حسین جان! بدیهای ما را از عزا داریهای ما جدا کن!
سخنان حاج منصور ارضی، در مراسم زیارت عاشورا مصادف با شهادت امام رضا (علیه السلام) در حسینیه صنف لباس فروشان.
وارث: سخنان حاج منصور ارضی، در مراسم زیارت عاشورا مصادف با شهادت امام رضا (علیه السلام) در حسینیه صنف لباس فروشان به شرح زیر می باشد:

بسم الله الرحمن الرحیم
پناه بردن به خدا از شرّ شیاطین و غفلت خودمان
پناه بردن به خدا از شرّ شیاطین و غفلت خودمان
همه نگرانی اهل بیت(ع) برای زمانی است که مردم از آنها جدا میشوند ؛ چه آنها که معصومین را دیدند چه ما که به درک ظاهری آنهانائل نشدیم حالا که ما از آنها جدا میشویم و به سراغ کارهای خودمان میرویم ممکن است به غفلت بپردازیم اگرحواسمان را جمع کنیم این مشکل برطرف میشود وقتی از این مجالس دور میشویم شیاطین اذیت میکنند و باعث غفلت میشوند برای همین هم در دعاهای صبح می خوانیم " اعُوْذُ بِاللهِ السَّمیعِ العَلیم مِنَ هَمَزَاتِ اْلشَّیْطانِ واعوذبالله... " و یا در هنگا غروب میخوانیم " اَلْحَمْدُلِلّهِ الَّذى لَمْ یَتّخِذْ وَلَداً... " که در آخر مفاتیح الجنان آمده است یعنی به خداوندباید پناه برد.
وجوه مختلف استغفار در زیارت امام رضا علیه السلام
یکی از پناه بردنها به خدا استغفار است لذا عجیب است آنگونه که استغفار در زیارت علی ابن موسی الرضاعلیه السلام وارد شده در سایرزیارات اهل بیت(ع) نیامده است شاید کوتاه آمده باشد ولی به این صورت که بعد از زیارت آمده وجود ندارد اگر زیارت امام رضا علیه السلام را هم از دور خواندید این دعای استغفارش را فراموش نکنید این استغفارها بعد از آنکه همه اعمال را انجام دادیم وارد آمده است یعنی " رَبِّ إِنِّی أَسْتَغْفِرُکَ اسْتِغْفَارَ حَیَاءٍ " یعنی ما همه اعمال و دستورات خدا را اجرا کردیم و این استغفار برای مخلصین است ، یک عده میگویند ما با حیا استغفار میکنیم و یک عده میفرمایند اگر حیا هم داشتیم برای خودمان است و به خاطر خودمان است و به خاطر خدا نبوده و از این هم باید استغفار طلبید " أَسْتَغْفِرُکَ اسْتِغْفَارَ رَجَاءٍ " یعنی استغفار میطلبیم ولی به همراهش امید به چیزهای دیگری هم داریم! دیدید طرف میخواهد به جایی برسد و گرفتاریش حل شود میگوید اول خدا بعد شما! بنده خداشاید نمیدانداین حرف شرک است " أَسْتَغْفِرُکَ اسْتِغْفَارَ إِنَابَةٍ " استغفار همراه گریه هایی که کردیم بعضی از عزیزان فرموده اند که دو وجه میتواند داشته باشد گاه من به حقیقتی رسیدم و با گریه دارم استغفار میکنم و گاهی نه حتی از آن گریه هایی هم که کردم استغفار میجویم و به قول آن بزرگوار از هر چه عبادت هم کردم استغفار میطلبم و تا به اینجا میرسد که میفرماید " أَسْتَغْفِرُکَ اسْتِغْفَارَ عَامِلٍ لَکَ هَارِبٍ مِنْکَ إِلَیْکَ " (طلب آمرزش خدمتکاری که از تو به سوی خودت میگریزد )
عجیب است در دعایی دیگر هم در نیمه شعبان است میفرماید " اَعُوذُ بِکَ مِنْکَ " از خودت به خودت پناه میبرم !حالا اینجا میگوید واقعاً من فرار کردم " هَارِبٍ مِنْکَ إِلَیْکَ " من از خودت به سوی تو فرارکردم از آن هم استغفار میکنم یک مدت فراری بودم حالا آمدم پیشت حالا که آمدم از همه کارهای گذشته ام استغفار میطلبم و بعد میگوییم " یَا مَنْ یُسَمَّى بِالْغَفُورِ الرَّحِیمِ "
در خانه خدا است که انسان به مقام استغفار میرسد. همانگونه که میگوید شده نماز شب هم نخواندی این هفتادتا استغفار را قبل از اذان بگو و به همین دلیل میفرماید " وَبِالْأَسْحَارِهُمْ یَسْتَغْفِرُونَ " ( ذاریات 18 ) معلوم میشود آنها که اهل استغفار در سحر هستند و البته دستورات آن اجرا شود ریباتر میشود.
احکام بر ذمّه توست باید از آن مطلع باشی و الّا میبینی بهترین رفیقت تو را آلوده کرد!
خودت باید برای خودت کاری بکنی کسی به داد تو نمیرسد اگر بفهمی که این چهارده معصوم(ع) به دادت میرسند و خداوند هم نظر مستقیمش را انداخته تا ببیند کدامشان بگویند این مال ماست ، پس مواظب حرام وحلال خودت باش و بهترین کلید حلال و حرام این است که بزرگان میگویند آن اندازه که باید در نماز بخوانی واجب است و باقیش مستحب است ولی از این مستحب دریغ نکن !
اما احکام بر ذمه توست باید از آن مطلع باشی والا میبینی بهترین رفیقت تو را آلوده کرد به حرام و نه او اطلاع داشته و نه تو و تمام بزرگان سیرو سلوک و اخلاق و عرفان و فلسفه را نگاه میکنی میبینی که همه بر احکام الهی و شرعی مسلط و مطلع بودند تا به حرام نیافتند مثل اینکه گوسفندی را خریدی نمیدانی چطور آن را ذبح کنی حرام میشود نه میتوانی گوشتش را بخوری و نه میتوانی کار دیگریش کنی .
آتش خطرناک نمّامی و سخن چینی
همه نگرانی من این است بعد از رفتن از این مجالس وقتی میروی خانه؛ پدرمادر یا زن و فرزندت را اذیت کنی آنهاهم بگویند خدا لعنت کند آن کسی را که میروی پای منبرش مینشینی ، خیلی دعا کنید اول برای من و زبانم که این زبان چه کارها که نمیکند! گاهی وقتها ماندم میبینم حرف و پیغام این رفیق را به آن رفیق میرسانم از این هیئت به آن هیئت و... نکند من هم نمّامی و سخن چینی میکنم ؟! نمّام وسخن چین با آن آتش اندازان به در خانه حضرت زهرا(س) یکی هستند خیلی خطرناک است.
کشتی نجات امام حسین علیه السلام
در این محرم و صفر از خدّام هیئات تا خود مستمعین همه زحمت کشیدند آنهایی که خودشان را به موقع به مجلس رساندند آنهایی که برای تهیه جهیزیه مستمندان پول دادند ، آنهایی که غصه خوردند تا چراغ اینگونه مجالس روشن نگه داشته شودخلاصه به هر طریقی احسان کردند همه مورد قبول قرار بگیردان شاء الله
حسین جان! ما دست و پایی زدیم نمیدانیم رسیدیم؟ به خیالمان خیلی راه آمدیم! کمکمان کن باقی راه را و به ما کمک کن مثل اینها که در اربعین شجاعانه هشتاد کیلومتر راه رفتند و البته بعضی هم بیشتر از این راه رفتند ولی آنها که نتوانستند در راه مانده نباشیم چراکه این سفینه النجاة همه را نجات داد این کشتی نجات فقط برای آب نیست در خاک هم هست منتهی من و تو چه میکنیم .حسین جان! میشود بدیهای ما را از عزا داریهای ما جدا کنی !
منبع: قدیم الاحسان
/ف.م214