حجت الاسلام اعتمادیان: اسباب رحمت آنقدر فراوان است که انسان قدرش را نمی داند!

کد خبر: 24219
مراسم عزاداری شب بیست و سوم ماه صفر با سخنرانی حجت الاسلام اعتمادیان و مداحی حاج حیدر خمسه و کربلایی محمد حسین حدادیان در هیئت بیت الحسن علیه السلام برگزار شد.
وارثمراسم عزاداری شب بیست و سوم ماه صفر با سخنرانی حجت الاسلام اعتمادیان و مداحی حاج حیدر خمسه و کربلایی محمد حسین حدادیان در هیئت بیت الحسن علیه السلام برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام اعتمادیان را می خوانید:


خداوند متعال هم رحمت دارد و هم غضب. رحمت الهی با غضب خداوند تفاوتی ندارد! به این معنا که بگوییم خداوندی که رحمت دارد چرا غضب دارد؟ چون غضبش همانند رحمتش است. اگر امیرالمؤمنین علیه‌السلام شمشیر به سر کفر می زند عین رحمت است یعنی ظاهرش شمشیر و زخم است ولی باطنش برای جامعه بشریت رحمت است. خداوند متعال هم رحمتش رحمت است و هم غضبش رحمت است. غضب الهی با غضب بنده فرق دارد.

خداوند در غضبش کمال بندگان را در نظر می گیرد که اگر جایی معلم دلسوز سر دانش آموزی فریاد بکشد و یا جریمه اش کند و یا از کلاس بیرونش کند دلیل بر آن نیست که نسبت به دانش آموز خیر خواه نباشد او مصلحت کلاس را در نظر می گیرد و ممکن است برای دانش آموزی هم پرخاش کند. چیزی که مهم است این است که خداوند رحمتش بر غضبش سبقت دارد یعنی اول ابر رحمت خداوند می آید و همگان را فرا می گیرد اما اگر کسی نخواست از رحمت خدا استفاده کند آن وقت نوبت غضب الهی می شود تا رحمت هست صحبت و نوبت غضب نیست. بنابراین در عرصه خلقت آنقدر که اسباب درک فیوضات و رحمت الهی را می بینید اسباب غضب الهی را نمی بینید.

اسباب رحمت آنقدر فراوان است که انسان قدرش را نمی داند. اسباب غضب الهی در دوران زندگی انسان بسیار محدود است. اگر کسی قدری در اسباب های رحمت الهی به مطالعه بپردازد می فهمد که خداوند مهربان دوست داشتنی است که " بسم الله الرّحمن الرّحیم " به نام خداوندی که هم رحمان است و هم رحیم.

رحمان و رحیم هر دو رحمت است. یکی رحمت عامه است و دیگری خاصه. رحمت عامه الهی تمام مخلوقات حتی شیطان را فرا گرفته است. حضرت عیسی علیه‌السلام به شیطان گفت: بیا با خدا آشتی کن تا مردم آنقدر گرفتار نشوند و شیطان گفت: برو و وساطتت کن ایشان به خداوند فرمود و خداوند عرض کرد: حرفی نیست باید توبه کند و عذر خواهی کند. شیطان گفت: من؟ او باید از من عذر خواهی کند چون حرف من حق بود نه حرف او از آن جهت که آنقدر که من مرید دارم خداوند ندارد! آنجا بود که حضرت لعنش کرد.

یکی از جنبه های رحمت الهی این است که در بین ما عمل معادل قرار داده است، ما ضرب المثل غیر حکیمانه داریم که : هر چی سنگ است برای پای لنگ است، خیلی از ضرب المثل های ما اشتباه است. معادل یعنی اگر کسی در زندگی دستش از برخی اعمال کوتاه است مثلاً حج که پول می خواهد اگر کسی پولدار شد و راهش امن است باید هر چه زودتر خود را به مکه برساند و اگر به مکه نرود یهودی از دنیا می رود. ثمره مکه این است که اگر کسی در حقیقت حاجی شود و بازگردد همانند کسی است که از مادر متولد شده است و گذشته او پاک می شود البته اگر حق الناس نکرده باشد!.

مکه آنقدر قیمت دارد که به ما توصیه می شود یکی از دعاهایی که شب های قدر و بعد از هر عبادت می کنیم از خداوند متعال بخواهیم که امسال و هر سال مکه نصیبمان کند.

کسی که پولی ندارد تا به مکه برود پیامبر صلي‌الله عليه وآله نسبت به آن شخص می فرمایند: کسی که به پدر و مادر از روی مهر و محبت نگاه کند هر نگاه او حجی مقبول است.

در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج حیدر خمسه و کربلایی محمد حسین حدادیان به روضه خوانی وسینه زنی پرداختند.

/ب.ط211