مراسم عزاداری شب نهم در هیئت مکتب الزهرا(س) برگزار شد +گزارش تصویری و صوت
وارث: مراسم عزاداری شب نهم محرم با سخنرانی حاج آقا سرخه ای و مداحی حاج محمدرضا طاهری و کربلایی حسین طاهری در هیئت مکتب الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حاج آقا سرخه ای را می خوانید:
اکثریت قریب به اتفاقمان، مشکل داریم و گرفتار هستیم. باید با تعصی و یاری حضرت عباس علیه السلام از مشکلاتمان بکاهیم.
خداوند در قرآن می فرماید: لعنت یک امر شرعی است، آدم هدفدار هر دو بعد را دارد. هم تولی دارد و هم تبری. فحش دادن به کسی در اسلام جایی ندارد. لعن، امری قرآنی است یعنی رحمت خدا از شخصی دور باد! با صورت و با روی رحمت با شخص برخورد نشود. از رحمت خدا، فلانی دور باشد، این یک امر بدیهی است .
روزی که حرفی برای گفتن ندارند. در جایی دیگر در قرآن آمده است: وای بر تکذیب کنندگان. روز فصل است.
در سوره تغابن که بعد از سوره مومنون است آمده است: این روز جمع است.
جمع اینها چگونه می شود؟ آنجا که بیان می کند روز تغابن است، تغابن یعنی ضرر دیده! فلانی در معامله تغابن دیده است. یعنی ضرر دیده است و کلاه سرش رفته است.
فرمودند: وقتی جهنمیان جایگاه بهشتیان را می بینند، در سر زنان و مال باخته و حسرت زده به آنها می نگرند. بحث دیگری که هست این است که این تغابن هم برای بهشتیان است و هم برای جهنمیان! جهنمیان که دلیل حسرتشان مشخص و بارز است ولی چرا مومنین دچار حسرت می شوند؟!
مومنین وقتی درجات بهشت را می بینند می گویند: کاش ما بیشتر عمل خیر انجام می دادیم و مرتبه خودمان را بالاتر می بردیم. اگر بیشتر کار می کردیم و به این کار خیر بسنده نمی کردیم. مومن هستند اما حسرت مقامات را می خورند. حالا که جمعشان شد و به حساب رسیدگی شد، نوبت یوم الفصل است.
در دنیا خوب و بد و عالم و جاهل کنار هم قرار گرفته اند و جدا کردنی نیستند. در سوره یس می خوانیم: مجرمان زودتر صفتان را مشخص کنید و به کناری بیایید. حالا هم شما را جمع می کنیم هم گذشتگانتان را. کجا جمع می کنیم؟ در زمین. کدام زمین؟ همین زمین؟! خیر ! شکل زمین در قیامت فرق می کند و زمین غیر زمین می شود و این نظام بهم می خورد و خدا بلد است که چگونه عمل کند .
اما فصل یعنی چه؟
فصل به معنای جدا است. یعنی پدر ممکن است در یک صف باشد و پسر در صف دیگری. اینجا افراد کنار هم نیستند مثل دنیا، که با چهره و جلوه گیری خود را خوب و متقی نشان دهیم و چهره بیرونی زیبا بسازیم. دنیا می شود فیلم بازی کرد. ولی در آخرت نمی شود. باید به خدا پناه برد. قیامت جای بازیگری نیست! آیات معاد و قیامت را بررسی کنید.تمام اجزای بدن شهادت می دهند. ما یک عمری به شما رسیدیم! حال که به قیامت وارد شدید و علیه ما دارید شهادت می دهید؟!
در قیامت نه پدر، پسر را می شناسند و از هم فرار می کنند و در گرو اعمالی هستند که به محشر آمدند.
در قیامت به افراد می گویند جدا شوید و حالا هر ترفندی می خواهید بزنید.حالا هر نقشه ای که می توانید بزنید و از دست ما فرار کنید. تازه در دنیا سر سفره رحمانیت ما بودید. و نمک می خوردید و نمکدان می شکستید. سفره رحمانیتمان را پهن کرده بودیم ولی در قیامت همه چیز دقیق است. حالا اگر می توانید باز هم نقشه بکشید. قدرت فرار ندارید. باید تسلیم باشیم و باید کنار ایمان تسلیم داشته باشیم.
رب، یعنی کسی که خلق کرده ولی مربی خودش را رها نکرده است. در فارسی مربی می شود: پروش دهنده . وصیت کرد ابراهیم علیه السلام به فرزندانش، چه چیزی سفارش کرد؟ خدا برای شما دین را برگزیده است . خدا آدم بی دین را نمی پذیرد. پای قانون خدا چه خونها ریخته شده است. دین مجموعه است از باید ها و نباید ها.
باید مراعات دین را بکنید حرف دین وسط است. صاحب دین پیغمبر صل الله علیه و آله است و امامان علیهم السلام، نگهدارنده دین است. انسان باید فدای حجت خدا شوند. همه نسبت به حجت خدادر مرحله پایین هستند. نمیرید مگر اینکه در حال تسلیم باشید و مسلمان باشید.
برویم وصیت های امام علی علیه السلام را بخوانیم. وصیت امام حسین علیه السلام به محمد حنفیه را بخوانیم.
حضرت علی علیه السلام می فرماید: خودت، وصی خودت باش. خودت کارهات را مرتب کن. خود به حقوق خود و مردم و خدا بپرداز.
چه کسی به این محکمی می گوید: که خدا از حق خودش می گذرد؟ رعایت حقوق نکردن، مظالمی است که به عهده انسان است.
امام حسین علیه السلام می فرماید: هر کس دین و بدهی دارد و معلوم نکرده است دین و بدهی اش را، کنار مکن شمشیر نزند.
از همین جوانی سعی کنید حقوق کسی بر گردنتان نباشد. نمی ارزد! چه کسی می خواهد صاف کند؟ نماز نخوانده و روزه های نگرفته و تکالیف معلوم نشده و ثبت نشده !
زمان مرگ و زمین مرگ دست من و شما نیست! اینکه در کدام زمین می میریم دست خداست. نمی دانیم چگونه می میریم؟ اما زمینه مرگ دست ماست. ایمنکه چگونه بمیرم دست خودم است. مرگ خبر نمی کند. خبر نمی کند پیک پروردگار کی می آید!
خدا می فرماید: پدر و پسر هر دو تسلیم شدند. در رویای صادقه گفت: پسرم، ببین نظرت چیست؟ گفت: هر چه بهت امر شده است انجام بده .هر دو تسلیم شدند. بعد از این همه سن ،خدا پسری مثل اسماعیل علیه السلام به او داد. خواست که ذبح کند و ببرد.
حکم آنچه تو فرمایی . خواستی نداریم . بنده را با اراده چه کار در پیشگاه خدا؟
در روایت می گویند: تسلیم در برابر خدا را از میت یاد بگیرید. آیا اینگونه تسلیم هستی یا هر کدام اظهار نظر می کنیم در برابر خواست خداوندی؟!
روح تسلیم کجاست؟ روح تسلیم عبودیت است.
در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج محمدرضا طاهری و کربلایی حسین طاهری به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.
/ر.م211