حجت الاسلام معتمدی: هیئت رفتن ما، نزد امام(ع) رفتن است
وارث: مراسم عزاداری شب بیست و پنجم ماه صفر با سخنرانی حجت الاسلام سید وحید معتمدی و مداحی کربلایی حنیف طاهری در هیئت عبدالله بن الحسن علیه السلام برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام معتمدی را می خوانید:
تمام زندگی ما نزد امام است، هیئت رفتن ما، نزد امام علیه السلام رفتن است و حضرت فرمودند: اگر نزد ما بیایید حتماً یکی از این چهار خصلت را عنایت می کنیم دو خصلت از این چهار خصلت پایه های آدمیت من و شماست و آن دوی دیگر مسیرهایی است که از امام می گیریم. مسیرهای دریافت رزق آدمیت و خود آدمیت و پایه های آدمیت این چهار خصلت عبارت است از: 1) آیت المحکمه 2) قضیة العادله برا تفهیم این دو عبارت روایتی از پیامبر صليالله عليه وآله نقل می کنیم. حضرت در مسجد نشسته بودند و دیدند که گوشه مسجد شلوغ شد و سوال کردند: آنجا چه خبر است و گفتند: شخصی آمده که علامه است حضرت پرسیدند: علامه چیست؟ گفتند: او تاریخ عرب را کامل می داند و اشغار عرب و انصال عرب را میداند حضرت می فرمایند: این علم نیست که دانستنش نفعی ندارد و ندانستنش ضرری ندارد، در یک جمله یعنی علم بیخود!.
در دعاها از علمی که به درد نخورد به خداوند پناه می بریم! ما به چه علمی مشغولیم و عمرمان را صرف چه چیزی می کنیم؟ فقط می خواهیم نام دانشجو بهمان بدهند؟ اینکه چه علمی را دنبال می کنیم مهم نیست؟ پیامبر صليالله عليه وآله می فرمایند: علم سه چیز بیشتر نیست و جز این علمی نیست: اول آیت المحکمه و دوم فریضةالعادله و سوم سنة القائمه و بقیه فضل است. علمای ما همانند ملاصدرا و حاج آقا فیض و مرحوم شهید مطهری اینگونه تفسیر کردند: آیت المحکمه یعنی علم اعتقادات که چون آیه و نشانه است باید محکم و استدلالی باشد وفریضة العادله که فریضه یعنی واجب و عادل یعنی عدالت بخش و اعتدال بخش چه علمی است که به انسان اعتدال می دهد؟ علم اخلاق، که به انسان اعتدال می دهد و انسان را از افراط و تفریط نجات می دهد و سنةالقائمه سنتی پابرجاست که علم احکام می گویند.
سوالی که برایمان ایجاد می شود این است که مابقی علوم به چه دردی می خورند؟! حضرت خود فرموده اند: که اگر علم در چین هم بود دنبالش برویم. مفهوم فرمایش حضرت این است، ساختمان اصول و چهارچوبی دارد و فروع و تزئیناتی دارد که اگر نباشند ساختمانی به وجود نمی آید و زمانی که ساختمان بنا شد آن را رنگ می زنند و لوستر آویزان می کنند و در می گذارند و چینشش را درست می کنند، اگر اصل ساختمان پا بر جا باشد بعدها فضلش را درست می کنند.
آدمیت ما به این سه علم بستگی دارد البته نه فقط دانستنش، علمی که تبدیل به عمل شود علم با عمل. حضرت می خواهد بگوید که ساختمان آدمیت ما به این سه پایه استوار است.
زمانی که پایۀ علمی را داشته باشیم و آن را به دست آوریم و به آن عمل کنیم تازه توحیدمان گل می کند! ما به این دنیا آمدیم برای آدم شدن و این آدمیت را سیدالشهدا علیهالسلام می گوید: من به شما می دهم. کسی که نزد ما بیاید چهار خصلت به او می دهیم که دو تای آن علم و اعتقادات صحیح است و اخلاق درست که ویترین ما است. دو خصلت اول، پایه های انسانیت ماست و سوم، دوست پر فایده به ما می دهند، مهم ترین عامل تربیت انسان دوست است و چهارم، همنشینی با علماست. چون علم ارزش بالایی دارد عالم هم بسیار ارزشمند است، به گونه ای که نگاه به عالم و نگاه به در خانه عالم عبادت می شود.
در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام کربلایی حنیف طاهری به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.
/ب.ط211