حجت الاسلام اصفهانیان: هیچ کس در جایگاه امام نقش آفرینی نکرد و نمی کند +گزارش تصویری

کد خبر: 28142
مراسم جشن میلاد حضرت زینب سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام اصفهانیان و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج سید محمد جوادی، حاج سعید قربانی و برادر علی داوریفر در هیئت سائلین الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.

وارث: مراسم جشن میلاد حضرت زینب سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام اصفهانیان و مداحی ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج سید محمد جوادی، حاج سعید قربانی و برادر علی داوریفر در هیئت سائلین الزهرا سلام الله علیها برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام اصفهانیان را می خوانید:

نوشتند: کربلا، در کربلا می ماند اگر زینب نبود. این نگاه و این جمله زیبا و عاشقانه بر اساس یک نوع نگاه شکل گرفته است. شخص دیگری زینب را با کلامی دیگر مطرح می کند، شخص سوم با کلامی دیگر. تمام جملات و گویش ها که نسبت به ایشان شکل گرفته است، بر اساس زاویه دید است. دوربین انسان جایی مستقر است، از آنجا می بیند و توصیف زیبا می کند.

گویندۀ این سخن کجا ایستاده است که چنین گفته است؟ این جمله به طور کامل صحیح است. پس نقش علی‌بن‌الحسین علیه‌السلام چه می شود؟ او که امام بر زینب سلام‌الله علیها است. نقش امام حسین علیه‌السلام چه می شود؟ نگاه ما به معصوم و نگاهمان به اصحاب امام حسین علیه‌السلام چگونه باشد که از شأن آنها پایین تر و بالاتر نبینیم؟

شأن امام عظیم است و هیچ کس در جایگاه امام نقش آفرینی نکرد و نمی کند. هیچ انسان مقربی چنین نکرده و نمی کند.

یکی از زیباترین مثال های قرآنی در تبیین نسبت پیامبر گرامی صلي‌الله عليه وآله و اهل بیت علیه‌السلام در سوره شمس قرار گرفته است. خداوند متعال با توصیفی که در سورۀ شمس مطرح می کند، نسبت تمام امامان با پیامبر اکرم صلي‌الله عليه وآله را به شکل دقیق بیان می کند. نسبت میان مقربان درگاه امام به امام را به شکل بسیار دقیقی توصیف می کند. یک نسبت واضح که تمام انسان ها فهم واحدی از آن دارند.

خداوند مفهومی را معرفی می کند و صحنۀ بصری که تمام انسان ها در طول تاریخ با آن مواجه بودند و هیچ کس برداشت دوم ندارد و تمام تعریف ها نسبتاً واحد است، معرفی می کند. نسبت بین خورشید و قمر. نسبت این دو نسبت بین پیامبر و قمر اوصیا است. همین نسبت را خداوند بین امام و صحابه ای که صحابه هستند بر قرار کرده است.

خداوند صحنه ای شکل داده است که اگر بخواهیم بگوییم آن کسی که مبنای آفرینش است، تصویرش چیست؟ می گویند " خورشید " شمس رسول. اهل بیت علیه‌السلام نسبتشان با او چیست؟ قمر. از خودشان نوری ندارند و از شمس نور گرفته و بازتاب می دهند. به اندازه شمس اثرگذار نیستند و نقش شمس را هم ندارند.

هنر قمر به این است که گرد شمس بچرخد. هنر قمر به چرخشش است. هنرش این است که در مدار خود به دور خورشید بچرخد. هنر قمر این نیست که همانند خورشید نورافشان باشد، آن وقت خورشید می شود. قمر هنرش در این است که بر مدار حرکت کند.

هنر امام علی علیه‌السلام به این است: در محور وجود رسول نورافشانی کند و بچرخد. همین نسبت این دو میان امام مجتبی علیه‌السلام با امام علی علیه‌السلام حاکم است. میان امام حسین علیه‌السلام و امام علی علیه‌السلام حاکم است. همین نسبت عظیم بین ابوالفضل و ابی عبدالله حاکم است. حتی بین زینب سلام‌الله علیها و امام حسین علیه‌السلام برقرار است. زینب اگر زینب است چون قمر است.

زینب سلام‌الله علیها تمام نقش آفرینی اش به اتصال نور اباعبدالله علیه‌السلام است. آیا زینب تاثیرگذاری مستقل دارد؟ وجود زینب وابسته است. زیبایی ماه به وابستگی تمامش به خورشید است.

آیت‌الله وقت شناس می فرمایند: در صحنه عاشورا ابی عبدالله علیه‌السلام علت محدثه است و زینب سلام‌الله علیها علت مُبقیه. زینب باعث بقای کربلاست. بقا به جسم زینب نیست. بقا به بیان زینب است که وابسته به جانش است، جانش هم متصل به روح حسین علیه‌السلام است. استقلالی ندارد. همانند قمر است. ماه باید گام گام مدار را طی کند. زینب سلام‌الله علیها در تمام لحظات مدار حسین را می گردد.

زینب به تنهایی علت بقای کربلا نیست. اگر زینب هست پس کربلا خواهد ماند؛ اگر کربلایی مانده است علتش زینب است، این علت تام نیست. زینب با نور حسین جلو آمده است.

امام علی علیه‌السلام می فرماید: " انا عبد من عبيد محمد " یعنی علی علیه‌السلام قمر پیامبر است.

قمربودن برای زینب سلام‌الله علیها باعث افتخار است که پیوسته بر مدار امام حسین علیه‌السلام باقی بماند.

حسینی که برای زینب ترسیم شده است این نیست که با وجود جسمانی باشد و با رفتن از دنیا برود. حسین زینب وجود دارد و پیوسته در مدار او در حال ایفای نقش است.

در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج سید محمد جوادی، حاج سعید قربانی و برادر علی داوریفر به مدیحه خوانی پرداختند.