سفر کربلا گران شد
وارث: محسن نظافتی دربارهی شرایط اعزامهای این دوره عتبات که از 21 اسفندماه آغاز شده و تا 25 خردادماه سال آینده ادامه دارد، افزود: با مذاکراتی که با بانک مرکزی داشتیم، اعلام شد یکی از دلایل تعلق نگرفتن ارز تعادلی به سفرهای عتبات، پایین آمدن قیمت نفت و بالطبع کاهش درآمدهای ارزی دولت بوده است.
مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت علت دیگر تخصیص نیافتن ارز تعادلی به سفرهای عتبات را ثبتنام به روز سفرهای عتبات دانست و گفت: زائران برای سفرهای عتبات از قبل سپردهگذاری در بانکها ندارند، این درحالی است که زائران حج و عمره سالها پیش از اعزام به سرزمین وحی در بانکها سپردهگذاری می کنند و مبالغی از سوی زائران در سیستم اقتصادی کشور سپردهگذاری میشود، از اینرو دولت خود را متعهد میداند که در قبال هزینه سفرهای حج و عمره ارز تعادلی به سازمان حج و زیارت تخصیص دهد.
نظافتی اضافه کرد: سال گذشته نیز در اعزامهای نوروزی وضعیت مشابه امسال بوجود آمده بود که مصوب شد برای هزینه سفرهای عتبات از ارز آزاد استفاده شود که با بهبود شرایط ارزی کشور در اعزامهای 9 ماه گذشته با همکاری بانک مرکزی کشورمان دوباره ارز تعادلی به سفرهای عتبات تعلق گرفت.
وی اظهار کرد: از آنجایی که سفر زیارتی عتبات همانند حج، فریضه واجب نیست بنابراین در شرایط فعلی، دولت محترم ارز تعادلی را به مواردی که اولویت بالاتری دارند مثل واردات دارو بویژه داروهای خاص و تجهیزات پزشکی و موارد ضروری دیگر اختصاص میدهد.
نظافتی افزود: البته در شرایط فعلی با وجود همه تنگناها و فشارها همچنان 200 دلار ارز همراه زائر با نرخ تعادلی از طرف بانک مرکزی به زائران عتبات تعلق میگیرد.
او، نرخ افزایش قیمت سفر عتبات عالیات عراق، ناشی از تخصیص نیافتن ارز تعادلی به این سفرها را بین 10 تا 12 درصد اعلام کرد.
نظافتی گفت: حداقل هزینه سفر زمینی عتبات یک میلیون و 20 هزار تومان و حداکثر قیمت سفر هوایی عتبات یک میلیون و 660 هزار تومان است.
وی با بیان اینکه اعزام های نوروزی عتبات از 24 اسفندماه آغاز شده و تا نهم فروردین ادامه دارد، افزود: اعزامهای عتبات در ایام نوروز نسبت به زمان قبل از آن بیش از 65 درصد افزایش می یابد.
/م.س 215