یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه متدین

کد خبر: 22520
رئیس ستاد اقامه نماز استان تهران با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه متدین ما این است که چگونه اطرافیانمان را به نماز دعوت کنیم، گفت: دستگاه‌های اجرایی ۳۰ تا ۴۰ درصد با ما همکاری دارند.
وارث: حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا قندی، رئیس ستاد اقامه نماز استان تهران به تشریح وظایف ستاد اقامه نماز استان تهران پرداخت و گفت: ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها برای اقامه نماز و پر رنگ کردن نقش نماز در میان متولیان امور اجرای از وظایف ستاد اقامه نماز است.
وی با اشاره به اینکه کار ستادی کار اجرایی نیست، گفت: ما زمینه‌ اقامه نماز را باید فراهم کنیم اما اگر ظرفیتی برای ما فراهم شود به عنوان یک وظیفه شخصی در اجرا هم قدم برمی‌داریم.
همکاری 30 تا 40 درصدی دستگاه ها با ستاد اقامه نماز
حجت الاسلام قندی در پاسخ به این سؤال که دستگاه‌های اجرایی چه قدر با شما همکاری می‌کنند؟ گفت: خواسته ما خیلی زیاد است، اما باید امکانات و بودجه دستگاه‌ها را نیز در نظر گرفت؛ می‌توان گفت دستگاه‌ها 30 تا 40 درصد با ما همکاری دارند. ما در حال بسترسازی در دولت و مجلس هستیم تا زمینه‌ای فراهم شود که اقدامات مربوط به نماز محدود به افراد نباشد، بلکه اجرایی و تداوم‌دار باشد.
وی با تأکید بر اینکه جامعه ما نسبت به نماز باید هشیارتر شود، گفت: پاسخ تمام سؤالات ما در نماز است و باید تلاش کرد از نماز همه چیز از جمله آرامش جامعه، فراغت جامعه، پیشرفت جامعه، سبک زندگی جامعه و ...  را استخراج کرد
رئیس ستاد اقامه نماز استان تهران در پاسخ به این سؤال که مخاطب شما چه اقشاری از جامعه هستند، گفت: ما گروه مخاطب خاص نداریم که مثلاً فقط برای بی‌نمازها یا کاهلان به نماز یا نمازخوان‌ها برنامه تهیه کنیم بلکه ما باید یک هفت‌خوان داشته باشیم که از آداب نماز شروع کرده به احکام و بعد به اسرار نماز برسیم و جامعه مخاطب ما در این سه سرفصل گاهی خیلی زیاد هستند و گاهی محدود می شوند. 
وی در خصوص اینکه آیا مخاطب شناسی دقیق و علمی صورت گرفته است یا خیر، گفت: مخاطب شناسی ما به صورت کارشناسانه انجام و در اتاق فکری برای مقاطع سنی و گروه‌های مختلف برنامه تدوین می‌کنیم. مثلاً در مساجد طرح پیک نیایش را اجرا و از سخنرانان و مداحان دعوت می‌کنیم که به صورت ویژه در خصوص نماز صحبت کنند.
توجه ما به امر IT و نسلی است که با ابزارهای هوشمند ارتباطی درگیر است
قندی به نقش رسانه ها و ابزارهای ارتباطی جدید برای ترویج نماز نیز اشاره و اظهار کرد: زمانی تنها وسیله ارتباطی روحانیان با مردم منبرها بودند اما اکنون وسایل ارتباطی جدیدی ساخته شده است. بر همین اساس بخش زیادی از فکر و توجه ستاد اقامه نماز استان تهران توجه به امر IT و نسلی است که با ابزارهای هوشمند ارتباطی درگیر هستند.
وی ادامه داد: ما گروه‌هایی را به عنوان یاوران نماز در وایبر، واتس‌آپ و ... فعال کرده ایم اما قوانین کشور اجازه نمی‌دهد در عرصه‌هایی که فیلتر شده فعالیت داشته باشیم، اگر چه این واقعیت به این معنی نیست که با این محیط‌ها آشنا نیستیم.
بخشی از تبلیغ نماز به دست هنرمندان است
رئیس ستاد اقامه نماز استان تهران تصریح کرد: روحانیان جوان ما با فضای مجازی کاملاً آشنا هستند و امروز منبر تنها رسانه تبلیغی ما نیست. ما به هنر، صدا و سیما، هنرمندان و ... می‌اندیشیم. مثلاً در مراسم پیک نیایش حضور هنرمندان را نیز (اگر چه به صورت محدود) داریم. به نظر ما بخشی از تبلیغ به دست این گروه است.
حجت الاسلام قندی یکی از دغدغه‌های جامعه متدین کشورمان را دعوت سایرین به نماز دانست و گفت: یکی از مهم ترین دغدغه های جامعه متدین ما این است که چگونه اطرافیانمان را به نماز دعوت کنیم که در همین راستا کتاب «خانه‌های بهشتی» با محور دعوت فرزندان به نماز تهیه شده است.