جلسۀ هفتگی هیئت شهدای گمنام برگزار شد + گزارش تصویری

کد خبر: 28417
جلسۀ هفتگی هیئت شهدای گمنام با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و مداحی برادر حسین رضائیان برگزار شد.

جلسۀ هفتگی هیئت شهدای گمنام با سخنرانی حجت الاسلام پناهیان و مداحی برادر حسین رضائیان برگزار شد. 

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت السلام پناهیان را می خوانید:

توجه به جزئیات رنج های پیامبر اسلام صلوات الله علیه جدا از اینکه مقاومت و صبر ما را بالا می برد و توقع ما را از پدید آمدن معجزات کم می کند، یک فایدۀ بسیار مهم دیگری هم به دنبال دارد و آن این است که ما را نسبت به نصرت های الهی که امروز هست بهتر واقف می کند. امروزه خداوند نصرت های خودش را پی در پی برای ما می فرستد.

این مقدار نصرت و راه گشایی و سهل سازی در صدر اسلام وجود نداشته است، واقعا پیامبر گرامی اسلام در سخت ترین شرایط کار را جلو بردند. از ناحیۀ پروردگار عالم بخواهد کمکی صورت بگیرد این کمک ها نسبت به کمک هایی که امروز ما با آن مواجه هستیم کمک های به ظاهر محدود تری بوده است.

در داستان هجرت پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیه، امام علی علیه السلام را به جای خود خواباندند و بعد از مقابل چشم کسانی که مراقبت می کردند که پیامبر صلوات الله علیه از خانه خارج نشوند تا در نیمه شب و سحرگاهان به سمت خانۀ ایشان یورش ببرند عبور کردند، یک نصرت الهی این بود که آن لحظه ای که پیامبر اکرم صلوات الله علیه از مقابل اینها عبور کردند او را ندیدند.

نصرت دیگر الهی این بود که وقتی که پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیه در نیمه شب حرکت کردند به سمت مدینه، رفتند و در غار ثور پنهان شدند، وقتی که در این حفره پنهان شدند دم دهانۀ این حفره تار عنکبوت بسته شد و پرنده ای در آنجا لانه کرد.

احساس می کنم الان نسبت به آن زمان نصرت خدا خیلی بیشتر است، شاید علتش این باشد که مؤمنین پای رکاب دین با خلوص تمام تعدادشان بیشتر است، اینها اثر دارد. آیا اینکه خود اولیاء خدا هستند اثری ندارد؟ خیر آنقدر که بودن مؤمنین اثربخش است برای نصرت خدا وجود اولیاء اثر بخش نیست.

خداوند متعال نفرمود که اگر پیغمبر داشته باشید ینصرکم، یاری تان می کنم، بلکه فرمود "ان تنصر الله... " اگر شما پای دین بایستید من شما را یاری می کنم. آدم های دینی در حال حاضر عمیق تر و محکم تر ایستاده اند، با معرفت و بصیرت کافی ایستاده اند، شهدا واقعا با اعتقاد کامل در این راه به شهادت می رسند.

من بعید می دانم که بدی های ما مانعی بشود برای نصرت الهی، بعید می دانم ظلم ظالمان مانع بشود برای اینکه فرج به تاخیر بیفتد. این روند یک روند عجیب و غریبی است و روز به روز هم بهتر می شود.

شما باید به زندگی پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آن سختی هایی که کشیدند نگاه بکنید و ببینید که الان چقدر کار آسان تر شده است. سالهاست که خیلی اتفاقات در منطقه رخ می دهد ما کار آنچنانی ای انجام نداده ایم، آنقدر که مردم منطقه دارند در راه اصل انقلاب به شهادت می رسند، از ما چیزی دریافت نکرده اند.

مردم مقاوم دو شهرک فلسطینی که در بدترین شرایط حتی بدتر از غزه مقاومت می کنند، و جنایت های عظیمی که در حق آنها می شود و معلوم است که مقاومت آنها سپر بلای دیگر مؤمنین از جمله مردم ایران است.

به سختی ها و جزئیات سختی های پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیه نگاه بکنید تا به شرایط خودتان ایمان بیاورید، شرایط شما شرایطی است که افتاده اید روی موج نصرت حق. اگر این موج بخواهد ادامه پیدا بکند یک معنای خاصی دارد از این معنای خاص نباید چشم پوشی کرد.

اولین نهاد سازی و مهم ترین نهاد اجتماعی و فرهنگی که بعدا پایگاه حکومتی هم می شود به نام مسجد ساخته شد. اولین خانه برای عبادت آخرین پیامبر صلوات الله علیه. مسجد محلی برای تجمع و عبادت می شود. رکن اول تجمع است و رکن دوم عبادت. این نهاد فرهنگی و این نهاد اجتماعی را باید احیاء کرد.

سیاسی بودن دین را قبلا در همان پیمان عقبه دیده ایم که شروع کردند به سازماندهی کردن و قدرت ها را تسخیر کردن و افراد را معین کردن. شدت اجتماعی بودن این دین را ببینید که با مسجد چگونه رخ می دهد. مردم باید از احوال همدیگر خبر داشته باشند. مسجد محلی است که دین را از حالت فردی در می آورد و به یک عهد اجتماعی تبدیلش می کند.

مسجد یک زندگی جدید برای آدم ها درست می کند. اولین کاری که پیغمبر صلوات الله علیه در مدینه انجام دادند تاسیس مسجد قبا بود.

غیر از اجتماعی بودن دین باید جنبۀ فیزیکال داشته باشد، دین معماری دارد، مکان دارد، علامت و نماد دارد، دین یک مسئلۀ روحی و روانی نیست که فقط در ذهن ما باشد و بس. مسجد باید نماد و علامت دین ما باشد، دین نه تنها یک پدیدۀ فردی نیست بلکه یک پدیدۀ مخفی قلبی هم نیست. اثر فردی ای که مسجد دارد هویت ساز بودن آن است.

 در ادامۀ این مراسم ذاکر اهل بیت علیهم السلام برادر حسین رضائیان به مدیحه خوانی پرداختند.