حجت الاسلام آقا تهرانی: اگر با کسی اختلاف نظر داریم دلیلی برای دروغ گفتن نیست! +گزارش تصویری
وارث: جلسه درس اخلاق با سخنرانی حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی در مسجد امام حسن علیه السلام برگزار شد.
در ادامه متن گزیده ای از سخنان حجت الاسلام آقا تهرانی را می خوانید:
برای خودسازی و رسیدن به عرفان، بین راه منازلی هست. این منازل را باید یکی یکی پیش برویم تا به نهایت برسیم. همانند اتوبان تهران قم که باید بدانیم اول دروازه است بعد عوارضی و بعد حسن آباد و الی آخر تا مقصدمان قم. باید جاده اصلی را دنبال کرد. حتی ایستگاه هایی هست برای استراحت، آبی، غذایی و تفریحی.
در سیر و سلوک هم چنین است. برای این منظور اگر کسی وسایلی را تهیه نکند نمی تواند حرکت کند. خیلی ها ادعا می کنند که راه افتادند ولی این چنین نیست! باید شش عنوان را انسان در خود ایجاد کند. هر کسی که ادعای عرفان کند و نرسیده باشد، دروغ گفته است.
اولین مقام معرفت است. معرفت به سه چیز، به خود و خدا و عالم هستی. عالم را چگونه می بیند، خودش را کی می بیند و خدا را چگونه می بیند.
دومین مقام ایمان است. یعنی باور دل به غیب به خداوند که پیدا نیست به قیامت. ما می گوییم ولی به باورش نرسیدیم. اگر به باورش می رسیدیم در عمل دیده می شد. یعنی منی که می گویم و قبول دارم با کسی که قبول ندارد یکسانم.
سوم ایستادگی و ثبات است. با یک ماه و دو ماه مدرسه رفتن آدم باسواد نمی شود.
چهارم صدق است، راست بگوییم. با کسی اختلاف نظر داریم دلیلی برای دروغ گفتن نیست. حتی در احوال پرسی ها. یکی از نشانه های منافقین این است، علاقه به مدح شدن برای کاری که نکردند!
و اراده. هر وقت اشتباهی کردیم برگردیم. هر وقت در یک خروجی اشتباه رفتید برگردید. نگویید رفتم، شما مقصدتان قم است، چرا شمس آباد می روید. در هر خروجی که سرک نمی کشند. اصلاً مسیرتان نیست. اگر رفتید بلافاصله فرمان را بچرخانید و بازگردید. کمی به خودمان رحم کنیم. توبه کنیم. به جاده اصلی برگردیم.
آخرین مقام اخلاص است. کاری که انجام می دهیم برای او باشد حتی اگر انجام هم نمی دهیم برای او باشد. غیر او را در کار دخالت ندهیم. مردم دیدند یا ندیدند، تبریک گفتند یا نگفتند، تشویق کردند یا نکردند! مگر برای مردم انجام می دهیم؟. اخلاص هم مراتبی دارد.
این شش مقام با هم ارتباطی دارند. همدیگر را تکمیل می کنند. ایمان بهتر با خلوص بیشتر. این ها همدیگر را کمک می کنند.