حجت الاسلام شریف: در دین ما هر چقدر فرد موحدتر باشد، عاقل تر است +گزارش تصویری
وارث: جلسه هفتگی هیئت انصار العباس علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام شیخ مهدی شریف و مداحی حاج سید محمد جوادی، کربلایی مجید قنائت جو، کربلایی مقداد پیرحیاتی و دیگر ذاکرین اهل بیت(ع) برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام شیخ مهدی شریف را می خوانید:
در زیارتنامه حضرت زهرا سلام الله علیه، ایشان را مورد خطاب قرار می دهیم و می گوییم " ای خانمی که مورد امتحان قرار گرفتی پیش از آن که خداوند شما را در این جهان خلق کند و پس از آن که شما را آزمایش کرد شما در این امتحان صابر شناخته شدید و اهل صبر به حساب آمدید زمانی که به قرآن کریم و تاریخ می نگرید . می بینید یکی از سنت های دائمی خداوند این است که به بندگان را آزمایش کند و این یک سنت تغییر ناپذیر است طبیعتاً خداوند تبارک و تعالی از آزمایشاتی که برای بشر پدید می آیند به دنبال نتیجه است در قرآن آمده " ما شما را امتحان می کنیم تا مشخص شود کدام یک از شما انسان های خوبی هستید و درست کارهستید" امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: "ان تعاعو به شدائه" خوبی انسان ها کی مشخص می شود زمانی که سختی بکشد.
لذا بزرگانی که در مسیر سلوک الی الله به جایی رسیدند همه به دلیل آن بوده که در امتحانات موفق و سربلند بیرون آمده اند چرا که معصومین و اولیای الهی همه امتحان شدند. حضرت زهرا سلام الله علیها که در قوله بحث است زیارت شده اند.
در زیارتنامه زمانی که معصوم زیارتنامه ای برای معصوم دیگری می فرمایند به آن جهت که کسی که مورد خطاب قرار گرفته است، حقیقت بالایی بوده است (مخاطب زیارتنامه معصوم بوده است) لذا در زیارتنامه به اندازه بزرگی ایشان می نوشتند و کمتر از روایات تقیه می کردند. لذا برای آن که بفهمیم اهل بیت علیه السلام چه کسانی بوده اند بهترین راه مراجعه به زیارت نامه ها است . زیارت جامعه کبیره به این دلیل سند امام شناسی برای شیعان است که مظاهری دارد بی تقیه و بدون در نظر گرفتن درک مخاطب؛ امام محمد تقی علیه السلام ایشان اهل بیت علیه السلام را ترسیم می کردند و اهل بیت علیه السلام را خطاب قرار داده اند. به اندازه عظمت ایشان سخن گفته اند. زمانی که می خواهند حضرت زهرا سلام الله علیه را وصف کند مد نظرشان وصفی است که در حد و اندازه ایشان باشد. لذا آن امتحانی که حضرت زهرا سلام الله علیه شدند امتحان بسیار بالایی است.
در این زیارتنامه چند جمله وجود دارد که جای بسی بحث دارند. در زیارت نامه می خوانیم ای خانمی که امتحان شدید قبل از اینکه خداوند شما را خلق کند همان طور که می دانید عالمی وجود دارد قبل از این عالم و آن عالم ذر است. مرحوم مجلسی می فرمایند زمانی که خداوند آدم را خلق کردند از پشت حضرت آدم نسلشان را نشان دادند و همه را به شکل ذره هایی خلق کردند. همه که خلق شدند همه را در بادی بزرگی به شکل شیئی ریز جمع کردند و به حضرت آدم نشان دادند و فرمودند قرار است همه این ها از نسل شما بیاید و منشر شوند و از همه در آنجا عهد گرفته شد که آیا من خداوند شما هستم همه گفتند بله و این عهد را در مقابل حضرت آدم گرفتند. چرا که همه عالم ریشه ظاهری حضرت آدم علیه السلام هستند و گرنه همه از نظر ریشه نورانی و حقیقت همه ما از ریشه رسول الله صلوات الله علیه به دنیا آمدیم و حقیقت نورانی ما این است " اول من خلق اله نوری" که در روایات بحث نورانیت جلد پانزده دارالنوار مرحوم مجلسی در روایاتی در صفحه بیست و هفت آورده که امیرالمومنین علیه اسلام فرمودند : زمانی که هیچ چیز غیر از خدا وجود نداشت و اول من خلق اولین چیزی که خداوند خلق کردند نور حضرت محمد صلوات الله علیه است زمانی که نور حبیب شان را خلق کردند این نور هزار سال در مقابل خداوند ایستاد و هزار سال تسبیح گفت و تقدیس خداوند کرد سپس خداوند تبارک الله و تعالی با این نور صحبت کرد که یا حبیبم تو هم مراد من هستی و مرید من هستی تو برگزیده من هستی و هرکس با تو دوست باشد من عاشق اش هستم و هر کس با تو دشمن باشد من با او دشمن هستم این کلمات عاشقانه که بین خداوند و پیامبر صلوات الله علیه رد و بدل گردید نور پیامبر صلوات الله علیه نور افشانی پیدا کرد و شعاع نورشان رفعت گرفت. در زمانی که این اتفاق افتاد خداوند تبارک و تعالی از این ارتفاع نورشان دوازده حجاب خلق کرد اولین حجاب قٌدرت بود که می گوییم ان شاالله حجاب امیرالمومنین علیه السلام مراد بوده است و آخرین حجاب شفاعت بوده است؛(حجاب امام زمان (عج) است که حقیقتا زمانی که امام زمان (عج) ظهور می فرمایند در روایات داریم حضرت دست مبارکشان را بر سر همه بندگان خدا می کشند و عقل مردم زیاد می شود و زمانی که عقل مرد زیادتر شود خدا پرست می شوند در اصول کفی روایت است، عقل همان چیزی که خداوند با آن خدا را به دست بیاورید لذا در دین ما هر چقدر فرد موحدتر باشد، عاقل تر است)
امتحان و ابتلاء دائمی است خدا زمانی که با نور پیامبر صلوات الله علیه این حرف را زد نور ایشان داخل هر کدام از این حجاب ها گردیدند و به یگانگی رسیدند و همه موجودات از ایشان خلق گردیدند و زمانی که پیامبر صلوات الله علیه وارد دریاهای بیست گانه علم خداوند شدند در عالم نورانیت از وجود مبارکشان قطراتی بر روی زمین ریخت. امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: آن قطرات به تعداد 124 هزار هستند که آن 124 هزار قطره همگی نور انبیا گردیدند و همان طور که مردم در حج دور خانه خداوند می گردند در حقیقت عالم نور انبیا به دور پیامبر صلوات الله علیه می گشتند.
نام دختر پیامبر صلوات الله علیه ام ابیها است. واژه (اب) در لغت به نام ریشه و اساس است نمی شود ریشه و اساس بلا برسد و ما تنها در خوشی باشیم. زمانی که محب امیرالمومنین علیه السلام باشید بلا و سختی دائما به شما وارد می شود امیرالمومنین علیه السلام فرمودند از رسول خدا صلوات الله علیه شنیده ام که فرمودند یا علی سرعت فقر در یاران تو به انداره سرعت سیلی است که به عمق دره می رود و با همان سرعت بلا به نزد یاران و دوستان شما در حرکت است لذا دوست دار امیرالمومنین علیه السلام باید همیشه در سختی باشد.
امام صادق علیه السلام می فرمایند: خداوند درجاتی دارد که شامل دو گروه است یک کسانی که رنج بیماری دارند و دو کسانی که در رنج و مشکل مالی هستند ، دوستان خداوند بلا برایشان سخت نیست. تنها پیامبری که بعد از پیامبر صلوات الله امام شد حضرت ابراهیم است چرا که بلا های زیادی را تحمل کردند. لذا جبرئیل به محضر امام حسین سلام الله علیه رسید و فرمود یا ابا عبدالله به عهد خود وفا کردی و آن امتحانی که در عالم ذر از شما می خواستیم انجام دادید. حال مختارید بین اینکه بجنگید و صلح کنید و اگر می خواهید خداوند آن ملائکه ای را که در جنگ بدر برای پیامبر صلوات الله علیه فرستاد برایتان می فرستد حضرت از جبرئیل پرسیدند خداوند چه چیزی را می پسندید؟ خدا کشته تو را می خواهد چرا که همه عالم با شهادت تو هدایت می شوند. فرمود جبرئیل من لقاء را انتخاب می کنم و شهادت را انتخاب کردم.
شخصی از امام صادق علیه السلام پرسید: چرا به مادر شما می گویند زهرا ؟ فرمودند: چرا که روزی سه مرتبه برای برای امیرالمومنین علیه السلام نور افشانی می کردند و نور ایشان را تمام اهل مدینه می دیدند در زمان نماز صبح نور سفید، ظهر نور زرد و عصر نور قرمز در ادامه فرمودند آن نور در حال حاضر به ما منتقل گردیده است.
او فاطمه نامیده شد چرا که خداوند به هرکس که او را دوست داشته باشد وارد بهشت می کند اولین شخصی که وارد بهشت می شود حضرت زهرا سلام الله علیه ها است. به خدا خطاب می کند و من وارد بهشت نمی شوم اول باید دوستداران ما وارد بهشت شوند خطاب می رسد یا حبیب ما وارد محشر شو و هر کس تو را دوست دارد جدا کن. امام صادق علیه السلام فرمودند: مادر ما مانند مرغی که دانه خوب را از دانه بد جدا می کند دوست دارانشان را در صحرا محشر جدا می کنند و وارد بهشت می کنند. اما مجددا وارد بهشت نمی شوند. خطاب می رسد: فاطمه جان چرا وارد بهشت نمی شوی می گوید خدایا این که کم است من کسانی را در صحرای محشر دارم که منتظر شفاعت ما هستند. آخر امر خطاب به کسانی که در صحرا محشر هستند می شود، ای کسانی که در صحرا محشر هستید هر کس به خاطر محبت حضرت زهرا سلام الله علیه یک جرعه آب به شما داده است، لباس بر اندام شما پوشانیده دستش را بگیرید خودتان وارد بهشتشان کنید. در روایت دیگری دارد حضرت زهرا سلام الله علیه و آله از صراط که عبور می کنندو دم درب بهشت ایستاده اند چادرشان روی پل صراط است خطاب می رسد هر کس خود را به ریشه های چادر حضرت زهرا علیه السلام برساند وارد بهشت می شود.
در ادامه این مراسم؛ حاج سید محمد جوادی، کربلایی مجید قنائت جو، کربلایی مقداد پیرحیاتی و دیگر ذاکرین اهل بیت(ع) به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.