عزاداری شب شهادت حضرت زهرا(س) در هیئت کف العباس(ع) برگزار شد +گزارش تصویری

کد خبر: 28897
مراسم عزاداری شب شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت السلام علی بخشی و مداحی حاج سید مجیدبنی فاطمه و دیگر ذاکر اهل بیت علیه السلام در هیئت کف العباس علیه السلام برگزار شد.

وارث: مراسم عزاداری شب شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت السلام علی بخشی و مداحی حاج سید مجیدبنی فاطمه و دیگر ذاکر اهل بیت علیه السلام در هیئت کف العباس علیه السلام برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام علی بخشی را می خوانید:

موضوع بحث امشب پیرامون برنامه های شبانه حضرت زهرا سلام الله علیها است.

اولیاء الهی نه تنها برای روز خود برنامه دارند بلکه برای شب های خود نیز برنامه ای دارد. از طرفی دین ما خواب شبانه را سفارش می کند و از طرفی هم می گوید یک بخشی از شب را بیدار بمانید برای انس و منجات با پروردگار عالم. لذا اگر شما آیات را مدنظر داشته باشید میبینید که در شب اسراری نهفته است که آیات قرآن به این اسرار اشاره کرده است.

قرآن کریم در شب قدر نازل شد. وعده خداوند با حضرت موسی علیه السلام در شب بود. حضرت محمد صلوات الله علیه در شب به معراج رفت. یکی از القاب حضرت زهرا سلام الله علیها لیله القدر است.

اولین برنامه شبانه حضرت زهرا سلام الله علیها عبادت های شبانه است. امام حسن علیه السلام می فرمایند: شب جمعه ای مادر را دیدم که ائما در رکوع و سجده بود تا اینکه سپیده دم آمد و شنیدم ازش که دارد مردان و زنان اهل ایمان را دعا می کند و نام آنها را می برد. آن شب مادر سادات گریه کنان داشت به اسم گریه کنان حسین علیه السلام را دعا می کرد. دیدم مادرم برای خودش دعا نمی کند. به ایشان گفتم: مادر چرا آنچنان که برای دیگران دعا می کنی برای خودت دعا نمی کنی؟ فرمودند: پسرم اول همسایه و بعد خانه. در این حدیث دو نکته به ذهن می رسد و ما با آنها مواجه هستیم. یکی از نکات این است که نماز شب چه تاثیری دارد دنیا و آخرت ما؟ دومین نکته این است که حق همسایه گردن ما چیست؟ نماز شب هم رزق مادی برای ما می آورد و هم رزق معنوی برای ما تامین می کند.

شخصی رسید محضر امام صادق علیه السلام و عرض کرد: فقیر هستم تا جایی که گرسنه می مانم. امام صادق علیه السلام فرمودند: نماز شب می خوانی؟ گفت: بله. حضرت علیه السلام به اصحاب رو کردند و فرمودند: کسی که نماز شب بخواند و بگوید رزق مادی ندارم دروغ می گوید چون خداوند رزق آدمی که نماز شب می خواند را تضمین کرده است.

علامه طباطبایی می فرماید: در نجف صحن یکی از حوزه های علمیه ایستاده بودم دیدم آیت الله سید علی آقا قاضی(ره) آمدند و دستشان را بر شانه های من گذاشتند و فرمودند: پسرم نیا می خواهی نماز شب بخوان، آخرت می خواهی نماز شب بخوان. این نکته اول در حدیث امام صادق علیه السلام بود.

دومین نکته در این حدیث؛ جایگاه و حق همسایه است. حق همسایه بر گردن ما است. حضرت محمد صلوات الله علیه فرمودند: اگر همسایه کافر باشد یک حق دارد و اگر همسایه مومن باشد دو حق دارد و اگر همسایه هم خویش تو باشد سه حق دارد. لذا هر انسانی حقی به گردن همسایه یکدیگر دارد و باید حقوق یکدیگر را رعایت کنیم.

علی بن یقطین از اصحاب امام کاظم علیه السلام حدیثی را از حضرت نقل می کند. حضرت علیه السلام می فرماید: کافری همسایه ای داشت و به این همسایه مومن خود بسیار نیکی میکرد و بسیار مهربان بود. این کافر از دنیا رفت و به خاطر کفرش وارد بهشت نشد اما به جهت اینکه او مهربانی می کرد نسبت به همسایه اهل ایمان خداوند به آتش جهنم او را نسوزاند و منادی آن شخص کافر را مطلع کرد که به چه علت سوزانده نمی شود. این اولین برنامه شبانه حضرت زهرا سلام الله علیها است.

دومین برنامه شبانه حضرت زهرا سلام الله علیها این است که ایشان کار شبانه انجام میداد. حضرت زهرا سلام الله علیها نیز مانند دیگر زنان جامعه شان در چهارچوب خانه زحمت می کشیدند. ایشان خودشان را به کار بیرون از منزل مشغول نمی کردند چون زن عاشق است، معلم است و فرزند تربیت می کند. ایشان در خانه کار می کردند و فرزندان را تربیت می کردند و کار شبانه نیز انجام میدادند.

سومین برنامه حضرت زهرا سلام الله علیها، میهمان داری شبانه بود. مردی وارد مسجد مدینه شد و رو کرد به مسلمان ها گفت من گرسنه هستم. کسی هست مرا سیر کند؟ حضرت محمد صلوات الله علیها رو به جمعیت گفتند آیا کسی از این مرد فقیر پذیرایی می کند؟ امیر المونین علی علیه السلام فرمودند: من. دست مرد فقیر را گرفتند و به خانه حضرت فاطمه سلام الله علیها رسیدند، گفتند: فاطمه جان غذایی دار برای مرد فقیر؟ حضرت سلام الله علیها فرمودند: غذایی که داریم به اندازه غذا دختر بچه است. همین غذای کم را هم ما در راه خدا ایثار می کنیم. زینت سفره حضرت زهرا سلام الله علیها ده رقم غذا نبود. اما هرچه که بگویید سر این سفره ایثار، صفا و عشق و محبت وجود داشت. این لقمه ای که حضرت زهرا سلام الله به آن فقیر دادند را دیگر شما نمی توانید در عالم سراغش را بگیرید.

شیخ جعفر شوشتری از گریه کنان امام حسین علیه السلام است و خیلی ها پای روضه های او نشسته اند و فیض برده اند. کسی است که خصائص الحسینیه برای او است و این کتاب شبیه ندارد. من بارها گفته ام که روز یک صفحه از این کتاب را بخوانید تا ببینید روز عاشورا چه حالی پیدا می کنید. ولی شیخ جعفر شوشتری حافظه خوبی نداشته است. وقتی میرفته بالای منبر یادش می رفته است و کتاب را باز می کرده است و از روی کتاب می خوانده است و به این خاطر خسته شد. یک شب رفت و خانه و گفت: یا اباعبدالله الحسین علیه السلام من روضه خوان شما هستم اما حافظه ای ندارم . می شود شما یک نگاه به من بکنید؟ امام حسین علیه السلام نگاهی به او کردند. در عالم رویا صحرای کربلا را دیدند که امام حسین علیه السام هستند و درکنارش حبیب بن مظاهر هستند. حضرت علیه السلام فرمودند: حبیب شیخ جعفر میهمان ما است از او پذیرایی کنید. حبیب بن مظاهر یک لقمه نان و حلوا در کام شیخ جعفر شوشتری گذاشت و شد خصائص الحسینیه، شد شیخ جعفر که سالیان سال است که روضه های او خوانده می شود، مرد و زن ناله می زنند.

شیخ جعفر شوشتری لقمه ای از دستان حبیب بن مظاهر گرفت و شد صاحب خصائص الحسینیه اما خوشبحال آن فقیر و یتیم و اسیری که لقمه ای از دستان حضرت زهرا سلام الله علیها گرفتند.

چهارمین برنامه؛ مراسم عروسی حضرت سلام الله علیها بود هر در شب برگزار شد. بر پایی مراسم به این شکل بود که زنی آمد نزد حضرت محمد صلوات الله علیها و گفت من حجره دارم که در اختیا علی و زهرا می گذارم فرد دیگری نیز گفت گوسفندی دارم برای ولیمه این مراسم و مراسم جشن برگزار شد. همان شب فقیری نزد حضرت زهرا سلام الله علیها رسید و حضرت لباس عروس خودشان را به آن فقیر دادند. سالهای سال حضرت علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها در خانه اجاره زندگی می کردند تا اینکه حضرت محمد صلوات الله علیه خانه ای را در کنار مسجد برای حضرت زهرا سلام الله علیها آماده کردند.

در ادامه این مراسم؛ حاج سید مجید بنی فاطمه و دیگر ذاکر اهل بیت علیه السلام به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.