حجت الاسلام آقامیری:گریه بر شهادت امام حسین(ع) فقط تخلیۀ عواطف نیست! +گزارش تصویری

کد خبر: 27382
جلسه هفتگی هیئت سائلین الزهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام سید حسین آقا میری و مداحی حاج رضا زنگنه و حاج سعید قربانی برگزار شد.

وارث: جلسه هفتگی هیئت سائلین الزهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام سید حسین آقا میری و مداحی حاج رضا زنگنه و حاج سعید قربانی برگزار شد. 

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام آقا میری را می خوانید:

بحثی را که در زمانۀ امروزه ما نیازی است برای خانواده ها این است که نتوانستیم فهم درستی را از دین در زندگی ایجاد کنیم. وقتی این فهم محقق نمی شود مجبور می شویم نظرات شخصی خودمان را به زندگیمان وارد کنیم که نتیجه اش اتفاقات امروزی جامعه است.

نه اینکه دین جوابگوی نیازهای ما نیست، هست! اینکه اگر در زندگی ما جواب نمی دهد مشکل از دین نیست. مشکل از منی است که می خواهم از آن استفاده کنم و شیوۀ بکارگیری از آن را نمیدانم و با بلد نبودن توپ را در میدان دین می اندازم. می گویم: اینجا دین حرفی برای گفتن ندارد. در حالی که این مشکلات امروزی را که من دارم، مردم های دیگر هم دارند. چطور جوابگوی آنها هست و جوابگوی من نیست؟! علتش این است که آن فهم درست که باید اتفاق بیفتد، نمی افتد.

چند سال پیش در منطقۀ عملیاتی والفجر مقدماتی منطقۀ شهید آوینی، کاروانی آمد و من توفیق داشتم با دوستان لوتی مسلک و عشق لاتی زندگی کنم که این کاروان چنین افرادی بودند. میکروفن به دست گرفتم و برایشان جک تعریف کردم. جک های آب کشیدۀ استاندارد، کمی خندیدند و یکی از آنها گفت: حاج آقا از خودمان است و خلاصه سر صحبت را باز کردم، گفتم: خدا روزی 24 ساعت به ما عمر می دهد اگر این 24 ساعت را ریز کنیم 1440 دقیقه می شود. خداوند روزی 1440 دقیقه به من وقت می دهد، من در 1440 دقیقه چند دقیقه برای فهم دین وقت می گذارم؟ برای همین پایین ترین درصد مطالعه برای کشور ماست.

دین محتوا برای گفتن دارد و ما نمی دانیم. تک پسر یکی از سرمایه داران اروپایی به اسلام رو آورد، پدرش بازگشت او را با ثروت خود معامله کرد و پسر نپذیرد و پدرش او را به شهادت رساند. چه اتفاقی برای یک مسیحی می افتد که یک صدم من به هیئت نرفته و چطور دین در او تاثیر می گذارد که ثروت را پس می زند.

امروز برخی از نماز خوان ها برای دو هزار در زندگی حاضرند آدم فروشی هم بکنند! دین پاسخ می دهد به شرطی که فهم درستی از آن داشته باشیم. این فهم هم اجتهادی نیست. اگر قرار بود هر کسی از دین هر چه می فهمد عمل کند پس علما برای چه کاری آمدند؟! یکی علاقه به کشاورزی دارد و گندم می کارد آن یکی علاقه دارد از صبح تا غروب پای تنور می ایستد. آن یکی علاقه به پزشکی دارد و یکی هم طلبه و عالم می شود. این چرخه باید با هم بچرخد. همان طور که من نیاز به عالم دارم، عالم نیاز به دکتر دارد.

بزرگترین مشکلمان این است که امروزه پدر و مادر ها و جوانان اجتهاد می کنند و بر اساس اجتهاد شخصی خود دین را در زندگی معرفی می کنند که ثمره اش همین چیزی است که در جامعه است.

خداوند می فرماید: " إِنَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ المَلائِكَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتي كُنتُم توعَدونَ " نکتۀ کلیدی دارد. اگر این نکته در زندگی رعایت شود بسیاری از معضلات حل می شود.

آدم هایی که دم از خدای اصلی نه خدای ساختگی خود بزنند. دم از اسلام حقیقی بزنند حتی اگر به آن عمل نکنند. آدم هایی که اسلام را با امام حسین علیه‌السلام بشناسند. آدم هایی که حتی به اسلام عمل نکنند. این اسلامی ناب است.مسلمان کسی است که اسلام حقیقی را معرفی کند. حقیقت اسلام این است که حق از باطل جدا شود. ما باید در حد بضاعت خودمان دین و اسلام را معرفی کنیم.

یک نفر آخوند است و به نحوی معرفی می کند و یک نفر پدر است و کاسب. اندازۀ بضاعت ما آنقدری است که گفتند: اگر بخواهی راه بروی چگونه قدم بر میداری؟ گفت: قدم های کوتاه گفت: اگر سگی هار دنبالت کند چطور؟ گفت: میدوم آنقدر که آن سگ خسته شود. بضاعت ما به اندازۀ دویدن از ترس آن سگ هار است. باید فهممان را بیشتر کنیم. باید پدر و مادر ها به اندازۀ بضاعت خود به فرزندان دین و اسلام را معرفی کنند.

آیت‌الله جوادی آملی می فرماید: «وسع ما به اندازه ای است که می توانیم به مرز معصومیت برسیم.» اگر خودمان را کم ببینیم موجب کفر شدیم.

جوان 25 سال سن دارد طهارت و غسل بلد نیست. پدر طهارت را به فرزندش آموزش نمی دهد و می گوید: بی حیایی است. بعد ماهواره می خرد و تا صبح فیلم می بیند. کلماتی که باید در خلوت در بین زن و شوهر منتقل شود در مقابل کودک انجام می شود! این ها بی حیایی نیست؟ انجام دادن طهارت و غسل بی حیایی است؟!

وسع پدر و مادر این است که حداقل یک احکام ابتدایی را به فرزندشان آموزش دهند. اگر دم از اسلام ناب بزنیم، سخت نیست. خداوند فرموده: «... سپس استقامت کن.» جگر شیر نداری، سفر عشق مکن.

بزرگ ترین بلاها بر سر عزیزترین بنده ها آمد تا اگر بلایی سر من و شما آمد نگرخیم. ما بهتر از حسین در عالم نداریم که بالاترین مصیبت ها را کشیدند، که اگر من و شما از جهت اسلام دو ناسزا شنیدیم استقامت کنیم.

گریه کردن برای امام حسین علیه‌السلام فقط تخلیۀ عواطف نیست. ما بهتر از حضرت زهرا سلام‌الله علیها داریم؟ چه مصیبتی را متحمل شدند.

خداوند خودش آرام کننده است. در شهادت حضرت علی اکبر علیه‌السلام خداوند امام حسین علیه‌السلام را آرام کرد.

من وظیفه دارم که اگر منتظر ظهورم دم از اسلام ناب بزنم. من باید به اندازۀ بضاعتم اسلام را معرفی کنم.

در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام  حاج رضا زنگنه و حاج سعید قربانی به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.