حجت الاسلام شریفی صادقی: ارزش شما و قیمت شما به چیزی نیست که ماندگاری ندارد +گزارش تصویری

کد خبر: 27475
جلسه هفتگی هیئت عبدالله بن الحسن علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام شریفی صادقی و مداحی کربلایی حنیف طاهری برگزار شد.

وارث:  جلسه هفتگی هیئت عبدالله بن الحسن علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام شریفی صادقی و مداحی کربلایی حنیف طاهری برگزار شد.

در ادامه  متن سخنان حجت الاسلام شریفی صادقی را می خوانید:  

بحث امشب در مورد با حدیثی از امام علی علیه‌السلام است. این حدیث زیاد مورد توجه نیست و باید همه جا رعایت شود.

تقریباً می توانم عرض کنم تمام کسانی که عقل سالم دارند و دلی با انصاف اگر حتی در دوران میانسالی خود، این سوالی که من عرض می کنم را از خود بپرسند، من کجا هستم و برای چه آمدم و چه می کنم؟ و تمام اینها نتیجه اش منجر شود به اینکه آیا من اثری دارم؟ و این اثر باعث می شود من قیمتی شوم یا نه؟!

امام علی علیه‌السلام می فرمایند: شما قیمت دارید. این موضوع برای سیاه و سفید و شیعه و سنی و مسیحی ندارد و برای تمام افراد است. انسان های اولیه ظلم داشتند و عدالت هم داشتند، حالا هم اینگونه است. هزار سال پیش اینگونه بود الانم همین طور است و بعدها بعد چندین سال بعد هم همین طور خواهد بود. تغییر نمی کند.

برخی مواقع همۀ آدم ها احساس می کنند که ارزش آنها به دارایی هایی است که دارند. وقتی دارایی هایشان را میبینی تمام آنها فناپذیر هستند. مثلاً صندلی و میز ریاست اگر فنا ناپذیر بود به من نمیرسید.

 از امام صادق علیه‌السلام پرسیدند: من چه کار کنم که مرتکب گناه نشوم؟ حضرت فرمودند: وقتی کنار خانه های متروک رفتی به  خانه بزن و سوال بپرس: آنهایی که تو را بنا کردند، کجا هستند؟ و آنهایی که درونت ساکن بودند، کجا هستند؟ او پاسخ تو را نمی دهد! با زبان بی زبانی می گوید: کسانی که بنایش کردند و کسانی که ساکنش بودند، همه مرده اند و از این دنیا رفته اند. هم آنها رفتند و هم خانه هایشان.

قوم ثمود خانه هایی می ساختند که تا به حال نمونه اش ساخته نشده! آنها در دل کوه قصر می ساختند و فکر می کردند چون محکم و استوار است پناهگاه همیشگی آنهاست و نمی میرند! در حالی که اینگونه نیست. هر جا باشید و هر کجای دنیا باشید، تاریخ انقضای شما به سر برسد، نه لحظه ای عقب می افتد و نه لحظه ای جلو و میروید!

ارزش شما و قیمت شما به چیزی نیست که ماندگاری ندارد. اگر می خواهی قیمتی پیدا کنی دنبال چیزی برو که ماندگارند و باقی. کمی مطالعه و تحقیق می خواهد.

چه چیزی فناپذیر نیست؟ امام علی علیه‌السلام فرمودند: " إِنَ هَذَا الْعِلْمَ وَ الْأَدَبَ ثَمَنُ نَفْسِک " تمام قیمت تو دانش الهی تو و نوع تربیت توست. در ادامه می فرمایند: " فَاجْتَهِدْ فی تَعَلُّمِهِمَا فَمَا " خیلی تلاش کن که این دو را به دست آوری و ارتقا دهی. به دست آوردی به آن پر و بال بدهی و گسترده اش کنی و زرق و برق دار شود. هر ذره که می توانی علم و دانشت را بالا بیاور و تربیتت را در بهترین و صحیح ترین مسیر قرار بده.

عده ای می توانند تا مدتی تو را تربیت کنند به اسم پدر و مادر و خواهر و برادر و اساتید. از سنینی مثل جوانی که عبور می کنی اطرافیانت هم در تو اثر می گذارند ولی در عمدۀ تربیتت دست خودت است.

ما چه چیزی یاد گرفتیم و چگونه تربیت شدیم؟ این سوالی است که امیرالمومنین علی علیه‌السلام از ما می پرسد. حضرت می فرماید: اگر این ها را نداشته باشی، فروختی آن چیزی را که خداوند بهترینش را در اختارت قرار داده است. فروختی به بی دانشی و بی تربیتی. آن رضایتی که خداوند از تو خواهد داشت و نعمت هایی که می خواهد به تو بدهد همه را فروختی و چیزی نداری چون این علم و ادب را فرا نگرفتی.

علم چیست؟ کتاب هایی که در هر زمینه ای می خوانم علم می شوند ؟! به نظر امام صادق علیه‌السلام اینها علم نیستند. نهایتاً به آن می گوییم فضل! عالم و فاضل متفاوت است. فاضل از دیگران بیشتر می داند. اطلاعات عمومی و خصوصی اش بسیار خوب است.

مردی به نام " عنوان بصری " به سن پیری رسیده است و حقیقتاً جویای علم است. او شاگرد ابوحنیفه است. اما خیری از کلاس های ابوحنیفه نمی بیند و تصمیم می گیرد به کلاس های امام صادق علیه‌السلام برود. به مدینه می رود و ایشان زیاد تحویلش نمی گیرد. به مسجد پیامبر می رود و دعا می کند که خداوندا قلب پسر پیامبر را بر من مهربان کن تا مطلبی به من آموزش دهد! مجدد نزد حضرت می رود و ایشان می فرمایند: نه مطلب یادت می دهم که خیر دنیا و آخرت در آن است. اگر حقیقتاً می خواهی زندگی ات را بر چیزی که خدا می خواهد مبنا قرار دهی همین نه مطلب پاسخگوی توست. بخشی از آن در مورد عبودیت و عقاید است و بخشی در باب علم و بخشی در مورد با خوراکی هاست. فرمودند: علم به یاد گرفتن نیست. که نزد استادی چیزی را آموزش ببینی. علم نوری است که خداوند هر که را بخواهد نزد خود راهنمایی کند این نور را به دل او می اندازد.

به امام رضا علیه‌السلام فرمودند: علم چیست؟ فرمودند: معارف ما اهل بیت علیه‌السلام. جدا از این ها هر چه که باشد فضل است. دانش های غیر از قرآن و روایات به درد همه ما می خورد و نباشند کارمان راه نمی افتد ولی این قیمت ما نیست. قیمت ما آن فهمی است که از قرآن و روایات و احادیث داریم و مسیری که در آن تربیت شدیم.

پیامبر صلي‌الله عليه وآله می فرمایند: اگر می خواهید کودکانتان را تربیت کنید، محبت قرآن و قرآن خواندن و من و خانواده ام و حضرت زهرا سلام‌الله علیها را در دلشان قرار دهید. آن قدر بگویید تا درونشان اثر کند و ملکۀ ذهنشان شود.

حدیث امام علی علیه‌السلام چنین است، فرمودند: " اِنَّ هذَا العِلمَ و َالاَدَبَ ثَمَنُ نَفْسِكَ فَاجْتَهِد فى تَعَلُّمِهِما ، فَما يَزيدُ مِنْ عِلْمِكَ وَ اَدَبِكَ يَزيدُ فى ثَمَنِكَ "

این حدیث باید اساس جامعه ما شود. 

در ادامه این مراسم؛ ذاکر اهل بیت علیه السلام کربلایی حنیف طاهری به روضه خوانی و سینه زنی پرداخت.