استفاده از واژه «الله» در مالزی تنها توسط مسلمانان مجاز است
کتابها گرچه در عمل بازگردانده شدند، اما مالک آنها که کلیسای مسیحی پروتستان مالزی است، با این تصرف مخالفت کرد.
کشیش جری دیوسینگ در این باره گفت: هیچ قانونی نمی تواند کسی را از رفتارهای معقول منع کند. چرا باید واژه ای روی زمین ممنوع اعلام شود؟
این انتقاد به قانونی باز میگردد که توسط مجلس شورای اسلامی مالزی در ماه اکتبر اخذ شده و استفاده از واژه «الله» را تنها توسط مسلمانان مجاز می داند.
این تصمیم که توسط گروهی متشکل از سه قاضی گرفته شده به این منظور است که از دین اسلام به عنوان دین اصلی کشور محافظت کند.
محمد آپاندی علی رییس این گروه قانون گذاری گفت: برمبنای قضاوت من این احتمال وجود دارد که چنین استفادههایی به اسلام آسیب وارد کند و با استفاده از آن دیگر مذاهب در صدد پروپاگاندا برای جذب مسلمانان برآیند.
وی افزود: واژه «الله» به طور مشخص در دین مسیحیت جایی ندارد و استفاده از آن در کتابهای مسیحی می تواند موجب سردرگمی جامعه شود.
این در حالی است که بسیاری از واژههای زبان عربی در زبان مالایی هم راه پیدا کرده اند و در حالی که 60 درصد جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند، مردمی که به زبان مالایی تکلم می کنند- جدای از دینشان، واژه «الله» را به معنی خدا به کار می برند.
دولت نیز این تصمیم مجلس را تایید کرده و آن را منصفانه خوانده است و گفته است «الله» معادل خدا در همه ادیان نیست و تنها در اسلام این واژه کاربرد دارد و تعیین کننده مذهب فردی است که این واژه را به کار می برد.
از ماه اکتبر فهرستی از واژه های اسلامی که نباید در کتاب های مسیحی به کار برده شود منتشر شده است. اما منتقدان به وضع این قانون معتقدند با این کار بین جامعه مسیحیان و مسلمانان مالزی فاصله ایجاد می شود. فتوای جدیدی از سوی جامعه مسلمانان در هفته های اخیر برای عدم شرکت مسلمانان در شب هالووین نیز از دیگر تصمیماتی بود که با انتقاد شماری از افراد روبهرو شد.
مترجم: رویا دیانت
/ف.م214