مراسم عزاداری شام شهادت حضرت زهرا(س) در هیئت کف العباس(ع) برگزار شد +گزارش تصویری

کد خبر: 28913
مراسم عزاداری شام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام علی بخشی و مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه و دیگر ذاکر اهل بیت علیه السلام در هیئت کف العباس علیه السلام برگزار شد.

وارث: مراسم عزاداری شام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام علی بخشی و مداحی حاج سید مجید بنی فاطمه و دیگر ذاکر اهل بیت علیه السلام در هیئت کف العباس علیه السلام برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام علی بخشی را می خوانید:

اصل مشاوره در زندگی موجب تقویت خردمندی و استفاده از اندوخته های علمی و تجربی دیگران است. در اسلام نه تنها مشاوره و مشورت، پس از بروز مشکل و به جهت حل معضلات فردی و اجتماعی مطرح می شود، بلکه برای پیشگیری مشکلات به آن سفارش شده است، قبل از بروز حادثه ای و به وجود آمدن مشکلی ما با اهل خبره مشورت کنیم تا گرفتار مشکل نشویم، به عبارتی عمدتاً مشورت جهت پیشگیری است تا درمان.

در سیرۀ عملی ائمۀ معصومین علیهم السلام هم دیده می شود که از اصل مشورت و مشاور استفاده شده است. خداوند در قرآن می فرماید: "وَأَمْرُهُمْ شُورَى بَيْنَهُمْ" مؤمنان کسانی هستند که در کارهایشان اهل مشورت هستند. امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: با خردمندان مشورت کن، با اهل خبره مشورت کن تا از لغزش و پشیمانی در امان باشی.

اگر در سیرۀ نبی اکرم و ائمۀ معصومین علیهم السلام توجه و نظر کنید می بینید که پیامبر صلوات الله علیه هم اهل مشورت بود، با آنکه اول شخصیت عالم است و عقل کل اما مشورت می کند.

در زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها مشاور و مشورت جایگاهی دارد و حضرت زهرا سلام الله علیها اسوه و ایمان است برای تمام زنان و مردان اهل ایمان. یک مشاور برای انتخاب همسر، یکی از آداب پسندیده و مسئلۀ قابل توجه در ازدواج احترام متقابل فرزندان به افکار و آراء پدر و مادر است. احترام به والدین در تمام زمینه ها موجب دستگیری ما می شود. این دو عنصر پدر و مادر این دو هدیه و عطیۀ الهی را به راحتی از دست ندهید. روزی هزاربار دور آنها بچرخیم، اگر دنیا را میخواهید، عمر طولانی می خواهید، راهش همین است.

شیخ مرتضی انصاری، مرجع عام شیعه که کتب او در سطوح عالیۀ حوزه الآن در حال تدریس است، می گفت یک مادر پیری داشتم که او را روی دوشم سوار می کردم و به خزینه می بردم، وقتی که او را می شستند دو مرتبه روی دوشم می گرفتم و به خانه می آوردم، این شد که شد شیخ مرتضی انصاری!

دومین نکته مشورت در چگونگی تقسیم کردن کار خانه با راهنمایی پیامبراکرم صلوات الله علیه بود. حضرت زهرا سلام الله علیها آمدند کار منزل و بیرون منزل را تقسیم کردند، امام صادق علیه السلام فرمودند این کار به دستور پیامبر صورت گرفته بود، پیامبر صلوات الله علیه فرموده بودند: زهرا جان! شستن ظروف، جارو کردن خانه، طبخ غذا، آماده کردن هیزم با تو، کارهای بیرون خانه با امیرالمؤمنین علیه السلام.

جلوۀ سوم مشورت، مشاوره برای چگونگی فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی است. حضرت زهرا سلام الله علیها روزی در محضر نبی اکرم صلوات الله علیه نشسته بودند و از مشکلات زندگی و کمبودها می گفتند، نه برای گلایه بلکه برای اینکه گزارشی از زندگی شان بدهند. فرمودند: من و پسرعمویم علی علیه السلام شبها روی یک پوسته گوسفند می خوابیم و روزها روی همین پوسته گوسفند شتر خود را غذا می دهیم. پیامبراکرم صلوات الله علیه وقتی این را شنیدند فرمودند دخترم فاطمه صبر کن، موسی بن عمران علیه السلام با همسرش ده سال با یک عبا زندگی کردند.

در اینجا پیامبر اکرم صلوات الله علیه یک مقایسه کردند، اما یک مقایسۀ نزولی. ما دو نوع مقایسه داریم یکی مقایسۀ صعودی است یعنی خودمان را با بالاتر از خودمان بسنجیم و یک مقایسۀ نزولی که خودمان را با پایین تر از خودمان بسنجیم. در امور معنوی همیشه مقایسۀ صعودی داشته باشیم، اما در امور دنیایی خودمان را با پائین تر بسنجیم.

چهارم رفتار حضرت زهرا سلام الله علیها طبق دستورات مشاور خود در جهت ایجاد جو تفاهم خانوادگی بود. روزی امیرالمؤمنین علیه السلام وارد خانه شدند و به حضرت زهرا سلام الله علیها گفتند که آیا غذایی هست بخوریم؟ زینت سفرۀ حضرت زهرا ده رقم غذا نبوده است، زینت سفرۀ آنها صفا و محبت بوده است، عشق و علاقه بوده است. حضرت زهرا سلام الله علیها پاسخ دادند سوگند به خدایی که حق و قدر تو رابزرگ شمرد سه روز است غذای کافی نداریم. امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند فاطمه چرا به من اطلاع ندادید؟ حضرت پاسخ دادند علی جان پیغمبر مرا نهی کرده است که از تو چیزی را بطلبم، و فرموده اند که چیزی از پسرعمویت درخواست نکن اگر چیزی برای تو آورد بپذیر و الا درخواستی نداشته باش.

الان زندگی ها به گونه ای است که عده ای به شرط پول و هزینه های هنگفت با هم زندگی می کنند.

در رابطه با روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها هفده قول در تاریخ داریم و اینهم دلیل مظلومیت حضرت زهرا سلام الله علیها است، که دو قول آن مشهور است، یکی هفتاد و پنج روز و یکی نود و پنج روز. اما در بارۀ ساعت شهادت حضرت زهرا دو قول مشهور است، یکی بعد از عصر هنگام غروب و دیگری بین مغرب و عشاء است.

جملات آخر فاطمۀ زهرا سلام الله علیها به امیرالمؤنین علیه السلام این است که بعد از من دختر خواهرم را به عقد خودت در بیاور، جان تو و جان بچه های من و آخر هم یک وصیتی کرد که مرحوم حائری در انوالشهادت می نویسد حضرت فرمودند علی جان اگر بچه ها آمدند سر قبر من و گریه کردند، اجازه ندهی حسین برای من بلند بلند گریه کند، می ترسم کفن پاره کنم و سر برهنه سر از قبر در بیاورم.   

حضرت در جملات آخر به امام علی علیه السلام فرمودند: علی جان فاطمه دارد می رود اما فاطمه در زندگی مشترکش به تو یک دروغ هم نگفته است.

پنجمین امور مشورتی در زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها هم رعایت خدمتکار با توجه و نظر پیغمبر صلوات الله علیه است. حضرت زهرا سلام الله علیها یک خدمتکاری دارد به نام فضه، که این فضه مقام بسیار رفیعی دارد. فضه در واقعۀ عاشورا کنیز حضرت زینب سلام الله علیها هم بوده است. از هم نشینی با مقام حضرت زهرا سلام الله علیها هم حافظ قرآن شده بود.

در ادامه این مراسم؛ حاج سید مجید بنی فاطمه و دیگر ذاکر اهل بیت علیه السلام به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.