الگوپذیری از پیامبر(ص) باعث جذب به اسلام میشود
وی در ادامه با اشاره به آیه 37 سوره اسراء «وَلاَ تَمْشِ فِی الأَرْضِ مَرَحًا إِنَّکَ لَن تَخْرِقَ الأَرْضَ وَلَن تَبْلُغَ الْجِبَالَ طُولًا؛ و در [روى] زمین به نخوت گام برمدار چرا که هرگز زمین را نمىتوانى شکافت و در بلندى به کوهها نمىتوانى رسید» و آیه 18 سوره لقمان «وَلَا تُصَعِّرْ خَدَّکَ لِلنَّاسِ وَلَا تَمْشِ فِی الْأَرْضِ مَرَحًا إِنَّ اللَّهَ لَا یُحِبُّ کُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ؛ و از مردم [به نخوت] رخ برمتاب و در زمین خرامان راه مرو که خدا خودپسند لافزن را دوست نمىدارد» گفت: این آیات به معنای آن است که انسان هیچگاه نباید خود را برابر دیگران بزرگ شمارد.
مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند در آیه «وَاخْفِضْ جَنَاحَکَ لِمَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ؛ و براى آن مؤمنانى که تو را پیروى کردهاند بال خود را فرو گستر» به پیامبر(ص) فرمان میدهد که مؤمنین را همانند پرندهای زیر بال و پر خود قرار دهد، افزود: پیغمبر(ص) همیشه مقابل مؤمنان و حتی غیر مومنان رفتاری متواضعانهای داشتهاند.
بخردی در ادامه با بیان اینکه در بحارالانوار جلد 47 ذکر شده است که پیامبر(ص) جلسات و نشستهای خود را به صورت دوار برگزار میکردند، ادامه داد: بر این اساس اگر فردی که پیامبر(ص) را ندیده بود و در جمعی وارد میشد از حاضران این سؤال را میپرسید که چه کسی از شما فرستاده خداوند است؟ و این نشان از همرنگ بودن پیامبر(ص) با دیگر یاران خود دارد.
وی با بیان اینکه پیامبراعظم(ص) ظاهری کاملاً آراسته و مانند دیگران داشتهاند، گفت: ایشان به قدری از فروتنی بسیار بالایی برخوردار بودهاند که هنگام مسافرت با دیگر یاران هیچ قدرتی و برتری در تقسیم کار مسافرت را برای خود نمیخواستند و همیشه سعی در کمک کردن دیگران داشتند.
مدرس حوزه علمیه با تأکید بر اینکه بر اساس گفته محققان یکی از مهمترین عوامل پیشرفت اسلام فروتنی بسیار زیاد شخص پیامبر(ص) بود، افزود: بر این اساس خداوند در قرآن آیه 4 سوره قلم «وَإِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِیمٍ؛ و راستى که تو را خویى والاست» را در وصف ایشان نازل کرد.
بخری ادامه داد: در حدیثی از پیامبر(ص) آمده است که ایشان 5 مورد را هیچگاه ترک نمیکردند و این موارد شامل خاکنشینی، غذا خوردن با غلامان، سوار شدن بر درازگوش، دوشیدن بز با دست خود، پوشیدن لباسهای ضخیم و سلام کردن بر کودکان بود که پیامبر(ص) هیچگاه ترک نمیکردند.
وی در ادامه با اشاره به آیه 21 سوه احزاب «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن کَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَالْیَوْمَ الْآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا؛ قطعا براى شما در [اقتدا به] رسول خدا سرمشقى نیکوست براى آن کس که به خدا و روز بازپسین امید دارد و خدا را فراوان یاد مىکند» گفت: تواضع و فروتنی برکات و آثار فراوانی را در زندگی افراد به همراه خواهد داشت و چه زیباست که این فروتنی برگرفته از اخلاق و رفتار پیامبر اعظم(ص) باشد.
این مدرس حوزه علمیه در پایان گفت: اگر خواهان گسترش دین مبین اسلام در سراسر جهان هستیم بهترین الگوی ما اخلاق پیامبر(ص) است. الگوپذیری از رفتار پیامبر(ص) باعث جذب به دین اسلام میشود.
/س.ب215