خطبه‌خوانی زینب(س) شبیه خطبه‌های امیرالمؤمنین(ع) در کوفه بود

کد خبر: 28182
نویسنده و پژوهشگر حوزه دین گفت: خطبه خوانی حضرت زینب(س) درباره واقعه کربلا بی‌شباهت با خطبه‌های علی(ع) در مسجد کوفه نبود، ایشان بسیار غرا و محکم آنگونه که نفس را در سینه دشمنان حبس کند در کاخ یزید خطبه خواندند.
وارث: حجت‌الاسلام علی‌اکبر میرزایی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها به مناسبت میلاد بانوی بزرگ اسلام، زینب کبری (س) در گفت‌وگو با خبرنگاران عنوان کرد: نقش اساسی پس از  واقعه عاشورا با زینب کبری (س) بود همه می‌دانند که خطبه خوانی ایشان بود که دستگاه بنی امیه را از جنایتی که کرده بودند رسوا کرد، صدای ایشان در همه اطراف کوفه و کربلا رفته بود.

وی با بیان اینکه بیداری اسلامی نه از اکنون بلکه از همان دوران در جهان اسلام توسط حضرت زینب کبری (س) صورت گرفت، یادآور شد: این بانوی فاضله و عالمه جهان اسلام پدری چون حضرت علی (ع) داشت و چیزی هم کم از او نداشت تا نقشش را در کربلا به خوبی ایفا کند.

این نویسنده و پژوهشگر حوزه دین با تأکید بر جایگاه زن در اسلام گفت: همین نشان می‌دهد که اسلام زنان را در چارچوب خانه حبس نکرده وگرنه هیچ‌گاه زینب کبری در کاخ یزید خطبه نمی‌خواند و فریاد نمی‌زند و وا اسلاما سر نمی‌داد، ایشان به فکر ساختن اسلام بود، بنابراین زنان مصرف کننده نبودند و همیشه سازندگی داشتند.

حجت‌الاسلام میرزایی درباره احکام و آموزش‌هایی که در خانه از پدر و مادرش گرفته بود، توضیح داد: ایشان اخلاق، منش و اعتقادات مستحکمی براساس این تعلیمات کسب کرده بود بنابراین بهترین الگو می‌توانند برای جوانان و به ویژه دختران و بانوان امروز جامعه ما باشند.

وی در پایان اظهار داشت: دیگر ویژگی اخلاقی زینب کبری (س) صبر و تحمل ایشان در برابر مصائب است ایشان همان جا که خطبه‌های غرا فریاد می زنند در جای دیگر به دلداری زنان از دست داده شوهرانشان در واقعه کربلا می‌پردازند، فرزندان برادر را نگهداری می‌کنند و به خودشان برای از دست دادن فرزند دلداری می‌دهند.

/ف.م214