تاسیس گروه مطالعات علویان جهان در دانشگاه هامبورگ
آکادمی ادیان و مذاهب جهان دانشگاه ملی هامبورگ با تاسیس پژوهشکده تخصصی مطالعات علویان در جهان از سال ۲۰۱۲ اقدام به انجام مطالعات در مورد این مذهب اسلام کرده است و از این ماه در ترم دوم سال تحصیلی اقدام به پذیرش دانشجویان در رشته تخصصی مطالعات علویان خواهد کرد.
در جشن آغاز به تحصیل رشته علویشناسی در دانشگاه ملی هامبورگ آلمان که نخستین مرکز بین المللی برای مطالعات تخصصی بر روی علویان در جهان است، رئیس پژهشکده و گروه مظالعات علویان در دانشگاه هامبورگ گفت: در این دانشگاه علویگری هم بر اساس منابع شفاهی و هم بر اساس منابع مکتوب آن مورد پژوهش قرار خواهد گرفت. همچنین مباحثات کلامی و دینی در مورد علویان مورد بحث قرار گرفته و در این موضوعات به تربیت استاد پرداخته خواهد شد.
«خندان آسونگور» در ادامه با بیان اینکه علویگری از جمله مذاهب اسلامی است که دارای تحرک بالایی است و این به عنوان یکی از امتیازات این مذهب شاخته میشود، افزود: علویان دارای اندیشههای انسان مرکز هستند و این امکان تعامل با آنان را بیشتر میکند. در این دانشگاه نیز سعی خواهد شد تا این مذهب به صورت گسترده و همه جانبه مورد مطالعه قرار بگیرد.
در این مراسم «حسین مات» رئیس اتحادیه انجمنهای علوی آلمان با تشکر از اهتمام دانشگاههای آلمان برای شناخت دقیق علویان در جهان این کار را سرلوحه و الگویی برای خود علویان و مسلمانان برای شناخت دقیق از مذاهب اسلامی دانست.
/س.ب215