت نورانی تر می شود و جهنم هفت طبقه دارد که پائین می رود. بدترین جای جهنم اسفل السافلین است. بالاترین نقطه هم اعلی علیین است، هرکه می خواهد بالا بیاید باید نور داشته باشد.
حداقل نور به چه کسانی داده می شود؟ به کسانی که اندکی نور داشته باشند تا به شکلی که جلوی پایشان را ببینند که یکدفعه ای خطر برایشان پیش نیاید. تمام عالم امکان مین گذاری شده است، کسانی که یک ذره نور داشته باشند مراقب هستند پایشان روی مین نمی رود، به اینها می گویند مؤمن. مؤمن به کسی می گویند که ایمن از خطر است و در حریم الهی پایش را خطا نمی گذارد. این یک تمثیل است در واقع مؤمن به کسی می گویند که غیبت نمی کند زیرا می داند اگر غیبت بکند در خطر می افتد من اگر غیبت بکنم خطری احساس نمی کنم چون نور ندارم. چون مؤمن نور دارد پس در ارتفاع است و از خطر ایمن است، البته حداقل نشانۀ رفتاری مؤمن نماز است.
مؤمن به کسی می گویند که حریم الهی از او مراقبت می کند و به او لطمه نمی زند. متقی به چه کسی می گویند؟ متقی کسی است که خیلی از درجۀ مؤمن بالاتر است و به حدی می رسد که خدا آن را در حریم خصوصی اش راه میدهد. لذا مؤمن به کسی می گویند که از حریم خدا به او لطمه ای نمی رسد چون مراقب است و متقی به کسی می گویند که حریم خدا از او لطمه نمی بیند. متقی قدرت پیدا می کند که راه بسته را باز کند. حضرت موسی علیه السلام با تقوایش دریا را شکافت. آدم با تقوا کسی است که مورد اطمینان خدا است.
البته از تقوا بالاتر هم داریم، اگر ایمان باشد و تقوا، بالاترین نقطه می شود صالحیت، ما تا تقوا می توانیم بالا برویم اما برای صالحیت خدا باید به ما عنایت بکند.
آدم با تقوا چرا شیعه می شود؟ وقتی ارتفاع پیدا می کنید و بالا می آیید می بینید که نور از یک نقطه است، نقطۀ نور همان محمد و آل محمد صل الله علیه و آله و السلم است. آدم با تقوا وقتی بالاتر می آید می بیند که من هرچه سعی می کنم اگر دنبال آن نور راه بیوفتم موفقیتم بیشتر می شود، پس آن نور را هدف می گیرد و هرچه مانع باشد را کنار می زند.
قربانی هم همین است، با تقوا به کسی می گویند که نور را می بیند و هرچه مانع است را کنار می زند، این یعنی همان قربانی، قربانی یعنی مانع قُرب، قربانی از چه کسی قبول می شود؟ قربانی از افراد با تقوا پذیرفته می شود.
در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام حاج سید مجید بنی فاطمه، کربلایی احسان ارضی و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.
/م.ق210