حجت الاسلام پناهیان: باید مینیاتوری، ذره ذره تاریخ اسلام را نوش جان کرد! +گزارش تصویری

کد خبر: 25829
جلسه هفتگی هیئت شهدای گمنام با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و مداحی حسین رضائیان برگزار شد.

وارث: جلسه هفتگی هیئت شهدای گمنام با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و مداحی حسین رضائیان برگزار شد.

در ادامه متن گزیده ای از سخنان حجت الاسلام پناهیان را می خوانید: 

ماموریت پیامبران الهی معمولا در قرآن کریم در چهار بخش اعلام می شود. " یتلو علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه..." تلاوت، تزکیه، تعلیم و تعلیم هم در دو بخش کتاب و حکمت که در مجموع چهار تا می شود با سه عملیات: عملیات تلاوت، عملیات تزکیه و عملیات تعلیم. ما از واژه تربیت استفاده نمی کنیم و از تلاوت، تزکیه و تعلیم استفاده می کنیم.

در حال حاضر بین ما رواج دارد که بگوییم آموزش و پرورش. اولا آموزش مقدم می شود و ثانیا پرورش و تعلیم و تربیت. تعلیم را متناسب با کدام یک از این مواردی است که ما به عنوان رسالت انبیاء در قرآن، به آن اشاره کردیم، میبینیم؟ این موضوع قابل تاملی است.

در آن زمان برای ارتباط فرزند و مادر شیرخواره کلمه تربیت را استفاده می کردند ولی در آن مورد استفاده می شده و در مورد آدم های بالغ و باشعور لفظ تربیت استفاده نمی شده است.

کلمه تزکیه نیز مشخص نیست که معنایش مساوی با تربیت باشد و خیلی وقت ها وقتی بخواهد سطحی برخورد شود، تزکیه را عین تربیت میدانند بعضی ها و اینجور نیست و نباید اینجور باشد و ضمن اینکه تلاوت هم کم کار تربیتی نیست.

حضرت محمد صلوات الله علیه اولین کاری که انجام دادند این بود که ابتدا تلاوت می کردند و مردم را در معرض آیات الهی قرار می دادند و مردم با همان دریافت حسی مومن می شدند و این یک مسیر تربیتی است که انسان اگر خواست فرزند و یا جامعه خود را تربیت کند باید ابتدا با تلاوت آغاز کند. قبل از هجرت در مدینه هم کار تلاوت اتفاق افتاده بود و همین تلاوت خیلی ها را مسلمان کرد. واقعا باید مینیاتوری و ذره ذره تاریخ اسلام را نوش جان کرد و هر قطره از آن برابر است با اقیانوسی از معرفت.

پیامبر صلوات الله علیه ابتدا تلاوت می کردند و حتی در مواردی وقتی افراد می آمدند سوالات با ربط و بی ربط می پرسیدند حضرت برای آنها آیاتی از قرآن را تلاوت می کردند.

این تلاوت یک نکته بسیار مهمی دارد که به در همه می خورد و دائمی بابد در زندگی همه ما مطرح باشد. برنامه تلاوت روزانه قرآن را در زندگیمان داشته باشیم. هر کس می خواهد از نو مسلمان شود، از نو دوباره قرآن را تلاوت کند و نکته مهمتر دیگر اینکه شما باید تا آخر عمرت قرآن را تلاوت کنی یعنی باید هر روز این برنامه تربیتی را برای خودت داشته باشی. ائمه اطهار علیه السلام روزی 14 مرتبه قرآن را تلاوت می کردند و یکی از محافظین امام خمینی(ره) می گفت من یکبار شمردم دیدم امام روزی 12 مرتبه قرآن را تلاوت می کردند.

قرآن با ما چه خواهد کرد؟ طرف برمی گردد می گوید من میدانم باید برای خودم چه کار کنم و نیازی به تلاوت نیست! تو از کجا تمام جزییات خودت را می شناسی؟ لب تاپ را انسان خودش ساخته است آیا ما همه با تمام اجزاء لب تاپ آشنا هستیم؟ شما وقتی با لب تاپ کاری می کنی بارها و بارها پیغام بروز رسانی نرم افزار ها را میدهد آنوقت خودت چطور نیاز به بروز رسانی نداری؟! نماز خواندن نیز نوعی تلاوت است. قرائت 50 آیه قرآن آنهم به صورت روزانه سفارش شده است.

بعد از آنکه تعدادی مومن در کنار حضرت رسول صلوات الله علیه قرار گرفتند، دیگر باید حکومت اسلامی تشکیل می شد.

ما تزکیه را به چه عنوان می شناسیم؟ خداوند به حضرت محمد صلوات الله علیه می فرماید: ای پیامبر تو مردم را تزکیه می کنی. مهمترین ابزار تزکیه مردم توسط پیامبر صلوات الله علیه " ابلاغ دستورات الهی " است و نه ابلاغ آیات الهی بلکه ابلاغ برنامه زندگی، عملی و رفتاری انسان بوده است و خود حضرت به عنوان حکومت بالای سر اینها می ایستد و بعضی هایش را اعمال قانون می کند و از طرفی هم شرایطی را فراهم می آورد که آنهایی را که اعمال قانون نمی کند مردم امکان انجامش را پیدا کنند. مثلا تا به  مدینه می آیند، مسجد می سازند. چون اقامه نماز مانند تلاوت قرآن مهم است و این اقامه نماز باید در جامعه برپا شود.

وقتی مسلمانان نزد پیامبر می آیند و می گویند می خواهیم با شما باشیم حضرت می پذیرند و از اینجا یزکیهم شروع می شود. حضرت می فرمایند: دزدی، تهمت، زناع ممنوع و حتی شراب و ... را بعدها مطرح کردند و در کل یک سری ضوابط اجتماعی بسیار روشن را دستور فرمودند. این یعنی برنامه " یزکیهم"

آقا جان! هر وقت بعد از تلاوت حس خوب و معرفت پیدا کردی، بلافاصله عمل صالح را شروع کن.  

در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام حسین رضائیان به روضه خوانی و سینه زنی پرداخت.