تقویت ایمان و تقوا از برکات توجه به سیره معصومین(ع)

کد خبر: 29132
گروه اندیشه: کارشناس فرهنگی بانوان تبلیغات اسلامی اردبیل گفت: تقویت ایمان و تقوا از برکات توجه به سیره معصومین(ع)است.

وارث: سارا حقی، کارشناس فرهنگی بانوان تبلیغات اسلامی اردبیل ، به مناسبت ایام فاطمیه، گفت: حضرت زهرا(س) در نزد مسلمانان برترین و والامقام ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار می‌باشد. این عقیده برگرفته از مضامین احادیث نبوی است. این طایفه از احادیث، اگر چه از لحاظ لفظی دارای تفاوت هستند، اما دارای مضمونی واحد می‌باشند. در یکی از این گفتارها، رسول اکرم(ص) می‌فرمایند: «فاطمه سرور زنان جهانیان است». اگر چه بنابر نص آیه شریفه قرآن، حضرت مریم برگزیده زنان جهانیان معرفی شده و در نزد مسلمانان دارای مقامی بلند و عفت و پاکدامنی مثال‌زدنی می‌باشد و از زنان برتر جهان معرفی گشته است، اما او برگزیده‌ی زنان عصر خویش بوده است. ولی علو مقام حضرت زهرا(س) تنها محدود به عصر حیات آن بزرگوار نمی‌باشد و در تمامی اعصار جریان دارد. لذا است که پیامبر اکرم (ص) در کلامی دیگر صراحتاً فاطمه(س) را سرور زنان اولین و آخرین ذکر می‌کند.

وی افزود: اما نکته‌ای دیگر نیز در این دو حدیث نبوی و احادیث مشابه دریافت می‌شود و آن اینست که اگر فاطمه(س) برترین بانوی جهانیان است و در بین زنان از هر جهت، کسی دارای مقامی والاتر از او نیست، پس شناخت سراسر زندگانی و تمامی لحظات حیات او، از ارزش فوق العاده برخوردار می‌باشد. چرا که آدمی با دقت و تأمل در آن می‌تواند به عالی ترین رتبه‌های روحانی نائل شود. از سوی دیگر با مراجعه به قرآن کریم درمی‌یابیم که آیات متعددی در بیان شأن و مقام حضرتش نازل شده است که از آن جمله می‌توان به آیه‌ی تطهیر، آیه مباهله، آیات آغازین سوره دهر، سوره کوثر، آیه اعطای حق ذی القربی و... اشاره کرد که خود تأکیدی بر مقام عمیق آن حضرت در نزد خداوند است.

کارشناس فرهنگی بانوان تبلیغات اسلامی اردبیل اظهار کرد: بحث از زندگانی و سیره ی معصومین(ع) به‌ویژه حضرت صدّیقه ‌کبری، فاطمه زهرا(س) دارای آثار و برکاتی است که از جمله آنان تفکر و اندیشه، عبرت آموزی، تقویت ایمان، الگو گرفتن، درس وحدت، ریشه‌یابی و حل مشکلات، احیای دین و ایمان، ارتباط با بزرگان و درس دین داری و تقوا می باشد.

حقی افزود: جایگاه و مقامات دختر مکرّم پیامبر اعظم(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س) نزد پروردگار از نزول «آیـــه  تطهیر»، آیه مباهله، آیه مودّت و سوره  کوثر به دست می‌آید. شخصیتی که بر طبق آیه تطهیر از هرگونه ناپاکی، منزّه هست و بر طبق سوره کوثر، منبع و مصداق خیر کثیر(ارزش فراوان) و بر طبق داستان مباهله، حضور درکنار پدر بزرگوارش پیامبر مکرّم حضرت محّمد مصطفی(ص)، شوهرش، حضرت علیّ مرتضی(ع) فرزندان ارجمندش، حَسَنین(ع) اتمام حجت الهی به رهبر مسیحیان و مخالفان شد.

وی در پایان گفت: از برکات و آثار وجودی آن حضرت، بیش از هزار سال می گذرد و میلیون‌ها انسان در هر شبانه‌روز با استمداد از شخصیت معنوی آن بزرگوار به پیشگاه خداوند، توسل می‌جویند.

/م.س 215