هتک حرمت یک مسجد در مالزی/ رشد افراط گرایی و اختلافات

کد خبر: 27254
پلیس مالزی روز شنبه همزمان با بحث های مطرح شده در خصوص افراط گرایی در این کشور چند نژادی از بازداشت یک نفر به اتهام پرتاب گوشت خوک که از نظر مسلمانان ناپاک است به یک مسجد و هتک حرمت این مسجد خبر داد.
وارث:  پرتاب اجزای خوک از قبیل گوشت، سر و سایر اجزای این حیوان به مساجد در مالزی و خانه برخی از افراد سرشناس مسلمان این کشور هر از چند گاهی فضای رسانه های مالزی را به خود اختصاص می دهد. 


مسلمانان منطقه ای در ایالت ˈپینانگˈ در شمال مالزی روز گذشته شاهد پرتاب یک بسته گوشت خوک به وسیله یک مرد موتورسوار به داخل یکی از مساجد این ایالت بود. این فرد در حالی که قصد داشت با موتورسیکلت از محل متواری شود به وسیله نگهبانان مسجد دستگیر و به پلیس تحویل شد.

این خبر در رسانه های مالزی بازتاب زیادی داشت و برخی احزاب و مقامات این کشور نیز این عمل را محکوم کردند.

مالزی خرداد ماه امسال نیز شاهد توزیع شکلات های شرکت ˈکد بریˈ بود که به رغم داشتن برچسب حلال از موادی از خوک برای ساخت آن استفاده شده بود که در اسلام حرام است. ورود این شکلات ها به بازار مالزی با واکنش تند مسلمانان این کشور مواجه شد.

گروه های اسلامی مالزی تاکید داشتند کدبری از خط قرمزها عبور کرده و باید اقدام فوری علیه این شرکت انجام و همه کارخانجات آن در مالزی تعطیل شود.

مالزی که مذهب و زبان در آن از اهمیت زیادی برخوردار است در سال های گذشته نیز شاهد اینگونه اعمال در میان اختلافات نژادی و مذهبی بوده است. مالزی سال 1969 آشوب های قومی مرگباری را تجربه کرد.

پلیس اواخر دی ماه سال 1390 نیز چهار نفر را به اتهام انداختن سر بریده خوک در جلوی یک مسجد دستگیر کرد. پیش از آن نیز پنج سر خوک در مقابل مسجدی در جوهور رها شده بود.

مالزی چند نژادی هر روز شاهد مباحثی بین هندوها، مسیحیان و مسلمانان است. دادگاه مالزی اخیرا در حکمی مسیحیان این کشور را از استفاده کلمه ˈاللهˈ به جای واژه انگلیسی آن (GOD) که چندین سال در رسانه های داخلی و بین المللی مطرح بود، منع کرد.

اما مقامات و احزاب از نژادهای مختلف هر روز در سخنان خود خواستار مقابله با افراط گرایی در این کشور می شوند و بر اتحاد نژادها تاکید دارند. 

ˈنجیب تون رزاقˈ نخست وزیر مالزی نیز با شرکت در مراسم مذهبی غیرمسلمانان این کشور تلاش دارد رضایت این قشر را کسب کند. آخرین نمونه شرکت نخست وزیر مالزی در مراسم مذهبی غیرمسلمانان به جشن هندوها تامیل مربوط می شود که هفته گذشته در خیابان های شهر کوالالامپور و معبد ˈباتو کیوˈ برگزار شد. 

حضور نخست وزیر در این مراسم انتقاداتی در پی داشت که در نهایت سازمان توسعه اسلامی مالزی (حاکیم) با اعلام این موضع که حضور وی از نظر اسلامی منعی دارد، تلاش کرد به انتقادات از نجیب پایان دهد. 

دولتمردان مالزی تلاش دارند با حضور در مراسم مذهبی غیرمسلمانان از جمله مسیحیان و هندوها همبستگی و اتحاد را در این کشور چند نژادی ایجاد کنند، هر چند برخی اقدامات مسئولان رفتار دوگانه ای را نشان می دهد، موضوعی که می تواند با افزایش نارضایتی های مذهبی، منجر به فعالیت های بیشتر افراطی در این کشور شود. 

61 درصد جمعیت 30 میلیون نفری مالزی را مسلمانان تشکیل می دهند.

/س.ب215