رؤیاهایم در حرم امام رضا(ع) به حقیقت پیوست!

کد خبر: 25244
«سیناالدین تاتارویچ» حافظ کل قرآن از بوسنی و هرزگوین با بیان اینکه من قرآن را در وجودم حفظ کردم، تکیه بر نقاط مشترک مسلمانان را امری مهم می‌داند و می‌گوید: اتحاد مسلمانان، دشمنان اسلام را از نفوذ و اختلاف‌افکنی ناامید می‌کند.
وارث: «سیناالدین تاتارویچ» نماینده بوسنی و هرزگوین در مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان است که در 16 سالگی به سوی حفظ قرآن کریم حرکت می‌کند و در مدت یک سال موفق به حفظ کل قرآن کریم می‌شود.

وی هم‌اکنون در سال پنجم رشته زبان و ادبیات عرب یکی از دانشگاه‌های سارایوو پایتخت بوسنی و هرزگوین تحصیل می‌کند و موفقیت خود در این رشته را مدیون حفظ کل قرآن کریم می‌داند.

به عقیده تاتاروچ حافظ قرآن باید در کنار رعایت موضوعات فرهنگی و اجتماعی فردی نمونه برای سایر اقشار جامعه نیز باشد و برای اتحاد بیشتر مسلمانان تلاش کند چرا که خداوند در قرآن مسلمانان را به وحدت توصیه کرده و این وحدت زمانی اتفاق می‌افتد که ما به جای تکیه بر اختلافات فرقه‌ای به نقاط مشترک دین خود توجه داشته باشیم تا از این طرق دشمنان اسلام و دنیای استکبار را از نفوذ بر مسلمانان ناامید کنیم و بتوانم اسلام را که برترین دین است به جهانیان معرفی کرده و آن را توسعه بخشیم.

در ادامه مشروح گفت‌وگو با «سیناالدین تاتارویچ» یکی از شرکت کنندگان مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانشجویان مسلمان را می‌خوانیم؛

خودتان را معرفی کنید؟

سیناالدین تاتارویچ 25 ساله از کشور بوسنی و هرزگوین هستم.

حفظ قرآن در بوسنی و هرزگوین نهادینه نشده است

فعالیت‌های قرآنی در بوسنی و هرزگوین به چه شکلی است؟

با وجود اینکه 50 درصد از مردم بوسنی و هرزگوین مسلمان هستند اما فعالیت‌های قرآنی در کشور ما طوری که در کشورهای اسلامی صورت می‌پذیرد، نیست البته فعالیت‌هایی همچون قرائت در بین مسلمانان سارایوو مورد استقبال است اما هنوز در عرصه حفظ قرآن به جایگاه خوبی نرسیدیم تا جایی که شاید در کشور ما کمتر از 500 حافظ قرآن داشته باشیم.

در پایتخت بوسنی 5 مدرسه تخصصی قرآن کریم وجود دارد که در این مدارس کلاس‌های قرآن متنوعی برگزار می‌شود که افراد در این مدارس تحت آموزش‌های قرآنی قرار می‌گیرند و با آیات الهی آشنا می‌شوند.

شما چگونه وارد فعالیت‌‌های قرآنی و حفظ آیات الهی شدید؟

درباره نحوه ورودم به حفظ قرآن باید بگویم زمانی که در مدرسه تحصیل می‌کردم با تشویق خانواده‌ام به مؤسسه‌ای قرآنی در پایتخت کشورم رفتم تا در آنجا به یادگیری قرآن کریم بپردازم. 16 ساله بودم که به صورت مستمر در کلاس‌های قرآن شرکت می‌کردم.

وقتی قصد کردم کل قرآن را حفظ کنم نزد امام جمعه سارایوو رفتم که با هدایت‌های ایشان و راهکارهایی که برای حفظ قرآن به من می‌داد توانستم کل قرآن را حفظ کنم. البته به خاطر استعدادی که در عرصه حفظ داشتم حفظ آیات الهی برایم راحت بود و همین سهولت مرا تشویق به حفظ کل قرآن کرد.

کل قرآن را نه تنها در ذهنم بلکه در وجودم حفظ کردم

چند سال طول کشید تا کل قرآن را حفظ کنید؟

من در مدت یک سال کل آیات الهی را نه تنها در ذهنم بلکه در وجودم حفظ کردم.

حفظ قرآن موجب پیشرفت علمی من شد

وقتی کل قرآن را حفظ کردید چه حسی داشتید و چه تحولی در زندگی احساس کردید؟

حس غیر قابل وصفی داشتم. در مدتی که به حفظ قرآن مشغول بودم تغییرات روحی زیادی در وجود حس می‌کردم که قابل بیان نیستند اما آنچه بیشتر در زندگی من وجود داشت پیشرفت علمی بود که با حفظ قرآن به آن دست یافتم و بهتر دنبال کردم به طوری که می‌توانم بگویم موفقیتم در عرصه‌های علمی مدیون حفظ قرآن و توجه به آیات الهی است.

ویژگی یک حافظ قرآن تنها حفظ آیات الهی نیست

چه توصیه‌ای به حافظان قرآن یا افراد علاقه‌مند به حفظ کل قرآن دارید؟

به نظر من کسی که می‌خواهد قرآن را حفظ کند نباید تنها به حفظ اهمیت دهد بلکه باید به معانی و مفاهیم کلام خدا نیز توجه داشته باشد و در زندگی از آنها بهره بگیرد یعنی طوری زندگی کند که علاوه بر اینکه خدا راضی باشد بلکه در جامعه نیز فرد نمونه و قابل اعتمادی نیز باشد.

فکر می‌کنم ویژگی یک حافظ قرآن تنها حفظ آیات الهی نیست. یک حافظ قرآن باید نه تنها در امور فرهنگی و اجتماعی بلکه در عرصه‌های علمی نیز یک فرد نمونه باشد تا سایر افراد از او الگو بگیرند.

حدود 10 سال از حفظ شما می‌گذرد، چطور محفوظات خود را تثبیت می‌کنید؟

یکی از روش‌ها این است که در ماه رمضان در مساجد حافظان قرآن کریم دور هم جمع می‌شوند و با تشکیل حلقه‌های کوچک جزءخوانی محفوظات خود را مرور می‌کنند.

چندمین بار است که به ایران می‌آیید؟

دومین بار است که به ایران سفر می‌کنم. سومین دوره این مسابقات که در مشهد برگزار شد نیز به ایران آمده بودم.

دشمنان در تخریب فعالیت‌های فرهنگی ایران موفق نیستند/ کسانی که فریب می‌خورند شناختی از فرهنگ ایران ندارند

قبل از اینکه به ایران بیایید چه فکری درباره ایران می‌کردید؟

در کشور ما به ایران و فعالیت‌های فرهنگی اهمیت زیادی می‌دهند به طوری که در دانشگاه‌های ما ادبیات فارسی تدریس می‌شود و در کلاس‌ها شاهنامه‌خوانی و مثنوی‌خوانی داریم.

به نظر من ایران کشوری با فرهنگ غنی است که دشمنان اسلام و دنیای استکبار هیچ‌گاه نمی‌توانند فعالیت‌های ایرانیان را برای توسعه اسلام خنثی کنند. البته درست است که آنها سعی دارند چهره ایران را در کشورهای جهان تخریب کنند اما کسانی که ذره‌ای از دانش و تاریخ انقلاب اسلامی ایران اطلاعاتی کسب کنند دیگر فریب دشمنان را نمی‌خورد بنابراین اگر افرادی نیز تحت تأثیر تبلیغات سوء دشمنان اسلام قرار گیرند به دلیل عدم شناخت درست از فرهنگ، تاریخ و همچنین فعالیت‌های این کشور است.

من در دانشگاه علاوه بر دروس اختصاصی رشته خود ادبیات فارسی را نیز می‌خوانم اما هنوز توانایی صحبت کردن به این زبان شیرین و جذاب را ندارم اما امیدوارم بتوانم همانطور که زبان قرآن را آموختم با زبان فارسی نیز آشنا شوم چرا که آثار فرهنگی و کتاب‌های فارسی بسیار جذاب است و من دوست دارم روزی بتوانم شاهنامه و مثنوی را به زبان فارسی بخوانم.

اشاره کردید که به مشهد هم رفته‌اید، در این سفر حرم امام رضا(ع) هم زیارت کرده‌اید؟

بله. من برای شرکت در سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان که در مشهد برگزار می‌شد، اعزام شدم. آن زمان درباره حرم امام رضا(ع) چیزی نمی‌دانستم اما در گفت‌وگویی تلویزیونی متوجه شدم که مسلمانان شهر مشهد را به عنوان مشهد مقدس یاد می‌کنند به همین جهت برایم جالب بود که بدانم چرا به این شهر مقدس می‌گویند تا اینکه پس از تشرف به حرم امام رضا(ع) که یکی از امامان شیعیان است دلیل آن را متوجه شدم.

رویاهایم در حرم امام رضا(ع) به حقیقت پیوست

وقتی که به حرم امام رضا(ع) رفتید چه حسی داشتید؟

در فرهنگ مسلمانان بوسنی و هرزگوین زیارت اماکن مقدس همواره مورد تأکید بوده است به همین جهت وقتی قرار بود به حرم امام رضا(ع) برویم فکر می‌کردم به یکی از اماکن مذهبی مشرف می‌شویم اما هنگامی که با عظمت حرم امام رضا(ع) مواجه شدم حس غیرقابل وصفی داشتم به طوری که می‌توانم بگویم آنجا از تمامی اماکن مذهبی و مساجدی که تاکنون دیده‌ام زیباتر بود و فضای معنوی آن باعث جذب افراد می‌شد.

من همواره از کودکی در کتاب‌هایمان درباره مکه مطالعه می‌کردم و دوست داشتم به آنجا بروم تا اینکه چند سال پیش به عمره رفتم. حسم پس از دیدن کعبه همان حسی بود که در کتاب خوانده بود به طوری که وقتی خانه خدا را دیدم انگار رویاهایم به حقیقت پیوستند که همین حس را نیز تنها در حرم امام رضا(ع) تجربه کردم.

شما شناختی درباره رهبر ایران اسلامی هم دارید؟

بله. من امام خامنه‌ای را می‌شناسم البته پیش از اینکه درباره ایشان بدانم با امام خمینی(ره) آشنا شدم.

در مرکز نمایندگی فرهنگی ایران در سارایوو کتاب‌هایی تهیه شده و در اختیار ما قرار می‌گیرد که در آن درباره انقلاب اسلامی ایران و فعالیت‌های آنها مطالبی گفته شده است اما مهم‌ترین کتابی که در زمینه فعالیت‌های ایرانیان خوانده‌ام کتابی با عنوان «نقش ایران در مبارزه با استکبار جهانی» بود که در آن اهداف انقلاب اسلامی که توسط امام خمینی(ره) در ایران نهادینه شده است، شخصیت امام خامنه‌ای و همچنین اقدامات ایشان در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی نوشته شده بود.

من امام خامنه‌ای را دوست دارم و امیدوارم خداوند به ایشان عمر با برکت دهد تا بتواند فعالیت‌های قرآنی را در جهان اسلام به خوبی دنبال کند و آن را در تمامی کشورهای دنیا نشر دهد.

مسلمانان با اتحاد و تکیه بر نقاط مشترک چشم دشمنان اسلام را کور کنند

هم‌اکنون در هفته وحدت هستیم به عنوان حافظ قرآن چه توصیه‌ای به مسلمانان جهان دارید؟

من به وحدت و تقریب مذاهب اهمیت زیادی می‌دهم به همین جهت در مسابقات بین‌المللی قرآن مسلمانان که هر دو مذهب در کنار هم به رقابت می‌پردازد، شرکت کردم.

 به نظر من چنین رقابت‌هایی بسیار خوب است چرا که همه مسلمانان با هر مذهبی گرد هم می‌آیند و با تکیه بر نقاط اشتراک و اتحاد چشم دشمنان اسلام را کور می‌کنند البته متأسفانه گاهی شاهدیم برخی مسلمانان به شعار و توصیه‌ای که پیامبر اعظم(ع) کرده‌اند کم‌توجه هستند و حتی گاهی آن‌ها را نادیده می‌گیرند و با توجه به اختلافات مذهبی باعث خوشحالی دنیای استکبار می‌شوند در حالی که مسیحیان 4 قرن پیش اختلاف بین پروتستان و کاتولیک را کنار گذاشتند و فهمیدند که فرقه‌گرایی سودی ندارد و تنها باعث ایجاد اختلاف می‌شود اما متأسفانه ما مسلمانان که دین برحق و کاملی داریم اختلافات را کنار نگذاشته و بر اساس سلایق عمل می‌کنیم.

در پایان اگر صحبتی دارید، بفرمایید.

امیدوارم روزی برسد که تمامی مسلمانان نیز با اتحاد سعی در توسعه اسلام داشته باشند و با توجه به آنچه برای یکدیگر مورد احترام است و دوری از نقاط اختلاف، دشمنان اسلام را از نفوذ و اختلاف‌افکنی بین مسلمانان ناامید کنند.

/س.ب215