چرا اربعین عزاداری میکنیم؟
وی با اشاره به ادلّه شهید مطهری درباره قیام امام حسین (ع) گفت: همه میدانیم که امام (ع) نمیخواستند با یزید بیعت کنند دراین باره هم صحبت کرده بودند اما به دلیل پافشاریهای یزد برای بیعت گرفتن از مدینه خارج شدند البته نامههایی نیز از کوفیان به منظور اعتراض علیه عبیدالله بین زیاد دریافت کرده بودند بنابراین اینگونه شد که تصمیم قاطع گرفتند.
حجتالاسلام رضوانی با تأکید بر وظیفه دانستن قیام و شهادت توسط امام حسین (ع) یادآور شد: همین باعث شد که تأثیر خون اباعبدالله در طول تاریخ باقی بماند و به همین دلیل هم هست که ایام اربعین را عزاداری برای ایشان میکنیم تا این واقعه از یادها نرود هرچند که از یاد رفتنی نیز نیست.
وی در ادامه افزود: یکی از نکات مورد توجه در آن دوره ذهنیت عقب مانده مردم عرب بود آنها به تحریفات روآروده بودند و از اصل اسلام دور شده بودند امام به منظور حفظ اسلام و جلوگیری از تحریفات آن هم که بود، قیام میکردند همچنین دلیل دیگر نیز در صحبت خودشان نهفته که فرمودند: «انی ارید ان آمر بالمعروف و أنهی عن المنکر» : من قصد دارم که امر به معروف و نهی از منکر کنم.
حجتالاسلام رضوانی با تأکید بر اینکه قیام امام حسین (ع) الگوی خوبی برای روشن شدن ذهن مردم مغفول و همه دنیا بود، یادآور شد: این قیام همه نهضتهای خفته و مظلومان جهان را بیدار ساخت و پیامی داد که هیچ گاه از شهادت و جنگیدن برای مطالبات به حقشان نهراسند.
محقق حوزه وهابیتشناسی و پاسخ به شبهات، نکته منفی درباره شناخت ابعاد شخصیتی امام حسین (ع) را کم پرداختن به ایشان دانست و اظهار داشت: «آنتوان بارا» مسیحی که کتاب درباره امام حسین (ع) نوشته و ارادت زیادی نیز به ایشان دارد انتقاد کرده که چرا این اندازه مسلمانان کم به امام حسین (ع) پرداختهاند.
حجتالاسلام رضوانی با تأکید بر اهمیت شناخت فرهنگ حسینی اظهار داشت: امام به ما درس اعتدال، عزاداری صحیح، سخنرانی علمی، مظلوم نوازی، مبارزه با مظلوم ستیزی و حب اهل بیت (ع) را دادند فرهنگ حسینی منشأ تحولات و بیداری اسلامی شده است.