حاج مهدی توکلی: ما هر ضربه ای میخوریم یا از شهوت است و یا از غضب! +گزارش تصویری
وارث: مراسم عزاداری ایام فاطمیه با سخنرانی حاج مهدی توکلی و مداحی کربلایی حنیف طاهری، کربلایی علی اصغر ژولیده و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام در هیئت غریب مدینه برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حاج مهدی توکلی را می خوانید:
حدیثی را شیخ صدوق از امام صادق علیهالسلام نقل میکند و می فرماید: مردی نزد حضرت عیسی علیهالسلام آمد و عرض کرد: من زنا کردم، حد بزنید تا پاک شوم. این اهمیت اعتقاد به خدا و معاد است که حتی کسی که زنا کرده است به علت اعتقاد به معاد حاضر نمی شود مرگ سختی را تحمل کند و این رسوایی به قیامت کشیده شود. خودش میگوید: مرا سنگسار کنید تا پاک شوم. حضرت علیه السلام امر کرد تا بین مردم ندا دهند: همه بیایند تا حکم این مرد را اجرا کنیم. وقتی آن اجتماع تشکیل شد مرد زناکار را در گودال قرار دادند تا با سنگ بزنند. گفت: کسی که حدی بر گردن دارد بر من سنگ نزند. مردم همه منصرف شدند جز حضرت یحیی علیهالسلام و حضرت عیسی علیهالسلام.
حضرت یحیی علیهالسلام فرمود: آدم گنهکار مرا موعظه کن! گفت: خودت را در اختیار هوا و هوست قرار نده، همانند من هلاک می شوی. حضرت از این جمله لذت برد و استفاده کرد. فرمود: باز هم بگو و به یک جمله اکتفا نکن. گفت: هیچ گناهکاری را به خاطر گناهش سرزنش نکن.
در حدیثی داریم: هر کسی مومنی را برای گناهش سرزنش کند، نمی میرد مگر به آن گناه مرتکب شود.
گنهکار مریض است، درمان کنید و سرزنش نکنید. درمانش هم حد زدن است. علامه طباطبایی می فرماید: آدم وسواس را سرزنش نکنید. وسواس بیماری روحی و روانی است. دنبال درمانش باشید.
آخوند کاشی وسواس داشت. روزی در مدرسه در حال وضو گرفتن بود و شخصی هم به او ملحق شد و وضو گرفت. آخوند کاشی گفت: این چه وضویی است که میگیری؟ گفت: من سواد شما را ندارم و کتاب هم نخواندم ولی همین وضویی که می گیرم به خدا می گویم: خدایا من یاغی و سرکش نیستم! آخوند زانوهایش شل شد و ساعت ها گریه می کرد.
گناهکار بیمار است، آنها را سرزنش نکنید اگر می توانید معالجه اش کنید.
برخی به خودشان بسیار اعتماد دارند. اعتماد زیاد درست نیست. اعتماد زیاد به خود مضر است. مثلاً می گویند: اگر بین 2000 زن نامحرم باشم نگاهی به آنها نمی کنم. حضرت یوسف علیهالسلام هم چنین حرفی را نزد! این اعتمادها دردی را دوا نمی کند.
" قَالَ رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ إِلَيَّ مِمَّا يَدْعُونَنِي إِلَيْهِ " فرمود: خدایا زندان از چیزی که زنان مرا به آن می خوانند، برایم محبوب تر است. " وَإِلاَّ تَصْرِفْ عَنِّي كَيْدَهُنَّ أَصْبُ إِلَيْهِنَّ وَأَكُن مِّنَ الْجَاهِلِينَ " خداوندا اگر مکرشان را از من دور نکنی، گرفتار می شوم.
ما چه می گوییم؟ اگر بین 2000 زن نامحرم باشم نگاهی به آنها نمی کنم! دیگر به او یوسف صدیقه نمی گفتند!. خدا هم اجابت کرد و او را به زندان انداخت. اگر یوسف علیهالسلام جایی گرفتار شدن پسری به مکر زنی را ببیند سرزنشش نمی کند.
خداوند خوبی ها را آشکار می کند و بدی ها را می پوشاند. جای سرزنش کردن تعریف کنیم که باعث اصلاح شدن عمل می شود.
میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: آنقدر می گویم تا قریب شوید. خداوند زیبایی ها را جلا می دهد و زشتی ها را می پوشاند. اگر جراحتی در بدن رخ دهد چون شکل زیبایی ندارد، تمام بدن دست به دست هم می دهند تا آن را بپوشانند تا زیبایی را آشکار کنند.
ما هر ضربه ای میخوریم یا از شهوت است و یا از غضب. " الغضبُ مفتاحُ كلّ شرّ " آدم هایی هستند که به علت عصبانیت فرزندشان را کشته اند. قاتل نیست ولی غضب او را به کجا کشانده است!
خدا در مورد اولیا می فرماید: " وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ وَاللّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ " نمی گوید اینها عصبانی نمی شوند! اصلاً کسی که عصبانی نشود غیرت ندارد و شجاع نیست.
حضرت عباس علیهالسلام وقتی با غضب نگاه می کردند همه همانند بید میلرزیدند. برخی جاها غضب خوب است. باید در مقابل کافر غضبناک و عبوس باشیم. " أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَماءُ بَيْنَهُمْ " ولی متأسفانه ما در مقابل دشمن مهربان و در مقابل خودی ها شمشیر را از رو میبندیم و ادعا داریم که امت حضرت محمد صلوات الله علیه هستیم.
اگر غضب بیجا باشد باید آن را فرو برد. " وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ وَاللّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ "
در ادامه این مراسم؛ کربلایی حنیف طاهری، کربلایی علی اصغر ژولیده و دیگر ذاکرین اهل بیت علیهم السلام به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.