قیمت و ارزش "بدن" بشر، بهشت است
وارث: یک استاد حوزه گفت: قرآن راه شناخت سرمایههای وجودی انسان و جهالت غارتگر این راه است.
حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان با تبیین اهمیت ویژه خودشناسی، اظهار کرد: بر مرد و زن واجب است از طریق دانشی که خداوند به عنوان قرآن، مجانی در اختیار او نهاده سرمایههای وجودی خود را بشناسد؛ نه اینکه این شناخت کار خوبی است بلکه واجب بسیار مهم و اساسی است.
وی افزود: جهالت خطر راه خودشناسی است چون سرمایههای وجودی انسان را تباه میکند.
این سخنران مسایل اخلاقی و اعتقادی ادامه داد: قطعاً میتوان گفت اولین کسی که مسئله شناخت و معرفت را اعلام کرده و واجب دانسته، پروردگار مهربان عالم است.
انصاریان با اشاره به واژه «لِتَعْلَم» که خداوند در قرآن کریم مکرراً در آیات مختلف بیان فرموده است، گفت: پروردگار این آیات را بیان میفرماید تا انسان بفهمد و آگاهی پیدا کند، چراکه جاهل زیستن هر لحظهاش نه ضرر بلکه طبق قرآن خسارت است؛ اگر ضرر باشد قابل جبران است.
این مبلغ مذهبی با اشاره به آیات 1 و 2 سوره العصر، «وَالْعَصْرِ؛ إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِی خُسْرٍ؛ سوگند به عصر؛ که واقعاً انسان دستخوش زیان است»، بیان کرد: خسارت در اصطلاح به معنی تباه کردن همه سرمایههای وجود است؛ آیه شریفه «إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِی خُسْرٍ» که کنار یک سوگند الهی قرار گرفته بسیار آیه سنگینی است که پروردگار میفرماید: قسم به روزگار که انسان در خسارت است؛ به خاطر جهلش با دست خویش سرمایه وجودش را نابود میکند.
این کارشناس مسایل دینی ادامه داد: چندین قرن پیش از میلاد مسیح، معبدی در یونان وجود داشت که در سردر آن، سنگی نصب شده بود که روی آن این عبارت را حکاکی کرده بودند، «خود را بشناس»؛ همین دو کلمه بنیان سعادت و ریشه خیر است، کسی که خود را میشناسد و میفهمد که هیچ مخلوقی در جهان هستی ارزش او را ندارد؛ حال هر کسی میخواهد باشد وقتی خود را شناخت پی به این حقیقت میبرد که در آفرینش گرانتر، پرقیمتتر و با ارزشتر از او واقعاً وجود ندارد.
وی ادامه داد: در قیمتگذاری معارف الهیه میخوانیم که ارزش و قیمت «بدن» بشر، بهشت است و نباید به کمتر از این قیمت خودش را بفروشد، قیمت «روان» انسان هم رضوانالله است؛ ما تقریباً بهشت را میتوانیم تصور کنیم در سوره واقعه، الرحمن، دهر و ... با این آیات میشود نعمتها را در بهشت تصور کرد اما قیمت جانمان را نمیتوانیم تصور کنیم.
انصاریان با اشاره به اینکه انسان، دو قیمت دارد یکی «بهشت» و دیگری «رضوانالله»، گفت: خداوند در سوره توبه، آیه 72 میفرماید: «وَعَدَ اللّهُ الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا وَمَسَاکِنَ طَیِّبَةً فِی جَنَّاتِ عَدْنٍ وَرِضْوَانٌ مِّنَ اللّهِ أَکْبَرُ ذَلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ؛ خداوند به مردان و زنان با ایمان باغهایی وعده داده است که از زیر درختان آن نهرها جاری است در آن جاودانه خواهند بود و نیز سراهایی پاکیزه در بهشتهای جاودان به آنان وعده داده است و خشنودی خدا بزرگتر است این است همان کامیابی بزرگ»، ما تا به عالم آخرت سفر نکنیم، حقیقت رضوان را نمیتوانیم تصور کنیم، این ارزش و قیمت واقعی انسان است.