جشن آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) در انصارالعباس (ع) برگزار شد + گزارش تصویری
وارث: مراسم هفتگی هیئت انصارالعباس علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی حاج سید محمد جوادی و کربلایی مجید قناعت جو پنج شنبه شب در حسینیه هیئت برگزار شد.
به گزارش وارث، این مراسم با قرائت آیاتی از کلام الله مجید و قرائت زیارت عاشورا آغاز و سپس حجت الاسلام موسوی مطلق سخنرانی خود را آغاز کرد که در ادامه بخشی از این سخنرانی را می خوانید:
در خطبه قاصعه امیرالمومنین علی علیهالسلام با روشی که داشتند آن را با حمد آغاز کردند. در ابتدای تمام خطبه ها یا با حمد شروع کردند و یا با دعا مانندی و با حمدی که آغاز شده صفات و ویژگی هایی از خداوند متعال بیان شده است یعنی مراتب توحید را نام می برند و مسائل اعتقادی در ابتدای خطبه ها است.
اهل بیت علیهالسلام هر وقت در مورد هر موضوعی که می خواستند صحبت کنند خطبه اول را متناسب با آن آغاز می کردند. اگر شب جمعه بود و یا فاطمیه و اگر موضوع اخلاقی بود و غیره متناسب با آن موضوع خطبه را شروع می کردند. این سنت حسنه برای معصومین است.
خطبه اول نهج البلاغه خطبه ای توحیدیه است که اول خطبه را حضرت با حمد آغاز می کنند و آب پاکی را بر دست های همه می ریزند، " اَلْحَمْدُ لِلّهِ اَلَّذِى لا یَبْلُغُ مِدْحَتَهُ الْقائِلُونَ، وَ لا یُحْصِى نَعْماءَهُ الْعادُّونَ، وَ لا یُودِّى حَقَّهُ الْمُجْتَهِدُونَ، اَلَّذِى لا یُدْرِكُهُ بُعْدُ الْهِمَمِ ". در خطبه 192 حضرت این چنین آغاز می کنند: " الْحمْدُ لله الّذي لبس الْعزّ والْكبْرياء " ستایش و حمد مخصوص آن خدایی است که لباس عزت و کبریایی را برای خود پوشانده است، برای بشر لباس تقوا زیبنده است. این لباس فقط مخصوص خداوند است و لباس تقوا برای مخلوق است و فرقی ندارد که پیغمبر باشد امام باشد زن یا مرد باشد، این لباس را خداوند آماده کرده است که بپوشند، هر کس بتواند این لباس را بپوشد عاقبت برای اوست. زیبنده ما پوشیدن لباس تقوا است. " واخْتارهُما لنفْسه دُون خلْقه " این دو لباس را مخصوص خود انتخاب کرده است و دیگران نمی توانند استفاده کنند و آنها را منع کرده، " وجعلهُما حمىًوحرماً على غيْره " این دو لباس عزت و کبریایی را مرز بین خود و دیگران قرار داده است، تفاوت هایی بین خالق و مخلوق است که یکی از تفاوت ها این است که می گوید: لباس عزت و کبریایی مرز بین من و شما است و آن را حرام کرده است.
" وجعل اللّعْنة على منْ نازعهُ فيهما منْ عباده " و لعنت کرده است کسی را که در آرزوی عزت و کبریایی با خداوند بجنگد. ما در قرآن موضوعی جذاب و جالبی داریم آن هم موضوع لعن در قرآن است. از لحاظ شمارش تعداد لعن های قرآن برابر است با تعداد لعن هایی که در زیارت عاشورا آمده است. قرآن گروه هایی را لعن کرده کافرین و منافقین و طاغوت قومی هستند که خداوند لعنشان کرده است.
تولی و تبری جز اصول ما است و جز ضروریات دینمان است و اگر کسی منکر این دو شود منکر ضروریات دین شده است و در هر عصری روش های ابراز آن فرق می کند. تبری یعنی ما از دشمنان خدا و دشمنان رسول خدا و دشمنان اوالامر خدا بیزاری جوییم، لعن هم یعنی خداوند آنها را از رحمتش دور کرده. قرآن عده ای را لعن کرده است و تمام مسلمانان وظیفه دارند به قرآن عمل کنند و آن عده را لعن کنیم.
امیرالمومنین علی علیهالسلام هم گروه هایی را لعن کرده است و گروه هایی را هم حضرت اشاره می کنند که خداوند آنها را در قرآن لعن کرده است. حضرت می فرمایند: لعنت خدا بر آن کسی است که با آرزوی عزت و بزرگواری به جنگ با خداوند برخیزد. جنگ با خدا یعنی چه؟ ما مگر نمی گوییم دروغگو دشمن خدا است؟ این یعنی اگر دروغ بگوییم جز دشمنان خدا می شویم.
"ثُمّ اخْتبر بذلك ملائكتهُ الْمُقرّبين ليميز المُتواضعين منْهُمْ من الْمُسْتكْبرين " می گویند: خداوند این موضوع را سنگ محک قرار داد تا ملائکه مقرب را از بقیه ملائک جدا کند. ملائک مقرب کیست؟ ملکی است که متواضع است و ویژگی بنده مقرب هم متواضع بودن اوست و نقطه مقابل آن مستکبرین هستند، می گوید این موضوع را قرار دادیم تا بنده خوب را از بد مشخص کنیم. بنده مقرب یعنی متواضع و بنده غیر مقرب یعنی مستکبر.
عجیب است که ملائک را هم امتحان کرده است. حقیقتاً ما دائماً در امتحان هستیم. " فقال سُبْحانهُ وهُو الْعالمُ بمُضْمرات القُلُوب ومحْجُوبات الْغُيُوب " می فرمایند: خدا کسی است که آشنا است و می داند آنچه که در دل ها است و از اسرار نهان آگاه است. خداوند می داند چه خبر است و چه دردی داریم و از اسرار آگاه است اما باید امتحانمان را پس دهیم و می فرماید: من بشری را از گل آفریدم و زمانی که آفرینشش به اتمام رسید روح در او دمیدم و امر کردم که بر او سجده کنید و همه سجده کردند به جز ابلیس. جنس ابلیس از ملائکه نیست اما قرآن او را جز دسته ملائک آورده است ابلیس جنسش از آتش است و از جنیان است اما به واسطه رشدی که داشته به مقام ملائک رسیده است حالا که به این مقام رسید خداوند از او امتحان گرفت. هر چقدر که رشد معنوی پیدا کنیم خداوند ما را در امتحانش قرار می دهد. ابلیسی که 6 هزار سال عبادت کرد و ملائک را درس میداد و آنها توحیدشان را از ابلیس داشتند مورد امتحان قرار داد. تنها دلیلی که باعث شد تا سجده نکند غرور بود و به جهت آنکه خلقت آدم از خاک بود فخر فروخت و باعث سقوطش شد. او عبادت کرد ولی عبودیت نکرد. مهم نیست که خداوند فرموده به چه سجده کن مهم این است که دستور داد سجده کن.
در ادامه این مراسم ، حاج سید محمد جوادی و کربلایی مجید قناعت جو به مناسبت آغاز امامت حضرت ولی عصر ارواحنا فداه به جشن و مدیحه سرایی پرداختند . در ادامه گزارش تصویری این مراسم را ببینید: