حجت الاسلام میرزا محمدی: عترت حضرت محمد(ص) حتی قابل مقایسه با انبیا هم نبودند +گزارش تصویری

کد خبر: 28901
مراسم عزاداری شب شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام میرزا محمدی و مداحی حاج سید محمد جوادی، کربلایی حسین طاهری و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام در هیئت انصارالعباس علیه السلام برگزار شد.

وارث:مراسم عزاداری شب شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام میرزا محمدی و مداحی حاج سید محمد جوادی، کربلایی حسین طاهری و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام در هیئت انصارالعباس علیه السلام برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام میرزا محمدی را می خوانید:

حضرت فاطمه سلام الله علیها حلقه اتصال دو نور نبوت و امامت

حلقه اتصال دو نور نبوت و امامت وجود ملکوتی حضرت زهرا علیه السلام است. رسول اکرم صلی الله علیه و آله در بیست و سه سال رسالت با استفاده از آیات نورانی قرآن مکتب اسلام را تاسیس کردند که هم مکتب تعلیم و هم مکتب تربیت و تزکیه بشر بوده است. پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله به عنوان مفسرمبین و مربی نفوس بشری در طول بیست و سه سال درکنار تعالیم آیات نورانی قرآن، از عترت و اهل بیت علیه السلام نیز سخن می آوردند. به طوری که وجود ملکوتی عترت را پیغمبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله هم تراز قرآن معرفی کردند و ایشان را تجسم عینی از آیات قرآن دانسته اند. لذا هر تعبیر از آیات قرآن وجود دارد همان تعبیر در خصوص وجود اهل بیت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آیه نیز صادق است. تا به امروز حدود هشتاد تعبیر از قرآن به دست ما رسیده است که برخی از این تعابیر در قرآن و برخی دیگر سخنان پیغمبر و چهل تعبیر در کلام نورانی امیرالمومنین علیه السلام در نهج البللاغه و هفده تعبیر در خطبه نورانی حضرت زهرا مرضیه سلام الله علیها به چشم می خورد.

نور اهل بیت علیه السلام هم تراز قرآن است

در حدیث ثقلین، پیغمبر وجود نورانی اهل بیت سلام الله علیه را هم تراز با قرآن معرفی نمودند. لذا زمانی که قرآن را ثقل اکبر معرفی می کنند به عترت ثقل اصغر عنوان می دهند. البته این اکبریت و اصغریت دلالت بر مفضولیت نمی کند اکبریت ناظر به این است که قرآن کلام خداوند است و اصغریت ناظر به این است عترت مخلوق پروردگار است و گرنه هر ویژگی که قرآن دارد وجود مقدس معصومین علیه السلام نیز همان ویژگی را دارند. قرآن کریم نور است وجود مقدس اهل بیت سلام الله علیه و کلام نورانی ایشان نیز نور است. قرآن کریم وجود نورانی ایشان را در آیات الهی عمده ای آورده است. در سوره نور و آیه نور (این آیه به وجود مقدس حضرت معصومین سلام الله علیه و آله تفسیر و معنا شده است ) فرمودند: اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ﴿۳۵) خدا نور آسمانها و زمين است مثل نور او چون چراغدانى است كه در آن چراغى و آن چراغ در شيشه‏اى است آن شيشه گويى اخترى درخشان است كه از درخت‏ خجسته زيتونى كه نه شرقى است و نه غربى افروخته مى‏شود نزديك است كه روغنش هر چند بدان آتشى نرسيده باشد روشنى بخشد روشنى بر روى روشنى است‏ خدا هر كه را بخواهد با نور خويش هدايت مى‏كند و اين مثلها را خدا براى مردم مى‏زند و خدا به هر چيزى داناست(۳۵)

واژه مصباح به وجود مقدس پیغمبر صلی الله علیه و آله و وجود مقدس امام مجتبی علیه السلام و وجود نورانی سیدالشهدا علیه السلام اشاره دارد لذا هر ویژگی در قرآن می توان یافت در وجود ملکوتی معصومین سلام الله نیز یافت می شود. اگر بنا باشد عترت رسول الله را مقایسه کرد تنها باید تراز خودشان مقایسه شوند که آن هم تراز تنها قرآن است.

عترت حضرت محمد صلوات الله علیه حتی قابل مقایسه با انبیا هم نبودند

عترت پیامبر حتی قابل مقایسه با انبیا هم نبودند. لذا در ساعات پایانی عمر امیرالمومنین علیه السلام روز بیستم ماه رمضان جناب صعصعه بن صوحان رضوان الله علیه شخصیت هایی است که توفیق همرای با امام مجتبی علیه سلام و اباعبدالله حسین علیه السلام را در دفن امیرالمومنین علیه الساام پیدا کرده بودند.نقل کردند. در شرایطی که طبیب علی مرتضی علیه السلام را جواب کرده بود. حضرت خواستند همه از نزد ایشان بروند و همه رفتند و تنها من و اصبغ ابن نباته ماندیم و پشت در گریه می کردیم سپس امیرالمونین علیه السلام که صدای گریه ما را شنیدند به امام مجتبی علیه السلام عرض کردند:رچه کسی گریه می کند؟ امام مجتبی علیه السلام فرمودند:رصعصعه بن صوحان و اصبغ ابن نباته می باشند. حضرت فرمودند: حال که اینها مانده اند اجازه دهید به داخل بیایند. صعصعه زمانی وارد شد که لحظه های جان کندن امیرالمومنین علیه السلام بود و پارچه زردی به سر مولا بسته بودند صعصعه نقل می کند " تشخیص ندادم رنگ مولا زرد تر است یا پارچه تنها دیدم حضرت پاشنه پا مبارکشان را به بستر می کشند و جان می دهند" در این دقایق اخر صعصعه از امام علی علیه السلام پرسیدند شما برترید یا حضرت آدم برتر است؟ حضرت فرمودند: انا افضل من آدم سپس برهان قرآنی آوردند: " انا افضل از نوح وان افضل من موسی انا افضل من ابراهیم" من برتر از نوح، موسی، ابراهیم، عیسی ... و همه پیامبران می باشم وجود مقدس عترت پیغمبر صلی الله علیه و آله اصلا قابل مقایسه با انبیا نیستند.

در رابطه با حضرت فاطمه سلام الله علیها که شریک القرآن است همچنان عده ای می پرسند آیا حضرت فاطمه سلام الله علیه برتر از حضرت مریم است یا خیر؟ در جواب باید بگویم حضرت زهرا سلام الله علیه تنها با قرآن مقایسه می شوند البته قصد نداریم به وجود مبارک حضرت مریم توهین و ایشان را کوچک کنیم ایشان معصوم و مطهر می باشند همچنین شخصیتی هستند که حضرت جبرئیل بر ایشان توسل کرده اند و بر اساس آیات قرآن خداوند در قرآن حضرت مریم را سلام الله علیها ستوده اند تا حضرت زهرا سلام الله علیه را برای ما معرفی شوند. حضرت مریم سلام الله علیها قابله حضرت زهرا سلام الله علیها هستند. اصلا قابل مقایسه با ایشان نیستند.

شناخت ائمه علیه السلام در گروی شناخت قرآن است

اگر قرار است کسی ائمه علیه السلام را بشناسد اول باید قرآن را بشناسد. هر ویژگی که قرآن دارد همین ویژگی را ائمه معصومین علیه السلام دارند لذا امام صادق علیه السلام زمانی که برای توصیف حضرت زهرا سلام الله علیه و آله به میدان سخن که می آیند به آیه " إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ " (﴿۱﴾- سوره قدر ) اشاره می کنند و می فرماید: در لیله فاطمه والقدر الله است و مااداراک ما لیله القدر هیچ کس نمی تواند فاطمه را بشناسد لذا پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمودند: تمام مخلوقات پروردگار عالم از انبیا و مرسلین از جن و انسان ملایکه المقربین از شناخت حضرت فاطمه سلام الله علیه عاجز اند.

ما معتقدیم وجود امام علم لدنی دارد این علم را ابتدا از قرآن و حضرت رسول الله صلی الله علیه و |آله و در آخر از مصحف حضرت فاطمه سلام الله کسب کرده اند و حضرت زهرا سلام الله علیه حلقه اتصال علم الهی به وجود مقدس ائمه می باشند. عرض کردیم از منابع علمی ائمه علیه السلام ما صحف حضرت زهرا سلام الله علیها است یعنی وجود مقدس امام به این کتاب مراجعه می کردند تا از دریای بیکران این علم بهرمند شوند در بعضی روایات دارد امام صادق علیه السلام فرمودند: مصحف در هفتاد و پنج روز پس از فوت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نوشته شد و این مصحف به املاء رسول الله و خط امام علی علیه السلام بوده است. مصحف را جبرئیل بر مادر ما نازل کرده است آن هم به صورت چند روایت خلاصه شده است.

امام صادق علیه السلام فرمودند: مادر ما بعد از پدر هفتاد و پنج روز زنده بودند و جبرئیل در این هفتاد و پنج روز دائم نزد مادر ما شرف یاب می شد. از مکان پدر به زفاطمه خبر میداد و جبرئیل باعث تسلیت حضرت فاطمه سلام الله علیها می شدند.

در ادامه این مراسم؛ حاج سید محمد جوادی، کربلایی حسین طاهری و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.