بهشت بر اين فرد واجب است
روايت است از حضرت رسول اكرم كه روزي آن حضرت به كعبه نگاه كردند وفرمودند: « اي كعبه! خوشا به حال تو، خداوند چقدر تورا بزرگ و حرمتت را گرامي داشته است! به خدا قسم حرمت مومن از تو بيشتر است، زيرا خداوند تنها يك چيز را از تو حرام كرده، ولي ازمومن سه چيز راحرام كرده است: مال، جان وآبرو تا كسي به او گمان بد نبرد.
و در جاي ديگر فرمودند: هركس آبروي مؤمني را حفظ كند، بدون ترديد بهشت بر او واجب شود.
امام صادق با تاكيد بر حفظ آبروي مومن و خوار نكردن مسلمان در بين ديگران به نقل از حضرت رسول اكرم (ص) فرمودند: خداوند تبارك و تعالي فرموده است؛ هر كس دوستي از دوستان مرا خوار كند، در كمين جنگ با من نشسته است.
و همچنين در حديثي ديگر امام صادق عليه السلام ميفرمايند: هر كس درباره مومن آنچه را ديدگانش ديده و گوشهايش شنيده بگويد از كساني است كه خداوند عزوجل دربارهاشان فرموده است: همانا براي كساني كه دوست دارند زشتي در ميان مومنان آشكار شود، عذابي دردناك است. » (نور، ۱۹)
در روايتي از مفصل عمر درباره نكوش رسوا كردن مومن از حضرت امام صادق روايت است كه ايشان فرمودند: هر كس به زيان مومني سخن بگويد و از آن رسوايي او و از بين بردن مروّت و جوانمردياش را بخواهد تا از چشم مردمان بيفتد، خداوند او را از ولايت خودش به ولايت شيطان مياندازد ولي شيطان هم او را نميپذيرد.
امام صادق درباره عاقبت تحقير مومن نيز ميفرمايند: كسي كه مومني را تحقير نمايد، خواه مسكين باشد يا غير مسكين، اين عمل پيوسته مورد تحقير و دشمني باري تعالي خواهد بود تا از روش نادرست خود برگردد و او را با ديده يك مسلمان مورد احترام بنگرد.
در حديثي از پيامبر مكرم اسلام (ص) درباره اثر حفظ آبروي مسلمان در روز قيامت آمده است: كسيكه از پي مال مشروع برود براي آنكه آبروي خود را از ذلت سوال مصون نگه دارد، عائله خويش را اداره كند و به همسايه خود كمك كند، در پيشگاه خداوند سربلند و روسفيد است و صورتش مانند ماه تمام ميدرخشد.
خدايا ما را حافظ آبروي مسلمانان قرارده به بركت اين دعاي حضرت رسول (ص) كه فرمودند: اللهم صل علي محمد وآله و صُن وجهي باليسار، و لا تَبتَذِل جاهي بالاِقتار؛ «بار الها! آبروي مرا در جامعه با معيشت سهل و آسان حفظ فرما! و قدر و منزلتم را نزد مردم با تنگدستي سبك و خوار مگردان!»
منابع
بحارالانوار
كافي
مستدرك الوسائل
صحيفه سجاديه