جلسه هفتگی هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد برگزار شد +گزارش تصویری

کد خبر: 28564
جلسه هفتگی هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد با سخنرانی استاد محمدرضا شایق و حجت الاسلام مهدوی نژاد برگزار شد.

وارث: جلسه هفتگی هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد با سخنرانی استاد محمدرضا شایق و حجت الاسلام مهدوی نژاد برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام مهدوی نژاد را می خوانید: 

برخی دنبال تلخ کردن زندگی ما هستند. می خواهند لذت های ما را کور کنند. دست بر هر کاری می زنیم می خواهند شرط و شروط بگذارند. آیا اینگونه است؟ که خدا بخواهد دست و پایمان را بگیرد تا لذت نبریم؟ خیر. نه تنها خدا نمی خواهد که لذت نبریم بلکه اعتراض دارد که چرا از زندگی خودتان لذت نمی برید و کم لذت می برید! خداوند می فرماید چرا از زندگی بد لذت می برید! اینگونه که زندگی می کنید، عمرتان به زودی به پایان می رسد!

خداوند می فرماید: " سَخَّرَ لَكُم مَّا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ " ، " وَ سَخَّرَ لَكُمُ اللَّيْلَ وَ النَّهارَ وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ " این ها آیات قرآن است. خداوند آسمان و زمین و روز و شب و خورشید و ماه را مسخر ما کرده است. ملک عالم را خداوند برای انسان آفریده است. بعد انسان چند سال عمرش از این عالم لذت نبرد و بمیرد؟

تا اسم لذت می آید ذهنمان سمت لذت های دیدنی و شنیدنی و پوشیدنی و جنسی و در کل مادی کشیده می شود. با اینکه این موارد هم بد نیست و خداوند این لذت ها را آفریده تا انسان از آن استفاده کند. خداوند لذت گرایی را خود در وجودمان قرار داده است! ما خودمان که لذت طلب نشدیم!

چون لذت طلبی سبب حیات انسان می شود، اسبابش را هم داده است. چشمی که ببینی و لذت ببری، گوشی که بشنوی و لذت ببری و زبانی که سخن بگویی و لذت ببری و اعضایی که استفاده کنی و لذت ببری. همه این ها را خدا آفریده است.

لذت ها تو را به سمت زندگی حرکت می دهد. اگر در ازدواج لذتی نبود، نسل بشر از بین می رفت. خداوند می فرماید: " كُلُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَاشْكُرُوا لِلَّهِ " بخورید و بیاشامید و لذت ببرید و مسافرت کنید و نگاه کنید و غیره! ولی کنار هر کدام از این دستورات شرطی قرار داده است.

چرا خداوند متعال اینگونه آفریده است؟ که لذت را آفریده و شرط و شروط هم قرار داده است؟ ما سه نوع لذت داریم! یکی لذت های خیالی؛ خواب دیدن لذت است. حقیقت ندارد ولی لذت میبری. لذت های حسی، همانند حواس پنج گانه. دستۀ سوم لذت های عقلی و معنوی است.

لذت فهمیدن و مطالعه. کمک کردن به دیگری؛ دین تمام این ها را قبول دارد اما برای تمام اینها محدوده ای را تعیین کرده است. این محدوده ها و شروط برای رسیدن انسان به مراحل بالای لذت است. لذت هایی ببری که دیگران نمی برند.

می فرماید: بخور و اصراف نکن. بپوش ولی آسیب دار و خطردار نپوش. ببین ولی بی ضرر ببین. بگو ولی ناراحت کننده نگو. شرایطش این است. اگر سالم باشی و دکتر بروی، می گوید: شیرینی بخور ولی این مقدار. اگر مقداری بخوری خوب است، بیشتر از آن روی مرز است و بیشتر از آن برایت ضرر دارد. دکتر می خواهد سلامتی را به تو هدیه کند.

خداوند می فرماید: ببین ولی حرام نه، بپوش ولی حرام نه، بگو ولی حرام نه! اندازه مشخص کرده است که مقداری مجاز است و حلال می شود و مقداری روی مرز است و مکروه می شود و مقداری خطرناک است و حرام می شود. اگر شما روی مرز حرکت کنی ممکن است لذت ببری ولی خطر تو را تهدید می کند. خط قرمز نابودی به دنبال دارد.

دستورات خدا باعث می شود که لذت های عمیقی ببرید، از همان خوردن و پوشیدن. می فرماید: تا گرسنه نشدی غذا نخور! امتحان کن، وقتی گرسنه شدی بخور و زمانی که سیری بخور، ببین چه زمانی بیشتر لذت میبری. خدا می خواهد قلب سلیم به ما بدهد و لذت داشتن قلب و عقل و روان سالم را به ما بدهد.

بیشتر افسردگی ها و ناراحتی ها برای اشخاصی است که لذت هایشان محدود به لذت های حسی شده است. چون اسیر لذت های حسی کوچک است لذت های بزرگ معنوی را از دست می دهد. چرا امام علی علیه‌السلام شب ها خوابش نمیبرد؟ چند ساعتی می خوابید و می رفت به فقرا کمک می کرد. چون امام بود؟ لذتی از حضور محبوبشان میبرند که اگر کسی آن لذت ها را بچشد دیگر لذت های حسی برایش لذت نخواهد بود.

 اگر لذت ترک لذت بدانی         دگر شهوت نفس، لذت نخوانی